тоа ти е македончето, кога ја поместија старосната граница за увоз, не било тоа битно, битно било акцизата, сеа акцизата ја намалија на 0 или 50тина евра сега па и тоа не чинелоабе на овие македонциве се нешто не им е по кеиф.па добро бре луге јас незнам што сакате појше од ова ви намалија давачки сеа викате мн било а пред тоа поефтино да не беше,само за пример VW Golf IV 2.0 Sport Edition 5,500 EUR 2000 год 120 000 км еве го голфот толку е на мобиле.де и според каталог , е сеа друго е ако сакате да го соберете губрето од немачка тоа е друга работа да земете некој голф со вратена километража и триста други чуда,ТОЈ ШТО ВОЗЕЛ ПАК КЕ ВОЗИ ТОЈ ШТО ОДЕЛ ПЕШКИ ПАК КЕ ОДИ така да не се залетувајте дека има добар голф 4 за 2000 евра :salut:
Ne tuku cenata po katalog plus transportni trosoci i na kraj na vkupnata suma dodaj ddv.Не го плаќаш ти тоа, тоа само го рачунаат во ДДВ.
Еве јас само заради еколошкиот аспект решив да не купувам половно возило кое многу ќе загадува и ќе продолжам да си го возам моето Југо Корал 55 од 90 година :pos2:Компјутер за секое дете = Кола за секој човек.
Законов не е лош, не викам не, али од еколошки гледан аспект, што праиме? Сите се мачат да ја заштитат животната околина, ние со овакви коли уште толку ќе ја уништуваме.:smir:
Ај малце најди ја логиката тука. Македонија е држава, додека Америка е континент.Ние не ја загадуваме животната средина, не сум сигурен за податоков ама мислам дека америка троши гориво за еден ден колку македонија за една година па ти израчунај колку е тоа. А за законов сум скептик иако имам две југа од кој едно е за продавање мислам на топ средено југо кое се продаваше за 1300 е. Зборот ми е ако е на место законов одма ке увезам понова кола ама да не се изгорам ке почекам уште некое време. неколку луѓе што сакаа да земат кола до кај 1300 е се зафркнаа замаа коли од 300 евра почнаа по шалтери да одат и сеа не им стасуваат пари. Ако е законов како што кажуваат одма југото го давам за 300 е и око нема да ми трепне ама според мене нема да се најде кола за тие пари колку што се нуди добро средено југо :smir:
Подобро тоа него г**на од Бугарија.head напиша:Еве јас само заради еколошкиот аспект решив да не купувам половно возило кое многу ќе загадува и ќе продолжам да си го возам моето Југо Корал 55 од 90 година :pos2:
најдобро е сите да си купиме нови коли и така најмалку ке се загадува околината нели ? ама бидејки ние немаме пари за нови поарно еуро1 стари десетина години отколку југовци 20 години стариКомпјутер за секое дете = Кола за секој човек.
Законов не е лош, не викам не, али од еколошки гледан аспект, што праиме? Сите се мачат да ја заштитат животната околина, ние со овакви коли уште толку ќе ја уништуваме.:smir: