Босна лежи на нафта

• Креатор на темата Креатор на темата Polaris
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Босна лежи на нафта

10.03.2010 13:19
Вредноста на резервите од нафта во босанските наоѓалишта се проценува на десетици милијарди долари, но на нејзината експлоатација досега пречеше политиката.
Ова го соопшти агенцијата Танјуг, по повод изјавата на премиерот на Република Српска, Милорад Додик.
Премиерот на босанските Срби, минатата недела изрази подготвеност да склучи концесиски договор со руските компании „Зарубежнефт“ и „Гаспромнефт“, како и да им дозволи да почнат со истражување и експлоатација на нафтените и гасните полиња.
Танјуг забележува дека уште во 1989 година, две години пред распадот на поранешната СФРЈ, во БиХ биле проучувани четири големи локации за вадење нафта, со обем од околу 50 милиони тони или 366 милиони барели нафта.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=120814

leleeeeeee kutrive bosanci,gi zalam uste od sega,cim imat nafta USA ke se iseluva tuka so si vojnicite,zatoa sto kade postoi nafta tuka se i amerikancite,tie golemi vojni vo bliskiot istok se vodat samo zaradi naftata.. ahhh bosanci ahhhh mnogu mi e zal za vas):):):)

Дај Боже да имаат нафта.Ако имаат тие и околината ќе живее подобро.

сепак ако имаат мозок босанциве.. треба да почекаат барем 5-6 па ако можат и 10 години, тогаш веке ке снема нафта... па ке продаваат за дупла цена.. супер еј!

Босна лежи на нафта

10.03.2010 13:19
Вредноста на резервите од нафта во босанските наоѓалишта се проценува на десетици милијарди долари, но на нејзината експлоатација досега пречеше политиката.
Ова го соопшти агенцијата Танјуг, по повод изјавата на премиерот на Република Српска, Милорад Додик.
Премиерот на босанските Срби, минатата недела изрази подготвеност да склучи концесиски договор со руските компании „Зарубежнефт“ и „Гаспромнефт“, како и да им дозволи да почнат со истражување и експлоатација на нафтените и гасните полиња.
Танјуг забележува дека уште во 1989 година, две години пред распадот на поранешната СФРЈ, во БиХ биле проучувани четири големи локации за вадење нафта, со обем од околу 50 милиони тони или 366 милиони барели нафта.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=120814

leleeeeeee kutrive bosanci,gi zalam uste od sega,cim imat nafta USA ke se iseluva tuka so si vojnicite,zatoa sto kade postoi nafta tuka se i amerikancite,tie golemi vojni vo bliskiot istok se vodat samo zaradi naftata.. ahhh bosanci ahhhh mnogu mi e zal za vas):):):)

Abe toa e dogovor tam se sega Evropejcite. Naftata na Bliski Istok na Jenkite vaa na Evropejcite :smir:

сепак ако имаат мозок босанциве.. треба да почекаат барем 5-6 па ако можат и 10 години, тогаш веке ке снема нафта... па ке продаваат за дупла цена.. супер еј!

Дај Боже да имаат нафта.Ако имаат тие и околината ќе живее подобро.

Ако имаат нафта, у скоро време ќе им рипнат Америве за тероризам ќе фрлат абер и ќе се стегнат, ќе им разораат полињата:nesvest:

Босна има пирамиди,сега и нафта,чекаме да откријат рудници со дијаманти.:pos:

Е да Босна има нафта има и Македонија :pos2: абе дај те бе ако ја има ја има во енормно мали количества неисплатливи за бушење башка ако не сте приметиле Босна е Брдскопланинска земја само искрено кажано не знам кај ке почнат прво со дупчење, Херцеговина, или пак на румунија можеби лежи врз нафтено наогалиште или околината на бања лука ( тука има нај големи шанси ) или пак во сребреница да бушат ,досега би требало да се претвориле маснотиите во нафта! Нај искрено кажано мислам дека кај нас ја бараат на погрешно место и нај поволно би било да се дупчи нафта во македонија на Солунска Глава:toe:

Република Српска за некоја година до деценија Кувајт на Балканот :pipi:

Република Српска за некоја година до деценија Кувајт на Балканот :pipi:
Како не бе поготово Бјелина може и шабац од србска страна пошо нели мучуришта де канали итд итд нафта колку сакаш:pos2:

Додик веке преговарал со Руски компании за експлоатација. Мислам дека по Дејтонски договор секој ентитет располага со енергетските ресурси на своја територија.

Сега ке почнат теории „ете, во 89 знаеја за нафта и затоа ја растурија Југославија/Босна“.:pos2:

Курац има, ни теоретсаки шанси нема нафта каде што има големи планински предели, ова повеќе личи на: будите мирни амиџе даџе ви бонбон.

А тогаш што бараат Американците на Балканот, претставени од нивните сателити Косово и Македонија??? :)

Си играат Civilization! :vozbud:

П.С.
Има нафта секаде, само каде е исплатливо да се вади?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom