Bandini

• Креатор на темата Креатор на темата OnlyHuman
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 јануари 2010
Мислења
245
Поени од реакции
12
Гледам нема тема отворено за серијата а сакам да видам мислења какви имате за неа јас мислам дека е подобра од шехерезад и гумуш

Аууууу страшно, значи ме смее до фул вој филм, посебно слоу моушнот ми е најак кога се врти главнава улога полека ауф мауф...
исто сум се изнасмеала на рекламата кога кажаа цело село плачеше оти умрела кравата аууу:pos2::pos2: ај сеа ке плачеме сите оти на комшијата козата му умре нц нц нц будали...
океј знам дека им е свето животно али тоа така смешно ми звучеше штоо не можев да издржам а да не се насмеам

Мене ми се лоши кога ќе го слушнам гласчето како вика БАНДИНИииииииииииииии

види аватар кај мене :pos2:
батката ми е мн. интересна појава ама не ја гледам

Оваа серија е крајност.
Ја имав таа “прилика“ да погледам малку (мајка ми ја гледа иначе) и слободно можам да кажам дека серијава е дефинитивно нешто најдебилно прикажувано на нашиве телевизии.

Од една страна имаш традиционалност, разни ограничувања и предрасуди (да не речам утопија), малолетна девојка се мажи за некој богаташ ама не смее да го гледа (коа му прави муабет гледа надолу во подот), нема никакви права, не смее да и противречи на сестрата на мажот и, не спијат заедно со мажот и`, живее во некаква собичка 2х2 (заклучена) и малтене третирана е како слугинка, робинка. Облечени во традиционални облеки и живеат во некаква огромна куќа 20 души (нели исто како и пред 100 години).

Од друга страна гледаш машкиов дел развиваат некакви бизниси, пред нив лап-топи, мобилни телефони аууу.

За сите (анти-)фанови на серијава да ги известам дека ти имала 350 епизоди, значи ќе се емитува едно година дена отприлика.

Оваа серија е крајност.
Ја имав таа “прилика“ да погледам малку (мајка ми ја гледа иначе) и слободно можам да кажам дека серијава е дефинитивно нешто најдебилно прикажувано на нашиве телевизии.

Од една страна имаш традиционалност, разни ограничувања и предрасуди (да не речам утопија), малолетна девојка се мажи за некој богаташ ама не смее да го гледа (коа му прави муабет гледа надолу во подот), нема никакви права, не смее да и противречи на сестрата на мажот и, не спијат заедно со мажот и`, живее во некаква собичка 2х2 (заклучена) и малтене третирана е како слугинка, робинка. Облечени во традиционални облеки и живеат во некаква огромна куќа 20 души (нели исто како и пред 100 години).

Од друга страна гледаш машкиов дел развиваат некакви бизниси, пред нив лап-топи, мобилни телефони аууу.

За сите (анти-)фанови на серијава да ги известам дека ти имала 350 епизоди, значи ќе се емитува едно година дена отприлика.

da a zgora na to ne glumat dobro nekako neprirodni mi se...

Оваа серија е крајност.

350 епизоди :nesvest:
Во блиска иднина очекувам некоја Кинеска или Јапонска серија од 1000 епизоди каде ќе плачат по кучиња.

Лајк! :) Ми се допаѓа музиката во серијата и од серијата можам да научам каква е нивната традиција и култура. Во секој случај МИЛИОН пати е подобра од Шехерезада!
Еееј да ќе заборавев, го учам и јазикот!
Малик-Господар
Чокри-Девојка
Бандини-Робинка(измеќарка)

Во серијава се сретнуваат доста поучни мисли и поговорки.

Во серијава освен како да пуштите добар засукан брк, ништо друго не можете да сретнете!

види аватар кај мене :pos2:
батката ми е мн. интересна појава ама не ја гледам

Исто!
Најкул изглеа.
Исто сум приметил дека коа он се појавува на сцена сликата засецкува ваљда ради kewlness level.

Мењам рандом канали, загледувам некој непознат јазик и јасно дека ме заинтересира. Гледам минута време, музиката одбивна у п.м., дијалогот глуп и мењам. Доволно е мислам тоа шо го кажав.:D

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Ејјјј одма ми текна на тоа во моментов.
Чиста катастрофа е серијава.Срање у боја.

Инаку серијата е вистинска приказна и убава е , поучна ако не друго.
Се на се, ако гледаме од друг аспект добро може нема некои ефекти као шпанскине и мексикански филмови, али барем не е со таа содржина, као не ми е вој татко ној ми е, или беше трудна па побаци и такви ствари. Поучна е.

Оваа серија е крајност.

Од двете страни,тоа во Индија и сега го има :smir:

Серијата ми се допаѓа многу,иако не сум љубител на сапуници.Најразличен е од сите до сега и совршено претставува една од моите најомилени култури.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom