Ја би играл со ВДВ и Кака во средниот ред, зад нив Чаби и Лас, во нападот Игуаин и Роналдо.
Марсело во првиот натпревар беше изгубен, впрочем и улогата тогаш му беше да му помага на Арбелоа при удвојувањето на Меси, ама за овој натпревар нема потреба од тоа, Арбелоа е доволно силен и самиот да го сопира Меси, во првиот натпревар НИТУ ЕДНАШ Меси не помина покрај Арбелоа.
А и Гранеро ако игра, и тој ќе има подефанзивни задачи, ама нема потреба од тоа, затоа што во средниот ред имаме двајца дефанзивни играчи, кој исто така се доволно за да ги запираат противничките играчи на Барселона. Пример земете го Мурињо, испадна со тројца дефанзивни играчи во средниот ред против Барселона, па знаеме што им се случи. А истиот тој Мурињо испадна со двајца дефанзивни играчи во средниот ред против Челзи, и четворица напаѓачки ориентирани играчи, па знаеме што тогаш им се случи на Челзи.. Добро Челзи не се Барса, ама пак нема потреба од бранење, двајца дефанзивни играчи во средниот ред се доволни.
А јас за овој натпревар сум песимист, и тоа огромен. Секако дека многу сакам да ги победиме, јас во овој момент не ја гледам таа можност. Зошто не ја гледам ? Затоа што преку кур ми е веќе од лажниот оптимизам. Говоревме дека ќе ги растуриме на Камп Ноу, не ги растуривме, говоревме дека ќе ги растуриме пензионерите од Милано, па не ги растуривме, бевме сигурни во финале на Бернабе, па не поминавме во осмина-финале. Као прво нема да јадам многу ремет на форум
а како второ, во случај да победиме тогаш нека му ја мислат сите. :tv: Така да, еве и резултатот ќе го предвидам, Реал Мадрид 1:2 Барселона. :helou: