Со оглед дека игравме на доста тежок терен, а и против тим кој на Барселона им одзема бод, можам да кажам дека сум задоволен.
Ќе кажам за секој по некој збор, од она што го гледав во второ полувреме.
Касиљас - Добар, немаше ни многу работа во второто полувреме, 2-3 шута на Алмерија, и ништо повеќе.
Рамос - Не беше нешто посебно, може и подобро и посигурно тој.
Албиол - Уче неколку пати го помина, не знае како да се снајде со малите играчи, а и имаше неколку киксови вечерва, под просекот.
Арбелоа - Солиден.
Алонсо - Добар, задоволен сум од него, беше еден од подобрите на теренот.
Гути - Исто како и Алонсо, солиден, си ја вршеше неговата задача без никаква грешка.
ВДВ - Со еден потег го реши натпреварот, и тоа беше се од него во второто полувреме. А да, имаше една одлична пета кон Роналдо.
Роналдо - Мајстор на својот занает, постигна одличен гол, а и им создаваше доста проблеми во второто полувреме на противничката одбрана. Одличен трансфер оваа сезона.
Игуаин - Одамна ме нема изнервирано вака, кога и да тргне да помине некој играч секогаш беше сопиран, шутот секогаш му беше изблокиран, или пак топката одеше неколку метри над гол.
Диара - Долгото неиграње во прв состав тоа прави, многу лоша игра. Многу неточни додавања, и ни малку не се трудеше да ги спречува противничките акции.
Лас - Добро одигра колку што можев да забележам, би требало од нареден натпревар повторно да го гледаме во прв состав.
Бензема - 5те минути што ги одигра беа подобри од оние 85 минути на Игуаин.