Н
'Никола'
Гостин
Хахах не бе брат, појма неам која е серијава, глумецот ме интересира.Е не може вака помош од пријател а? Сам ја погоди!!
:smir::nenene:
Хахах не бе брат, појма неам која е серијава, глумецот ме интересира.Е не може вака помош од пријател а? Сам ја погоди!!
:smir::nenene:
Гледаш Јонзе, 8/10 !The town
И пак драма. Кога ја читав содржината на имдб мислев дека е крими али не е.
Се работи за една дружина која ограбува банки. Еден од дружинава ќе се заљуби во службеничката од банката која ја ограбиле. Освен фактот што уствари и има создадено трауми, тука е и неговиот другар кој штотуку излегол од затвор и му прави проблемчиња.
Секоја чест за маските при грабежите - калуѓерки, па полицајци. Најзакон у свет.
Од глумците ги знаев Бен Афлек и Блејк Лајвли и мене, за разлика од сите, ми се допадна глумата на Бен Афлек. Не дека сум компетентна да коментирам за неа. Али секс сцената со Блејк Лајвли ми беше катастрофа. Значи најлоша секс сцена што ја имам видено ви животов. Не знам дали така требала да изгледа или само е глупо одглумена.
Филмов дефинитивно ми се допадна. Од мене има 8/10.
Planet of the apes (1968)
Аууу многу закон филмче. Јас првпат го гледам, и покрај тоа што е култен
Секоја чест за идејата. Која приказна човече. Добро разработена содржина, а за крајот немам зборови, мада се надевав дека така ќе заврши, ми се направи ќејфот.
И еве опис, за 0.0001% кои го немаат гледано. Во еден вселенски брод има четворица патници. Едниот умира, не е важно. Додека овие патувале, на Земјата се изминати многу години. Тие принудно запираат на една планета и откриваат дека на неа мајмуните се доминантни, а луѓето се третираат како животни. На пример, ветеринарот е мајмун-доктор за луѓе. И кога ветеринарката ќе сфати дека човекот може да зборува, ја поддржува теоријата на нејзиниот свршеник дека мајмуните на таа планета се настанати од луѓето. Значи Дарвин in reverse.
Кој не го гледал, сместа да го гледа. 10/10
Не идете на линкот од имдб бидејќи на сликата има огромен спојлер!!!! Не ставам слика од истата причина, будали бе, крајот го ставиле на филмскиот постер.
Јонзе победи во весела математика, инаку е нерешеноУште се расправате бе? Кој победи?
Шетни.Da be, zensko, ne se vazi
ДискриминаторШетни.
Фала за исцрпната рецензија,а воедно ќе кажам дека си лажго,а ако јас се лажам во твојот вкус(со оглед дека даваш цела 8-ца за филмот не верувам дека се зафркаваш )ќе речам дека си кока-кола во парламето:pos2:EXAM
Хм,да кажам дека не ме бендиса ке излажам доста добро сработено од страна на Uknown актери интересно поставена приказна и делумно одлично реазлизирана.Викам делумно затоа шо како и секогаш имам си проблем со креавите на филмовите како и овај случај зашо да не се завршеше поинаку ама таа е.Него околу филмо да спомнам троа.......8 кандидати за едно работно место одат да полагат испит додуша малку необичен испит и целата mindfuck сотуација почнува кога ке видат дека листовите се празни и имат одредено некој правиле шо и ги врзува рацете да направат било каква природна постапка за да дојдат до било каков одговор.Значи морат да најдат начин да го најдат прашањето и да го одговорат мислам дека неколку пати е рецензиран погоре и ногу го имат изгледано така да да не ја тупам.Ај од мене една 8
мица.
Очекуван коментар. Не ги лажи луѓето. Можи е меѓу лошите ама е меѓу добрите лоши.Psyside напиша:Alone in the Dark, полош филм амин
Очекуван коментар. Не ги лажи луѓето. Можи е меѓу лошите ама е меѓу добрите лоши.
Има нешто што го дели од лошите лоши. Сцена или две се тие што го делат ама вредат. Незнам дали се сеќаваш на таа акционата сцена - брканицата со тој ќелавиот. Тоа е ремек дело од акциона сцена, филмовине со Џејмс Бонд плачат за таква. Имало слично кај нив ама послабо.
Oх верувај, филмот е доста лош...погледни го just for the laughsПросто неверојатно е филм со такви глумци да има 2.3... Сум рекол многу пати, IMDB не е најдобро мерило, ама филм под 3.0 нема теорија да е добар. Нешто мора да е мноооогу лошо тргнато за да влезе во таа дупка.
Види во целина е слаб филм. Ама најлош не е. Јас дури и би го избегнал зборот лош и би го опишал само како слаб.Филмот има добри специјални ефекти но целиот остана само на тоа, добра сценографија и несомнено фотографија ама како целина? слабо многу слабо. А тоа очeкуван коментар, далеку од тоа, него така се погодува. Знаеш дека сакам и акции, ама мора да бидат целосни да имаат силни страни од секој поглед, не одлични сцени а бледи дијалози и бедна атмосфера-контакт со гледачот.
Забележан.Ако сакаш добра акција/хорор нискобуџетен филм погледни го Feast
Знаеш зошто е до толку? Мислам многу јасно е дека има други уште полоши што го заслужуваат тоа место.П.С. Alone in the Dark = Bottom 100: #75 на Imdb.
П.П.С. User Reviews : I went on a quest for the worst movie ever made that had a high budget, and It has been discovered.
Ете види погоре.Просто неверојатно е филм со такви глумци да има 2.3... Сум рекол многу пати, IMDB не е најдобро мерило, ама филм под 3.0 нема теорија да е добар. Нешто мора да е мноооогу лошо тргнато за да влезе во таа дупка.