Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Mou: "Ако кога одев во Барселона со Chelea и Inter беше интересно, сега со Real Madrid ќе биде поинтересно. Barcelona освои се, но никогаш не освои финале во ЛШ на стадионот на Real Madrid, и можеби ќе има некоја шанса тоа да го направи после 30 или 40 години."

:pipi:

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Мурињо му одговори на Венгер: Арсен е само обичен лузер

Тренерот на Реал Мадрид, Жозе Мурињо возврати на обвинувањата на Арсен Венгер и вели дека менаџерот на Арсенал е само обичен ’лузер’
’Специјалниот’ испрати ваков напад кон менаџерот на Арсенал, откако Арсен Венгер го критикуваше потегот на Чаби Алонсо и Серхио Рамос, кои на средбата со Ајакс заработија црвени картони на бизарен начин.
Сите се сомневаат дека играчите намерно одработија исклучување по директива на Жозе Мурињо а за целата ситуација Арсен Венгер рече: “Тоа е страшна работа. Срамно е голем клуб да прави вакви работи, тоа е неприфатливо.”

Но Португалецот не остана покус и возврати во свој стил.

The Sun го цитира Мурињо како вели: “Венгер е обичен лузер, Арсен треба да им објасни на фановите на Арсенал како тој не може да освои ниту еден трофеј од 2005 па наваму.”

“Наместо да зборува за Реал Мадрид, господинот Венгер треба да зборува за Арсенал и да објасни како загуби со 2-0 од тим што за прв пат игра во Лигата на Шампионите.”

“Приказната за тоа дека неговиот тим е составен од млади деца веќе е стара.”

“Сања, Клиши, Волкот, Фабрегас, Сонг, Насри, Ван Перси и Аршавин не се деца. Тие се топ фудбалери.”

:tv: :tv:
хахаха се јави зверот,а и добро му кажа што *ур го боли него за реал

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Случај жолти/црвени картони, ЛШ.. според Марка, дисциплинскиот инспектор барал Рамос и Чаби да бидат казнети со два натпревари, плус тој што им следува поради црвениот картон, два за Мурињо и по еден за Касиљас и Дудек. Но најверојатно се ќе остане само на голема парична казна. Во 2008, Крис и Жунињо од Лион, го направиле истото и добиле само парична казна од 10000€.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Мурињо му одговори на Венгер: Арсен е само обичен лузер

Тренерот на Реал Мадрид, Жозе Мурињо возврати на обвинувањата на Арсен Венгер и вели дека менаџерот на Арсенал е само обичен ’лузер’
’Специјалниот’ испрати ваков напад кон менаџерот на Арсенал, откако Арсен Венгер го критикуваше потегот на Чаби Алонсо и Серхио Рамос, кои на средбата со Ајакс заработија црвени картони на бизарен начин.
Сите се сомневаат дека играчите намерно одработија исклучување по директива на Жозе Мурињо а за целата ситуација Арсен Венгер рече: “Тоа е страшна работа. Срамно е голем клуб да прави вакви работи, тоа е неприфатливо.”

Но Португалецот не остана покус и возврати во свој стил.

The Sun го цитира Мурињо како вели: “Венгер е обичен лузер, Арсен треба да им објасни на фановите на Арсенал како тој не може да освои ниту еден трофеј од 2005 па наваму.”

“Наместо да зборува за Реал Мадрид, господинот Венгер треба да зборува за Арсенал и да објасни како загуби со 2-0 од тим што за прв пат игра во Лигата на Шампионите.”

“Приказната за тоа дека неговиот тим е составен од млади деца веќе е стара.”

“Сања, Клиши, Волкот, Фабрегас, Сонг, Насри, Ван Перси и Аршавин не се деца. Тие се топ фудбалери.”

:tv: :tv:
Кажи му Мур!!! И за 150 евра ме оштети со составот што го извади, уште го пцујам!

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
‎27/11/2010
ОВА ЕЛ КЛАСИКО МОЖЕ ДА БИДЕ ОДЛУЧУВАЧКО ЗА ЛА ЛИГА! (via marca.com)

Q: Мадрид има 15 победи, 4 ремија и нема изгубено. Мислиш дека го достигнавте врвот?
И: Искрено, не. Ова е нов тим, со многу нови лица, вклучувајќи ги и тие на клупата. Не беше лесно, но создадовме моќна група.

Q: Што ти има Мурињо речено за Барселона?
И: Немаме уште разговарано за тоа. Вистина е дека сите зборуваат за тоа, на улица, во медиумите.. но за ривалите ние зборуваме само на тренинзите пред натпреварот или вечерта пред настанот.

Q: Постои страв дека успехот ќе ви заврши на Камп Ноу?
И: Нема страв. Може да се случи било кој ден, со било кој ривал и го знаеме тоа. А некој тим има среќа да те победи во твојот најдобар период, му честиташ и тоа е тоа. Но во Мадрид нема страв. Никогаш.

Q: Продолжи ја реченицава: Поразот на Камп Ноу би бил..
И: ..знак дека сме изгубиле одлучувачки меч во Ла Лига. Бидејќи, ако се навратам на минатата сезона, двата натпревара што ги изгубивме против Барса не чинеа второ место.

Q: А победа на Камп Ноу...
И: ... еден чекор поблизу до освојување на Ла Лига. Но веднаш потоа ќе се осредоточиме на Валенсија, бидејќи таа е следна.

Q: Ова е тајната за постојано победување?
И: Да, тоа е она што го има míster во главата. Многу е тврдоглав со идејава. Од иста важност е да се изигра добро против Барса, како и против Мурсија на пр. во Копа дел Реј. Важно е да се мисли од натпревар на натпревар.

Q: Дали е Ел Класико најдоброто дерби во светот воопшто, или луѓето претеруваат?
И: Не сум искусил ниедно друго класико во светот, но верувам дека ова е најдоброто!

Q: Предизвикува ли играта против Барселона повеќе стрес во голот?
И: Треба да си многу внимателен, бидејќи се доста брзи и имаат талентирани играчи. Треба да си сконцентриран; нема да сум ни секунда релаксиран.

Q: Кој е клучот на Барселона?
И: Чави, одсекогаш сум мислел исто. Интересно е што луѓето велат „Златната топка му припаѓа на Чави!“, „тој е најдобар“ и.. Чави е најдобар и јас го мислам истото. Најдобар е веќе 10 години. Поголемиот дел од успехот Барселона му го должи нему.

Q: Што најмногу те изненадува кај Мурињо?
И: Пред да го запознаам, ми изгледаше многу сериозен. Она што ме изненади е тоа колку се зближува со играчите. Му ги гледав натпреварите и видов како го прегрнува Тери, Матераци.. Ми се допадна. А сега кога го познавам лично, можам само капа да му спуштам. Соиграчите секогаш ме зафркаваат дека сум милениче на Моу. Како тренер е десетка, а како личност, многу повеќе!

Q: Вистина ли е дека ти се јавил веднаш штом пристигнал во Мадрид?
И: Да, за да зборуваме за Светското и ми посака среќа.

Q: Опиши го со еден збор.
ИК: Тоа е тешко. Тој е личност, кој ја има добиено почитта од секого. Не е авторитивен, како што мислат тие што не го познаваат.

Q: Каков е?
И: Неможам да го дефинирам со еден збор. Обраќа внимание на секој. Се грижи за мене, докторите, менаџерите за опрема.. Сега разбирам зошто Весли Снајдер ми рече дека е најдобар, бр. 1!

Q: Поразличен е од тоа како се претставува на прес-конференциите?
И: Да, многу различен. Тоа како се однесува пред медиумите нема никаква врска со тој Моу што го гледам секој ден.

Q: Значи си задоволен со неговото глумење пред пресот.
И: Глумење? Никако! Тој е неверојатно паметен. Сите му се восхитуваме.

--- надополнето ---

Интервју со Гонзало Игуаин :
27/11/2010
МИ НЕДОСТИГААТ ПОГОДОЦИ НА КАМП НОУ! (via as.com)

Q: Тренираше?
Г: Покрај болките, да.

Q: Во што е проблемот?
Г: Грбот, половината..

Q: Тоа е настан (Ел Класико) на кој мора да се игра, покрај болката?
Г: Секако, треба да сум 100% таму, неможе да се поклонува ништо. Се надевам ќе присуствувам. Од моја страна давам се што е потребно.

Q: Ќе ја смените традицијата на Ел Класико од последните години?
Г: И минатата година се очекуваше тоа, но не се исполни. Секогаш играме со иста цел. Мадрид може да победи на Камп Ноу.

Q: Кој клуб е подобар?
Г: Двата го делиме тоа место. Квалифицирани први на листата во ЛШ, водство во Ла Лига..

Q: Кој е поважен во Барса, средината или нападот?
Г: Ако средината е добро покриена, топката нема да стигне до нападот. Играта на Барса е точно ваква.

Q: Кој е клучот за победа?
Г: Да се запре центарот на теренот. Оттаму испаѓа играта на Барса. Таму се движат најдобро..

Q: Тоа им дава сила на напаѓачите?
Г: Да.

Q: Затоа ќе играте тројно на средината?
Г: Мíster ќе одлучи.

Q: За кого е поголем притисокот? За вас или за Барса?
Г: Ах, Боже, па тоа се само три поени..

Q: Не, ако победите вие ќе бидат четири. Има разлика.
Г: Видете вака: ние ќе играме исто како и против секој друг ривал.

Q: Имаш играно 5 пати против Барса и дадено 2 гола, но и двата на Бернабеу. Ти фалат погодоци на Камп Ноу?
Г: Би било одлично доколку дадам, сигурно.

Q: Како го доживуваш Класико?
Г: Секој натпревар исто, но Класико е нешто што не се случува секој ден.

Q: Со доаѓањето на Мурињо, Мадрид стана посолидарен. Ова го вклучува и Кристијано?
Г: Сите.

Q: Зборувам за неговиот индивидуаизам.
Г: Тој е неизбалансиран фудбалер. Верува во себе и затоа ги прави тие ’себични’ потези. Логично, секогаш гледа да ја одбери најдобрата опција.

Q: Кристијано се бори за статусот Пичичи. Би му помогнал?
Г: Секако. Секогаш работам на давањето погодоци. Но ако Пичичи е некој друг, а не јас и тоа е добро за нас како екипа.

Q: Гледате позитивно на доаѓањето на Озил?
Г: Месут стана важен за сите нас. Има проблеми со јазикот, но на тереност се разбираме преку погледи.

Q: Што мислиш за Гвардиола?
Г: Тој е одличен тренер. Освои се за кратко време. Не беше случајно.

Q: Дојдe многу млад во Мадрид и се трудеше да успееш. Како се чувствуваш сега?
Г: Беа четири емотивни години, со успеси и лоши моменти. Сега уживам давајќи голови. Но сеуште има лоши периоди, кои треба да се пребродат, како моментално овој.

Q: Зборуваш со Меси?
Г: Често, преку смс-пораки.

Q: Што вели тој за Ел Класико?
Г: Не сме допреле до таа тема.

Q: Очекувате да бидете нападнати поради она што се случи во Амстердам?
Г: Која година не не нападнале? Јасно е, најмоќниот клуб во светот сме, секогаш ќе најдат нешто, дури и да не постои..

Q: Ја намалува Мурињо тензијата?
Г: Колку што знам, од нас направи голем тим за кратко време. Толку победи, а ниеден пораз..

Q: Влијае на расположението?
Г: Знае да води екипа.

Q: По што се разликува од останатите (тренери)?
Г: Секогаш го кажува она што го мисли. Така е најдобро.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Игуаин и Кедира дефинитивно се опоравени и ке играат на Класико. Ако даде Игуаин гол и победиме.... skrenu cu :)

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
ВасилМкд, првиот дел од интервјуто исто ли е со Игуаин?

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
^Неразделното трио :)

--- надополнето ---

Играчите пристигнаа во барселона ....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop