Вака изгледаше Стемфорд Бриџ на денот кога требаше да се одигра мечот. Мене ова не ми изгледа како замрзнат терен и има сосем добри услови за игра (there's fucking sun on the pitch). Плус тоа Челзи не требаше да го одложи мечот ден порано, туку ако навистина немало услови тогаш требал мечот да биде одложен во неделата. Денес е -8 температурата во Манчестер и има снег, ама сепак мечот Сити - Евертон не е одложен. Еве јас тврдам дека ако Челзи немаат грејачи на терен, ние ќе покажеме солидарност и ќе им позајмиме.
Видете го времето во Леверкузен и Ипсвич од ова коло и состојбата на теренот која е едно десет пати полоша од таа на Стемфорд Бриџ, па мечевите без проблем се одиграа.
(Видеото е со смешно име, ама ми ја гледате поентата)
Дури и новинарите кои требаше да го следат овој меч напишаа - Conditions outside Stamford Bridge were “not bad at all”, “only slushy” and “pavements well gritted”.
А еве ја и изјавата дека не полицијата, туку клубот го има финалниот збор околу тоа дали еден меч ќе биде одложен или не - A police spokesman said: ‘There were concerns over public safety. Clubs liaise with the police in the run-up to a game and are in regular contact.
The final decision is made by the club.’
Мене од сликите не ми изгледа толку страшно (посебно тие од 16 20 часот на денот на одигрување на мечот) како опасни за патување на навивачите. Прашањето е дали Челзи ќе го одложеше мечот ако тие беа први на табела со еден меч повеќе од нас, а ние бевме во лоша форма? Одговорот сите го знаеме. Ако, нека им служи на чест на Челзи тоа, како и да е, не можат да избегаат од дуел со нас, ќе не можат стално со 'замрзнат терен' да се извадат.