Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Сигбурно би те бендисал и 127 Hours. Јас го гледав вчера и би рекол дека е најдобрата епизода од I Shouldn't Be Alive :)
Ептен трогателен филм. Дени Бојл си ја знајт работата дефинитивно.
Џемс Франко одглуми за оскар, и знам дека ќе се изнервирам ако Џеси Ајзенберг го земит место него.

Ќе го гледам обавезно, го зимат сигурно (јес да и не беше така лош) а што е најтрагично (бар за мене) и Да сошл нетворк ќе земе оскар најверојатно.

И јас сум сериозен кога викам дека изумреа комедиите одамна...Ама ај да ублажам болка еве ти некој предлози...

Hot Tub Time Machine
Date Night
Death At A Funeral
Get Him To The Greek
Grown Ups

Еве ти нешто шо ми текнува па види .....Сеа Иосоно ке не потепа...требало у предлози да пишеш.
И да знаеш дека си за ќотек: тука треба да пише, не во предлози, 1000 пати е кажано :)

--- надополнето ---

Ха поентата не е да да те увери дека тоа стварно се десило туку да те натера да мислиш така одкога ќе го изгледаш, што очигледно и успеало. Ако ти се гледа нешто слично глеј го The Last Exorcism
Вчера и кажав да не го гледа Last Exorcism дека од истиот жанр е, не и се допаѓа концептот :)
А покрај тоа, Last Exorcism е и лош филм, не сакав да му пишувам рецензија... не го постигна филингот...

--- надополнето ---

The A - team

Незнам што друго да искоментирам,првиот филм на кој сум заспал 3 пати...Moжеби една од причините е што го гледав касно али тоа е.
На страна-малце поинтересен ми беше од The Expendables,но претерано немогуча акција помешана со ефтин хумор=zZzZzZzZ

А-Теам е многу подобар од Expendables, не знам како си можел да заспиеш :)

И да знаеш дека си за ќотек: тука треба да пише, не во предлози, 1000 пати е кажано :)

Лошо!!!! Сори beneamata шо те насочувам погрешно.
Него,има ли го некој гледано Stone ...Ако го има некој нека каже збор два јас прочита рецензии у темите ама ако има некој да додаде нешо да знам да трошам ли време и сообракај.

Вчера и кажав да не го гледа Last Exorcism дека од истиот жанр е, не и се допаѓа концептот :)
А покрај тоа, Last Exorcism е и лош филм, не сакав да му пишувам рецензија... не го постигна филингот...

Не е лош него е тешка катастрофа, 0/10.

Не е лош него е тешка катастрофа, 0/10.
Да, од целиот овој поджанр ако може да го наречам така, ова беше најлошиот филм што го гледав. Blair Witch беше супер, пошто не знаевме ништо, прв беше... сега кога сите знаат за што се работи може нема да им се допадне. Fourth Kind ме бендиса многу, за разлика од остатокот на форумов. Cloverfield е закон. Paranormal activity и Quarantinne се трпат. Имам пропуштено некој филм?

Да, од целиот овој поджанр ако може да го наречам така, ова беше најлошиот филм што го гледав. Blair Witch беше супер, пошто не знаевме ништо, прв беше... сега кога сите знаат за што се работи може нема да им се допадне. Fourth Kind ме бендиса многу, за разлика од остатокот на форумов. Cloverfield е закон. Paranormal activity и Quarantinne се трпат. Имам пропуштено некој филм?

Да, REC! :devil3: најдобриот заедно со Cloverfiled & Blar Witch.

Лошо!!!! Сори beneamata шо те насочувам погрешно.
Него,има ли го некој гледано Stone ...Ако го има некој нека каже збор два јас прочита рецензии у темите ама ако има некој да додаде нешо да знам да трошам ли време и сообракај.
Јас го изгледав пред некој ден се мислев да го пишам тука малце за дискусија ама ептен јак муабет паѓаше па да не расипувам атмосфера. Мене ми се свиѓаше, интересен филм, малце спор ама глумата е на највисоко можно ниво. Како драма ќе му дојде и крајот е малце чуден. Јас би ти препорачал да го гледаш ама да не очекуваш некое брзо дејство во филмот.

E, ама е доста послаб во квалитет од REC.
Секогаш е така, само дека го изгледав Карантин и ми помина меракот да гледам филм со иста содржина. Кога го гледав не знаев дека е римејк...

Лелее како се викаше глумецов најлево? Мразам вака кога ми е на врв на јазик, а дури по два дека ќе ми текни. Help

dt21.jpg

Лелее како се викаше глумецов најлево? Мразам вака кога ми е на врв на јазик, а дури по два дека ќе ми текни. Help

dt21.jpg
Е не може вака помош од пријател а? Сам ја погоди!!
:smir::nenene:

The town

6.283075.jpg

И пак драма. Кога ја читав содржината на имдб мислев дека е крими али не е.
Се работи за една дружина која ограбува банки. Еден од дружинава ќе се заљуби во службеничката од банката која ја ограбиле. Освен фактот што уствари и има создадено трауми, тука е и неговиот другар кој штотуку излегол од затвор и му прави проблемчиња.
Секоја чест за маските при грабежите - калуѓерки, па полицајци. Најзакон у свет.
Од глумците ги знаев Бен Афлек и Блејк Лајвли и мене, за разлика од сите, ми се допадна глумата на Бен Афлек. Не дека сум компетентна да коментирам за неа. Али секс сцената со Блејк Лајвли ми беше катастрофа. Значи најлоша секс сцена што ја имам видено ви животов. Не знам дали така требала да изгледа или само е глупо одглумена.
Филмов дефинитивно ми се допадна. Од мене има 8/10.

Planet of the apes (1968)

Аууу многу закон филмче. Јас првпат го гледам, и покрај тоа што е култен :(
Секоја чест за идејата. Која приказна човече. Добро разработена содржина, а за крајот немам зборови, мада се надевав дека така ќе заврши, ми се направи ќејфот.
И еве опис, за 0.0001% кои го немаат гледано. Во еден вселенски брод има четворица патници. Едниот умира, не е важно. Додека овие патувале, на Земјата се изминати многу години. Тие принудно запираат на една планета и откриваат дека на неа мајмуните се доминантни, а луѓето се третираат како животни. На пример, ветеринарот е мајмун-доктор за луѓе. И кога ветеринарката ќе сфати дека човекот може да зборува, ја поддржува теоријата на нејзиниот свршеник дека мајмуните на таа планета се настанати од луѓето. Значи Дарвин in reverse.
Кој не го гледал, сместа да го гледа. 10/10
Не идете на линкот од имдб бидејќи на сликата има огромен спојлер!!!! Не ставам слика од истата причина, будали бе, крајот го ставиле на филмскиот постер.
Гледаш Јонзе, 8/10 ! :)

Од Planet of the Apes имаш 5 дела, + еден римејк на првиот дел, кој не ти треба...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom