Евровизија 2010

Е

експерт

Гостин
negde procitav deka grcite se razocarani od promocijata na nivnata pesna, zasto drzavata zaradi krizata im dala 'samo' 600 000 evra.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Леле нашио спот греој колку е, продукција никаква, снимен е за 2 сати.

Бугарите јак спот имат, исто и лани му беше јака продукцијата на спото, само шо идејата беше несоодветна.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Кога е Евровизија?

Член од
26 јули 2009
Мислења
424
Поени од реакции
179
Кога е Евровизија?
http://www.vest.com.mk/?ItemID=FDFDECD40E4771449AACACAB6B45BE1D

* Каде: Осло, Норвешка- Теленор Арена, капацитет 23.000 места

* Кога: 25 мај, 27 мај, 29 мај

* Земји учеснички: 39

* Водители: Јан Алмак, Фредрик Скалван, познати Тв шоумени

* Прва полуфинална вечер- 25 мај : Молдавија, Русија, Естонија, Словачка, Финска, Летонија, Србија, Босна и Херцеговина, Полска, Белгија, Малта, Албанија, Грција, Поругалија, Македонија, Белорусија, Исланд.

* Втора полуфинална вечер- 27 мај: Литванија, Ерменија, Израел, Данска, Швајцарија, Шведска, Азербеџан, Украина, Холандија, Романија, Словенија, Ирска, Бугарија, Кипар, Хрватска, Грузија, Турција.

* Финале- 29 мај: Во финалето ќе влезат 20 земји, по 10 од двете полуфиналиња. Ќе и се придружат на големата четворка: Германија, Шпанија, Велика Британија и Франција, чии претставници настапуваат директно во финалето, како и домаќинот Норвешка, како лански победник.

BloodyTampon

Works in deep&dark places
Член од
8 август 2009
Мислења
798
Поени од реакции
60
Незнам шо е финтата со Азербеџан, ама толку јака реклама јас немам досега видено. Можи 3-4 месеци со ред и на фејсбук и на јутуб и на секој ебам сајт реклама од Сафура некоја ми излегва, кузнај колку милиони за реклама имат даено. Сигурен сум дека ќе победат, нема шанси никој друг ви гарантирам, зошто ако јас ја запамтив рекламата сигурно секој друг европеец ја запамтил.
Ова.
На Youtube, Facebook, страни за lyrics, СЕКАДЕ ја има!
И се согласувам, најверојатно таа ќе победи.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ете како Норвежаните, со помал буџет од лани, без ЛЕД екрани, но со најјакото светло досега видено на Евровизија од фирмата http://showled.com/

Сцената беше претставена денеска, кај 6 попладне на новинарите. Засега има неверојатни реакции. И јас го мислам истото, тотално модерно и како да гледам сцена за концерт на некој светски познат изведувач.

Еве ги премиерно сликите и секако обавезателно изгледајте го клипот, на која што беа претставени светлата на Албанија и Украина.

http://www.nrk.no/programmer/tv/melodi_grand_prix/1.7110709

http://showled.com/

Член од
14 јануари 2009
Мислења
359
Поени од реакции
21
Снимки од досега одржани генерални проби:

--- надополнето ---

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Морам да го пофалам нашиот претставник за исцрпното интервју што го даде

П.С : да не му требаат часови по англиски ??

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.126
Поени од реакции
3.988
Незнам зошто ама мене лично сцената ама ич не ми се свиѓа, многу е проста :(

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Ај фил лајк а фиш ин д сиии (као риба у мореее), шејвинг он драј (бричење на суво), забрзан курс за "чичето" Ѓоко
Бар да ја избричеше главата, да повежбаше да тргнеше подбрадокот и газот свлечкан додолу, ќе делуваше помалку старски-вака е као пензионер
За песната, лаички, не е нешто а спотот е закон, устав.

п.с. тек да го прашаа нешто да одговори на српски, ќе беше језиво :jaj:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Shame from my country....

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.360
Азербеџан има добра песна.Другиве ми се некако смотани.И таа на Албанија ќе помине....

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Makedonzite za razlika od predishnite godini ne se interesirat mnogu od Eurosong
Gi e fatila apatia

Kajgana Shop

На врв Bottom