Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
као трето, не го сфаќам Дензел В. не му ли се смачи од цело време едни те исти улоги, како актер не му ли е предизвик да одглуми нешто поразлично и да земе Оскар за тоа? Иде на сигурно и млати пари, затоа никад нема да го почитувам.
Дензел е актер кој константно глуми едно те исто. А ова за Оскаров, па веќе има два освоено. Може затоа си иде на сигурно, што за мене не е воопшто добро. Веќе не ми е ни мерак да гледам нешто со човеков, особено не после оној безвезен филм со Траволта Taking of Pelham 123.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.567
Мене ме разочара Pelham пошто го имав изгледано оригиналниот, а новиот имаше така лош крај кој побрзав да го заборавам од што беше лош и сега освен тоа не знам што да пишам :)
Енивеј, добар филм со Дензел кој ретко се спомнува на форумов: John Q (2002). Одлична улога на Дензел.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мене ме разочара Pelham пошто го имав изгледано оригиналниот, а новиот имаше така лош крај кој побрзав да го заборавам од што беше лош и сега освен тоа не знам што да пишам :)
Енивеј, добар филм со Дензел кој ретко се спомнува на форумов: John Q (2002). Одлична улога на Дензел.
John Q и Man on Fire се едни од понетипичните негови улоги т.е по нашки не го спасува светот и пак си е добар филмот...:)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
оригиналот го немам гледано али The Manchurian Candidate со дензел ми беше онака добар со пред услови за многу добар :).Кога сме кај пелхам што беше фората уопште?Па јадев и опомена бре заради тој филм(оф топик) :pos:.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.567
Ехеее... ти ако памтиш опомени за оф-топик далеку ќе стигнеш :pos: Чек да видиш ко ќе добиеш за непоштовање на модератори :pos:

Иначе, и Манчуриан не ми се допадна, и тој ми е од заборавените ма да се сеќавам на одредени делови. Стариот не сум го гледал и не планирам. А овој Unstopable ми е во комп па ќе ѕирнам да видам што е муабетот...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Ехеее... ти ако памтиш опомени за оф-топик далеку ќе стигнеш :pos: Чек да видиш ко ќе добиеш за непоштовање на модератори :pos:

Иначе, и Манчуриан не ми се допадна, и тој ми е од заборавените ма да се сеќавам на одредени делови. Стариот не сум го гледал и не планирам. А овој Unstopable ми е во комп па ќе ѕирнам да видам што е муабетот...
Ги имам двете верзии дома на двдија во колекција, и оригиналниот и таја со Дензел. Оригиналниот уште не сум го гледал, ама Манчуриан со Дензел кога прв пат го гледав не бев ич импресиониран. После една година од првото гледање случајно го гледав пак и на некој начин бев фасциниран. :) Чудно, иначе обично филмој од прв пат ак не ми се свиѓет, немат да ми се свиѓет ни од 5ти, ама овај беше.. ете, исклучок.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Анстапбл беше стварно одлично филмче.
Јес да беше се тоа веќе видено, ама има една таква тензична атмосфера цел филм што нема шанси и малку да ти биде досаден. Саат и 30 минути не ги осетив јас кога ми поминаа.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.567
Анстапбл беше стварно одлично филмче.
Јес да беше се тоа веќе видено, ама има една таква тензична атмосфера цел филм што нема шанси и малку да ти биде досаден. Саат и 30 минути не ги осетив јас кога ми поминаа.
Ме бендиса динамиката и тензијата, нејќам да му наоѓам мани ги има доста, сепак се работи за типичен комерцијален филм. И понатаму на листата на вакви слични филмови бр.1 ми е Speed (1994/I)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
John Q и Man on Fire се едни од понетипичните негови улоги т.е по нашки не го спасува светот и пак си е добар филмот...:)
Зошто никој не го спомнува Fallen?

Леле знаете што приметив. Скоро сите мои омилени филмови имаат 6.8 рејтинг на имдб. Triangle, Exam, Fallen сега за сега спаѓаат тука. Аууу ете како ќе одлучувам кој филм да го изгледам :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Незнам дали имате приметено каде што го спомна Fallen,тој и Virtuosity преку200 пати ги имаат давано по нашиве телевизии и тоа пред 12 или 13 години.Памтам тогаш многу ме плашеше Fallen и неколку пати не го догледвев :D

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ме бендиса динамиката и тензијата, нејќам да му наоѓам мани ги има доста, сепак се работи за типичен комерцијален филм. И понатаму на листата на вакви слични филмови бр.1 ми е Speed (1994/I)
Не требаа да ги земат Дензел и Chris Pine за Unstoppable. Дензел беше исти-курац улога со Pelham 1 2 3, а Pine го гледавме како рипа од свемирски брод на свемирски брод пред само година дена...па чудно е што пола филм двајцата седеа и НЕ ПРАВЕА НИШТО. Да се поправам, одлично е, бидејќи од типичен акционен филм стана доста нетипичен, поготово со News Reports цело време. :)

Само едно нешто ме мачи...
Па добро бе, маме му јебем, у цела Пенсилванија само тој плавушот ли имаше пик-ап, за да дојде и да го спаси денот? Како им олесни на сите, ко ебана кола да немало во државата. :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.567
Не требаа да ги земат Дензел и Chris Pine за Unstoppable. Дензел беше исти-курац улога со Pelham 1 2 3, а Pine го гледавме како рипа од свемирски брод на свемирски брод пред само година дена...па чудно е што пола филм двајцата седеа и НЕ ПРАВЕА НИШТО. Да се поправам, одлично е, бидејќи од типичен акционен филм стана доста нетипичен, поготово со News Reports цело време. :)

Само едно нешто ме мачи...
Па добро бе, маме му јебем, у цела Пенсилванија само тој плавушот ли имаше пик-ап, за да дојде и да го спаси денот? Како им олесни на сите, ко ебана кола да немало во државата. :)
Да бе, затоа реков дека не сакам да му наоѓам маани, иначе: (тежок спојлер)
Прво пуштаат воз да го закочи, фрлаат некој маринец одозгора, вратот му го искршија на човекот, после двајца лудаци го бркаат возот у рикверц, за на крај на некој да му текне да го стигне со пикап :pos: :tapp:
Ама такви се овие филмови, навикнавме...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.185
Можеби никој немал муда, сепак прво се респондира како ќе каже повисокиот човек. А потоа настапува man of the match.
Онака, клише. Ама прифатено клише. :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Ме бендиса динамиката и тензијата, нејќам да му наоѓам мани ги има доста, сепак се работи за типичен комерцијален филм.
...затоа не знам зашто предизвикува толкав интерес помеѓу членовите овде со добар укус. :smir: Иста работа со Taken.

Незнам дали имате приметено каде што го спомна Fallen,тој и Virtuosity преку200 пати ги имаат давано по нашиве телевизии
На РАсел Кроу сигурно ова му била една од најзабавните улоги. :P

Лош филм од поновиве со Дензел кој би препорачал да се избегнува - The Book of Eli . Сега видов што оцена има на ИМДб, скоро 7 човече :nesvest: Овој одма иде у преценети...
Сакам пост-апокалиптини (и зомби) филмови колку и да се преџвакана тема, ама да имаше филмов некое сценарио барем (а и смисла)...

RedStar

PC GAMER
Член од
4 октомври 2009
Мислења
231
Поени од реакции
50
Сакам да прашам нешто... Дали некој знае каде да најдам програмче со кое ќе можам преводот да го ЗАЛЕПАМ за филмот...??? Значи не само да ставам превод за да го гледам филмот, туку преводот да биде залепен за фајлот од филмот, па така кога филмот ќе го префрлам на ајфон да биде префрлен т.е. залепен и филмот... Се надевам дека ме разбравте и дека некој ќе ми каже соодветно програмче... Фала...

Kajgana Shop

На врв Bottom