Хах сакаш да кажеш Телеком е послаб од Телекабел?Забораваш еден факт:pos2:Ај сега можда била сјебана конекцијата со оптиц пакетите па ви симнувало 400 кб.Ама денес утре брзината ќе се врати на минимум 20 мбит па ти види што е подобро.Btw значи симнуваш со 400 кб но не паднал оптик.Кај Телекабел кога има се сере со 4мбит веќе со години и што е најважно веќе 2 месеци ја неможам да гледам клипови на youtube.Така да Телекабел се утка во секој можен поглед.Да можев ќе сменев но нема други оператори околу мене и јбг ќе си седам со Телешит:pos2:Ај доста го тупите - не е само Телекабел, што ако седев до пред 1 час во соба со која имаше Оптицс пакет одтој оптичкиот ... поспоро беше од ова дома што го имам ... т.е идеше одвај 400килобита за да на крај господинот од техничка подршка ни реше дека имале мали сецки со Optics пакетите ...:pos2:
И јас така мислев ама другарчево кажа поразителни работи ... 12 дена има Оптик пакет ... и 12 дена нема видено полна брзина, максимум што видел е некои 7 мегабита кои ги видел и претходно дур имаше АДСЛ ...Хах сакаш да кажеш Телеком е послаб од Телекабел?Забораваш еден факт:pos2:Ај сега можда била сјебана конекцијата со оптиц пакетите па ви симнувало 400 кб.Ама денес утре брзината ќе се врати на минимум 20 мбит па ти види што е подобро.Btw значи симнуваш со 400 кб но не паднал оптик.Кај Телекабел кога има се сере со 4мбит веќе со години и што е најважно веќе 2 месеци ја неможам да гледам клипови на youtube.Така да Телекабел се утка во секој можен поглед.Да можев ќе сменев но нема други оператори околу мене и јбг ќе си седам со Телешит:pos2:
Лично мислам дека модемот вади толкава брзина колку што ти има пуштено од централа.Ако веќе тебе ти вади 10 мбит ај нека се заебат и мене да ми пуштат барем 1 мбит плусАма ај...Само едно не сваќам зошто не пуштат повеќе брзина пример 6 мбит?Сите оператори зголемина.Ако има некој одговор за прашањево ќе му бидам благодарен.И јас така мислев ама другарчево кажа поразителни работи ... 12 дена има Оптик пакет ... и 12 дена нема видено полна брзина, максимум што видел е некои 7 мегабита кои ги видел и претходно дур имаше АДСЛ ...
Од друга страна, имам видено мрсни брзини кај телекабел и на кабелски модем (кај мене вади 8-10 мегабита) а богами и со оптика али тие брзини не се за кажуење зашо после човек има кошмари со недели ...
Генерално овие денови од некоја необјаснета причина кај сите провајдери е побајаги успорено ... дали е од влагата, снегот, ладното, свинскиот грип, оградениот плоштад, и сл ... незнам ама никој не кажуе а корисниците пиштат, вриштат, шиштат ...
И јас така мислев ама другарчево кажа поразителни работи ... 12 дена има Оптик пакет ... и 12 дена нема видено полна брзина, максимум што видел е некои 7 мегабита кои ги видел и претходно дур имаше АДСЛ ...
Од друга страна, имам видено мрсни брзини кај телекабел и на кабелски модем (кај мене вади 8-10 мегабита) а богами и со оптика али тие брзини не се за кажуење зашо после човек има кошмари со недели ...
Генерално овие денови од некоја необјаснета причина кај сите провајдери е побајаги успорено ... дали е од влагата, снегот, ладното, свинскиот грип, оградениот плоштад, и сл ... незнам ама никој не кажуе а корисниците пиштат, вриштат, шиштат ...
Oва според IP адресата мери?
А јас седам дома на Кејблтел и вадам 900 килобајти на торентов од bit-hdtv, што секако не е максимумот од 960-70, бидејќи си глеам и видеа на Јутјуб и Giantbomb.Ај доста го тупите - не е само Телекабел, што ако седев до пред 1 час во соба со која имаше Оптицс пакет одтој оптичкиот ... поспоро беше од ова дома што го имам ... т.е идеше одвај 400килобита за да на крај господинот од техничка подршка ни реше дека имале мали сецки со Optics пакетите ...:pos2:
Бидиков уште ли работиш во телекабел чим ги браниш толку. Како не ти се здосадиАј доста го тупите - не е само Телекабел, што ако седев до пред 1 час во соба со која имаше Оптицс пакет одтој оптичкиот ... поспоро беше од ова дома што го имам ... т.е идеше одвај 400килобита за да на крај господинот од техничка подршка ни реше дека имале мали сецки со Optics пакетите ...:pos2:
Еве го, чисто за споредба.Oва според IP адресата мери?
Еве кај мене: