Дечки официјално се формираше Клубот на навивачи МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД Македонија. Условите ги исполнивме и веќе од денес функционираме како Здружение. Зачленувањето ќе започне од понеделник, откако ќе ни биде отворена жиро-сметката. Ова е само прв чекор во напорите нашиот фан клуб да биде признат како официјален supporters club од страна на клубот. Како доказ дека навистина Клубот на навивачи е формиран, одете на следниов
линк и напишете манчестер (на кирилица) и стиснете провери.
Сите прашања кои ги имате можете да ми ги поставите мене, јас сум Секретар на Здружението и дел од управниот одбор. Истото можете да го направите и на официјалниот маил -
red_army_mkd@yahoo.com и на ФБ преку официјалната група
Manchester United Supporters Club - MUSC Macedonia.
Првиот и можеби најтежок чекор е веќе направен, исто така контактираме и со повеќе официјални supporters clubs
низ Европа и од некои веќе имаме отворени понуди за соработка. Направен е контакт и со клубот, од каде чекаме потврда за условите кои ќе треба да ги исполниме пред да испратиме барање да бидеме признаени, иако ни се познати, но чекаме официјална потврда. Во најскоро време ќе има објавено и на блогот инфо кои целото време ќе стои таму каде се убаво ќе биде објаснето како за Здружението, така и за самото зачленување.
Абе брачед....сето тао е убаво -БРАВОС !
Но....
Зошто првни не исконтактира со Клубот на Навивачи на Манчестер Јунајтед - Македонија ,кој функционира веќе 2 години?
http://old.prespasky.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4210&Itemid=206
Шо е финтава да се прави паралелен клуб на клуб кој веќе постои 2 години , клуб кој остварува соработка со клуб. на нав. на МЈ во Србија, Хрватска...
Ако сакаш маиловите ќе ти ги постирам...
Клубот е резистриран под капата на зг.НВО Визија , како цитирам “Називот на здружението на граѓани е Здружение на граѓани “Навивачки клуб на Манчестер Јунајтед“ - Македонија.
Името на англиски јазик е: Manchester United Supporters Club - Macedonia.
Ако сакаш и сите акти,статут ,одлука за основање,одлука за избор на органи,програма и сл . ќе ги постирам ,ама не е тоа финтата...
После ,имаме поставено темели на разни разграноци ширум Македонија...
Потоа јас ја водам официјалната комуникација со клубот , е таму идат големите заебанции.....за да влезеш во листата на клубови треба да имаш членство од најмалце 50 фанови со ПЛАТЕНО членство во клубот....тоа во МКД го нема засега ,така да и да рег. нешто тука (што патем е регистрирано веќе 2 год) пак дур не се собериме 50 луѓе што плаќаме членарина нема да не пишат на официјалната веб страна...
Баш претседателот на навивачкиот клуб е член на форумот Чомбе...
Јас ја вршев функцијата на секретар...
Еве види и на кајгана беше објавено тоа:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?2820-(%D0%A1%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0)-%D0%A4%D0%B0%D0%BD-%D0%9A%D0%BB%D1%83%D0%B1-%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%88%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%98%D1%82%D0%B5%D0%B4&p=1479960&viewfull=1
Незнам шо е финтава, ама стварно ми заличе како шо партине прават паралелни работи
Во неколку медиуми низ Македонија беше објавен и собиорт за основачкото собрание а и формирањето....dead links се сеа ги проверував и по веснициве....
Дај да исконтактираме да видиме шо како,оти во централен регистар хаос,каша попара ќе се напрај....
Ајде дај да се исконтактираме,оти во корист на сите е да профункционира идејата...