Точно тоа, пишав јас и поназад: требало да се прочепка кои се вистинските проблеми што го мачеле ако ги има, па ако ги нема нека ги измислат. А да го почнеш филмот со тоа дека родителите се карале и дека бил вонбрачно дете (иако неговите се земале после), и тоа да е причина за ова... не ме убедува во оправданоста на потегот. За тие проблеми - одење под кирија, се слагамГлеј,немам прочепкано за човекот-ама најверојатно само он си знаел за шо и како фанал магла.Тоа на филмот е само тоа шо ни е прикажано.Како било-никој не знае.Во секој случај има иљадници начини да се решат таков вид на проблеми-нпр одиш живееш сам под ќирија
А мора да биде претставен како храбар младич,решителен,не се двоуми--пак ќе кажам-тоа би било тоа шо пали кај публиката.Со други зборови-повеќето од тие што му имаат дадено доста високи оценки на филмов,нпр 10ка,најверојатно свесно или подсвесно се соживуваат/заменуваат..(кога јас давав рецензија за филмот,еден дечко спомна-"закон и јас се чувствувам како човеков")
Од друга странафилмов зборува и за глупите стеги и принципи на едно општество како Америка-добар пример беше тоа кога сакаше да се спушти по реката со некојси чамец,па требаше да вади глупа дозвола за тоа..ако имаше пари и да подмачкаше ќе немаше проблеми,а немаше-така да,му рекоа за 12 години ќе ја добие
Види, јас сметам дека не може да се очекува дека мудроста и паметот на 23 годишно момче се еднакви на оние на Далај Лама. Сакам да кажам, дека просторот за филозофска мисла е сепак ограничен. Ќе беше смешно Крис да му солеше памет на секому како треба да живее. Човек во тој период се оформува, и веројатно може и да му се прогледа низ прсти за нетактичноста. Детево се дере Општество, општество, но веројатно капацитетот не ти дозволува да развиеш некоја посебна филозофија во моменти кога учиш.Точно тоа, пишав јас и поназад: требало да се прочепка кои се вистинските проблеми што го мачеле ако ги има, па ако ги нема нека ги измислат. А да го почнеш филмот со тоа дека родителите се карале и дека бил вонбрачно дете (иако неговите се земале после), и тоа да е причина за ова... не ме убедува во оправданоста на потегот. За тие проблеми - одење под кирија, се слагам
На страна тоа, видов дека филмот сака да ги покаже стегите на општеството, ама дали успеа во тоа? Што имаше освен сцената со кајакот, сцената кај што се дерат: Општество, Општество... и неколку обиди да објасни младичот кои завршуваа со сакам кажам - не знам речам? Не знам зошто толку потфрлиле сценаристите...
Еј Кулен дај не ме заебавај во 4 сабајле, каков шизофреничар какви бакрачиНема да цитирам никој, ама мислењево го пишам за дискусијата која се води за Into the wild.
Кој кажува дека Крис не е шизофреничар? На стариот што му кажува на крајот: ти бегаш, а јас знам од што, додека ти не знаеш од што бегам јас. Не ви кажува ова нешто? Нешто меѓу редови? Значи не е претставен цело време како херој.
И, сцените кое се прикажани како величествени (за местата кои ги посетува), мора да бидат таму некаде вметнати, да видиме какви се убавини испуштаме, што се има на светот за кое не сме свесни.
Човекот како суштество и е уништувач, без разлика што е генијален. Уништуваме цели шуми, цели животински видови исчезнуваат, се тоа поради наша вина. Зар мегаполисите некогаш не биле шуми и планини? Што фалело тогаш? Зар не било добро и во 60-тите кога немале појма што е телевизор, а компјутерот бил научна фантастика? Зар не било добро кога излегувале, и се плескале, а сега седиме пред компјутер? Ма ајде погледнете подобро, не се фативте за Крис.
Едит:
@Ivan
Песната е од вокалистот на Pearl Jam, Eddie Vedder, од неговиот прв соло албум, насловен Into the wild.![]()
Ма Крис им солеше памет на сите. На стариот, на девојчето, нешто за зграпчување на животот... на хипиците им го реши љубовниот проблем за 20 минути, отиде на едно пливање, кога се вратија старите одма беа хепи... нашето момче со среќна ѕвезда...Види, јас сметам дека не може да се очекува дека мудроста и паметот на 23 годишно момче се еднакви на оние на Далај Лама. Сакам да кажам, дека просторот за филозофска мисла е сепак ограничен. Ќе беше смешно Крис да му солеше памет на секому како треба да живее. Човек во тој период се оформува, и веројатно може и да му се прогледа низ прсти за нетактичноста. Детево се дере Општество, општество, но веројатно капацитетот не ти дозволува да развиеш некоја посебна филозофија во моменти кога учиш.
Мислам и дека сценариото повеќе беше фокусирано на неговиот дневник отколку на дијалозите. Она што го сметам за грешка во филмот е само времетраењето. И со пократок филм ќе ја имавме потребната импресија.
Е сега дали е Крис херој? Јас не гледам така на тоа. Гледам како на човек кој имал храброст да ризикува за себе, но дека не значи дека заради тоа по дифолт е херој. Јас него го гледам според неговиот сон, а тоа беше Аљаска. Што и да го поттикна да замине таму, си го направи тоа, и како ветер во грб го однесе таму. Самиот пат е негов начина созревање. Тоа што филмот заврши несреќно, е можеби причина за некој да го прогласи за будалаштина, но сепак јас го сметам за индивидуален обид. Тој сметал дека така треба и одбрал. Секој човек своја планина е.
Каков е тој јунак без строги морални принципи? Одма и извади тоа анкетата да ја распрашувами текна за 4тото-Крис да не бил случајно хомо ?16 годишна во приколка бе...
Ти тоа почна да пишуваш рецензии на негледано?Гледам уште еден филм дигна прашина, ставајте спојлери да не се залетаме ние што го неаме гледано иако не верувам дека има којзнае што да се расипе од филмот. Дечко што си отишол во природа за да докаже дека може да живее сам. Абе може да се живее сам, некое време, се додека не полудиш.
Чекај, чекај, ко ќе го изгледаш ќе се расправаме овдеГледам уште еден филм дигна прашина, ставајте спојлери да не се залетаме ние што го неаме гледано иако не верувам дека има којзнае што да се расипе од филмот. Дечко што си отишол во природа за да докаже дека може да живее сам. Абе може да се живее сам, некое време, се додека не полудиш.
најбитно среќно се заврши...со дуетКаков е тој јунак без строги морални принципи? Одма и извади тоа анкетата да ја распрашува![]()
И јас ко тој што пиша дека гласа за Black Swan за најдобар филм иако го нема гледаноТи тоа почна да пишуваш рецензии на негледано?![]()
И да не го изгледам ќе бидам на ваша страна, everybody against IOsonoINTERISTA!Чекај, чекај, ко ќе го изгледаш ќе се расправаме овде![]()
Е да, дуетот беше една од подобрите сцени...најбитно среќно се заврши...со дует
Него дај гледајте го 127 hours,немам со кого дискусија да водам за филмчево.
А каде каде е подобар од овега што го збориме цело време.
и пљус многу појак ефект имаше врз мене ,инспирачка сторија. А не суицидна.
А бе пример за рецензија напишаШала на страна, барем бев ли блиску до она за што е филмот?