Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Џабе бе на досегашните порази најдував оправдување ама синоќа ми ја затнаа устата и сварно им признав дека се најјак тим во светот.Срамно но треба да се биде фер,затоа со секое старо- ново оправдување повеќе се срамиме.До наредниот натпревар не треба ништо да коментираме,поготово не да обвинуваме поединци зашто синоќа Мурињо и неговата одбрана го посраа класикото.Најмногу ги мразам тие што коментираат против Роналдо.Размисли што збориш бе,нема да го почитувам како играч на Реал?за 1 ипол сезона постигна колку некој аљ 10 год во Реал.Чукни се во главата.И да за Рамос една казна до крајот на полусезоната да не изиграва некој овде.Како не му е срам да се кара со колеги од репрезентација,ајде стартот врз Меси е дел од фудбалот ама тоа после.Како ќе се појави во репрезентација.Треба и од таму да добие казна.Да биде дисциплиниран како шо беа Шпанците во Барса кога се стрча Касиљас сите се повлекоа.Зш ако му вратип на капитен ќе заиграш повеќе на Куковден.
Ти се задоволуваш, што ги пуни Ајакс, Херкулес, Осасуна, Сосиедад, (Валенсија, Виљареал, Севиља кои подолго време веќе неможат да им парираат на Барса и Реал), колку си само паметен ти:bravo: Чукни си ја ти главата и јас те мразам тебе зошто си глуп:smir:

Да играше Роналдо во Барса и со ова понашање и вие ќе го мразевте, али пошто игра во Реал тоа е друго од ваша гледна точка...

--- надополнето ---

Роналдо да не глумеше тоа што го глуми, немаше да има волку фанови што го мразат...зошто Меси не го мразат(не бранам никого)??? Меси е најдобар моментално и не се дига, како тоа што го прави Роналдо, па уште не му се трча на типот, не само вчера, скоро секој натпревар. Се кара со кој стигне, пцуе, се понаша, им се курчи на сите...не го правдајте многу Роналдо, бидете реални, ете јас зошто не го сакам него, џабе игра во Реал и во Манчестер многу го мразев.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
После овој пораз многу нешта ќе се сменат,ќе видите.

--- надополнето ---

Неколку слики од тепачот :))))))

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Ова ти е на место и како фан на Реал ти кажувам дека си во право...мое мислење. Некои се задоволуваат со неговата индивидуалност, тоа што му остана до негде прецизен шут, другото е све бледо изнадије од него.
П.С. ова е причината зошто никогаш нема да го почитувам како играч на Реал...
Знам дека е тешко тоа повеќето да го прифатат, ама Роналдо е повеќе од штета отколку од корист за Реал. Сум пишал безброј пати, Роналдо е јутјуб играч, не е тимски играч, од неговите без везни потези нема никакво фајде, ги прави само да покаже дека е најјачи у маало. Штета голема што Кака има големи маки со повредите и што никогаш не влезе во елемент за Реал, инаку Рикардо во вистинска форма е невидено играчиште за Роналдо. Тоа е само мое мислење се разбира, може не се разбирам од фудбал. Ама сепак мислам дека Мурињо каде и да е тренер создава екипи кои дишат како едно, а тоа е невозможно со ликови како Роналдо кои функционираат на друга фрекфенција.

also, Бензема е камен и мене сеуште ме држи страв дека ќе го избркаат од Реал и дека ќе го прибере Интер. После тоа, Игуаин сеуште собира искуство, а Пепе требаше да го избркаат кога го исшутира тој јадникот на терен... Се на се, на Реал очајно му треба стопер или два и еден вистински убиец напред. А Роналдо ќе ви остане, Реал одамна има мерак на такви соло артисти...

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
^ Види го ти бојан4ево и он се меша нешто....има среќа што не го забележал Серхи па да му врже една заушка.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.350
Поени од реакции
2.244
Ова што го направи Рамос, за мене и за повеќето е голем срам. Од репрезентација играт заедно, ако не беа Пујол и Чави и останатите со кој ке се тепаше, немаше да виде Светско. Нешто најглупавиот потег го направи, па и намерен старт врз Меси позади, незнам чудо.
Ќе го казнат, со нешто или ?

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Леле бе, ко којзнае шо направил Рамос... Па и тој е човек, не е машина, ебаве. Па јас да губам од најголем ривал 5-0, ќе отерам брат у пичку материну, а камоли пријател.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Леле бе, ко којзнае шо направил Рамос... Па и тој е човек, не е машина, ебаве. Па јас да губам од најголем ривал 5-0, ќе отерам брат у пичку материну, а камоли пријател.
Добро бе...ама така да стартуваш над противнички играч!!! Директно на нога...да не беше Ласана Диара кој му попречи малце на Рамос...којзнае што ќе беше со Меси!

Ајде нема врска што се скараа...ама стартот!!

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Абе прв пут е ова тепачка на утакмица, затоа свите се чуда што е ова...:tapp:

А тоа дека Бензема бил слаб...па вчера кога ќе фатеше топка, дриблаше без проблем, знаеше да загради топка, сите додавања му беа точни. Што е тој крив што средината незнаеше да напрае акција за него, што требаше да се врати до негов 16-терец и да дрибла све живо? Бензема според мене изигра добро вчера, без оглед на тоа што не беше многу приметлив (а кој беше???), сепак како што кажав не е он крив што средината на Реал ја немаше нигде. Па и кога се отвори добро, кога можеше да излезе во 100% шанса, Роналдо шутна од 40м. Епа он е најмалку крив, Игуаин ништо подобро немаше да се снајде.

Тони, а имаш нешто да кажеш за стартот на Пујол над Бензема?? Или го гледате само тоа што ви одговара?

A

apidrone

Гостин
Знам дека е тешко тоа повеќето да го прифатат, ама Роналдо е повеќе од штета отколку од корист за Реал.
Роналдо е најдобар стрелец во Примера со 14 гола. Стварно е повеќе штета отколку корист... Кога игра добро, кога дава голови, сите го фалат, а кога губи, сите мислат дека само пречи, а уствари никој од екипата не му помага. Тој проблем го има и Меси кога игра за репрезентација, нема адекватна помош од соиграчите. Да не се Чави и Иниеста, што би правел Меси?? Се слагам со тебе дека на Реал му требаат добри стопери и еден јак напаѓач. Ама да се каже дека Роналдо не придонесува за успесите за Реал, тоа е непознавање.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Роналдо е најдобар стрелец во Примера со 14 гола. Стварно е повеќе штета отколку корист... Кога игра добро, кога дава голови, сите го фалат, а кога губи, сите мислат дека само пречи, а уствари никој од екипата не му помага. Тој проблем го има и Меси кога игра за репрезентација, нема адекватна помош од соиграчите. Да не се Чави и Иниеста, што би правел Меси?? Се слагам со тебе дека на Реал му требаат добри стопери и еден јак напаѓач. Ама да се каже дека Роналдо не придонесува за успесите за Реал, тоа е непознавање.
A бе придонесува, како што кажаа погоре, со Херкулес и со Ајакс. Кога е најважно се гледа колку му е придонесот. Со послабите екипи можеш да потрошиш 5-6 топки и пак да им дадеш 2-3 гола, ама на важните натпревари секој момент е значаен. Нормално е тој да има 14 гола зошто тој се курчи најмногу со топката и другите имаат помалку можности, затоа ти зборувам општо, дека без Роналдо, а со некој тимски играч на негова позиција, Реал би бил многу подобар. Инаку Реал е многу силен и вака па и немаме многу право да јадеме трици, ама еве конкретно за Интер, никогаш не би сакал да имам играч како Роналдо.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Добро бе...ама така да стартуваш над противнички играч!!! Директно на нога...да не беше Ласана Диара кој му попречи малце на Рамос...којзнае што ќе беше со Меси!

Ајде нема врска што се скараа...ама стартот!!
Јас ја коментирам ситуацијата Рамос - Пујол, зш гледам некој на форумов почна да кажвит како не требит да се викне Рамос за репрезентација, затоа што биле пријатели нешто, шо ти знам јас, бла бла бла...

А за тоа Рамос - Меси, на секоја втора утакмица има на некого шо му пукат филмот и намерно му влегвит на некого в нога. Да се разбериме, не го оправдувам тоа, но го разбирам.

И очекувам од Рамос да се извини за гореспоменативе ситуации денојве.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.613
Поени од реакции
14.472
Стварно не можам да замислам што Мурињо имаше замислено синоќа.

Зошто одбраната константно стоеше на 35-40 метри до голот ? Па секако дека Барса има играчи како Чави, Иниеста, Меси, Педро, Виља, Алвес, Абидал (колку се само брзи и колку само точно знаат да ја додадат топката), и едноставно Чави, Иниеста или Меси испраќаат долга топка кон страна, страничните играчи како Виља, Педро, Меси, Абидал или Алвес ја уфрлаат топката во средина, и гол. И така 5 пати, фала богу беше Икер, два пати Пепе, и два-три пати Карваљо иначе Барса би имале двоцифрена предност.

Зошто беа толку пасивни ? Премногу им оставаа на играчите на Барселона да се разиграат, на тим како Барса треба константно да му се сецка играта, нон-стоп да ги фаулираш со оние ситни фаули, да ги изнервираш, иако се психолошки многу јаки.

Зошто беа поставени толку далеку од играчите ? Никогаш не беа до играчите, туку секогаш на некои си 2-3 метра од играчот, а секако таквите креативци ќе го искористат тоа, едноставно мораш нон-стоп на противникот да му дишеш во врат. (истото што им го правеа на играчите на Реал).

Роналдо ? Роналдо има еден проблем, кога и да добие топка мора да ја задржи кај себе некои 5-10 секунди, и прави нешто, некоја бицикла, дрибла и слични работи, стварно ми е предраг играч, но мора повеќе да гледа и на тимот, не само за себе. Роналдо е многу покомплетен играч од Меси, но Меси едноставно има предност, игра со екипа, и само кога е потребно прави некој индивидуален потег, дали е до поддршката која ја има, дали е до нешто друго, не знам.

Срце ? И секако најголемата предност на Барселона е тоа што нивните играчи играат со срце за својата екипа, а нашите играат за пари (секоја чест на исклучоците).

Ние сега ја научивме оваа лекција, бар се надевам, Мурињо и играчите сега треба едно 10 пати да го изгледаат натпреварот, и да го анализираат секој можен детал, секоја можна грешка, а синоќа грешки имаше 90 минути. Не можеш на крајот на сезоната со нов тренер и потполно нов тим кој се мењава секоја година да кажеш дека си завршил некоја работа. Треба да се остави овој тим да игра заедно и во наредните 3-4 години, и константно да се приклучуваат и дечките од Кастиља, како што тоа го прави Барселона. Можеби по едно засилување на лето кое ќе биде стварно потребно, и само постепено да се приклучуваат играчите од Кастиља, прв од нив Сарабија, момакот е феномен. Единствено со таква политика можеме да им парираме на Барселона. И самиот Мурињо кажа дека во Реал треба да останеш 2-3 сезони за да направиш напредок, пазите, напредок, а не да го направиш тимот најдобар во светот.

Без сомневање, Жозе е голем тренер и сигурен сум дека ќе ги увиди грешките, и уште некои други грешки кои ни јас самиот не можев да ги видам.

Денеска е вторник, а во сабота следува Валенсија. До тогаш главите горе, и ХАЛА МАДРИД !

B

Beck's

Гостин
Абе прв пут е ова тепачка на утакмица, затоа свите се чуда што е ова...:tapp:

А тоа дека Бензема бил слаб...па вчера кога ќе фатеше топка, дриблаше без проблем, знаеше да загради топка, сите додавања му беа точни. Што е тој крив што средината незнаеше да напрае акција за него, што требаше да се врати до негов 16-терец и да дрибла све живо? Бензема според мене изигра добро вчера, без оглед на тоа што не беше многу приметлив (а кој беше???), сепак како што кажав не е он крив што средината на Реал ја немаше нигде. Па и кога се отвори добро, кога можеше да излезе во 100% шанса, Роналдо шутна од 40м. Епа он е најмалку крив, Игуаин ништо подобро немаше да се снајде.

Тони, а имаш нешто да кажеш за стартот на Пујол над Бензема?? Или го гледате само тоа што ви одговара?
te citam od preeska vo vrska so ova,me mrzi da najdam snimka,ajde najdi mi ti.Mu vleze na noze,ama ne go ni dopre,dali toa od sto Benzema reagirase brzo,ili Puyi ne sakase da go povredi nz,ama nemase kontakt vo nogata na Benz...odkako ke go najdes napravi edna sporedba so toa so go napravi ciganceto vase,so ne bese start,toa bese sut na nogata na Messi,pa odkako ke gi sporedis,ama vo realen pogled,ke sfatis koja glupa sporedba ja pravis

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom