Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
The town

И пак драма. Кога ја читав содржината на имдб мислев дека е крими али не е.
Се работи за една дружина која ограбува банки. Еден од дружинава ќе се заљуби во службеничката од банката која ја ограбиле. Освен фактот што уствари и има создадено трауми, тука е и неговиот другар кој штотуку излегол од затвор и му прави проблемчиња.
Секоја чест за маските при грабежите - калуѓерки, па полицајци. Најзакон у свет.
Од глумците ги знаев Бен Афлек и Блејк Лајвли и мене, за разлика од сите, ми се допадна глумата на Бен Афлек. Не дека сум компетентна да коментирам за неа. Али секс сцената со Блејк Лајвли ми беше катастрофа. Значи најлоша секс сцена што ја имам видено ви животов. Не знам дали така требала да изгледа или само е глупо одглумена.
Филмов дефинитивно ми се допадна. Од мене има 8/10.

Planet of the apes (1968)

Аууу многу закон филмче. Јас првпат го гледам, и покрај тоа што е култен :(
Секоја чест за идејата. Која приказна човече. Добро разработена содржина, а за крајот немам зборови, мада се надевав дека така ќе заврши, ми се направи ќејфот.
И еве опис, за 0.0001% кои го немаат гледано. Во еден вселенски брод има четворица патници. Едниот умира, не е важно. Додека овие патувале, на Земјата се изминати многу години. Тие принудно запираат на една планета и откриваат дека на неа мајмуните се доминантни, а луѓето се третираат како животни. На пример, ветеринарот е мајмун-доктор за луѓе. И кога ветеринарката ќе сфати дека човекот може да зборува, ја поддржува теоријата на нејзиниот свршеник дека мајмуните на таа планета се настанати од луѓето. Значи Дарвин in reverse.
Кој не го гледал, сместа да го гледа. 10/10
Не идете на линкот од имдб бидејќи на сликата има огромен спојлер!!!! Не ставам слика од истата причина, будали бе, крајот го ставиле на филмскиот постер.
Гледаш Јонзе, 8/10 ! :)

Од Planet of the Apes имаш 5 дела, + еден римејк на првиот дел, кој не ти треба...

L

Lu

Гостин
Сега гледав нешто на you tube и случајно најдов некој алтернативен крај на Salt. :toe:
Знае ли некој што е работава?

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
EXAM
Хм,да кажам дека не ме бендиса ке излажам доста добро сработено од страна на Uknown актери интересно поставена приказна и делумно одлично реазлизирана.Викам делумно затоа шо како и секогаш имам си проблем со креавите на филмовите како и овај случај зашо да не се завршеше поинаку ама таа е.Него околу филмо да спомнам троа.......8 кандидати за едно работно место одат да полагат испит додуша малку необичен испит и целата mindfuck сотуација почнува кога ке видат дека листовите се празни и имат одредено некој правиле шо и ги врзува рацете да направат било каква природна постапка за да дојдат до било каков одговор.Значи морат да најдат начин да го најдат прашањето и да го одговорат мислам дека неколку пати е рецензиран погоре и ногу го имат изгледано така да да не ја тупам.Ај од мене една 8
мица.
Фала за исцрпната рецензија,а воедно ќе кажам дека си лажго,а ако јас се лажам во твојот вкус(со оглед дека даваш цела 8-ца за филмот не верувам дека се зафркаваш )ќе речам дека си кока-кола во парламето:pos2:
Еве јас да си рецензирам филмот(по што по некое правило од све нешто можеш да научиш)всушност додека го гледав филмот се чувствував како да играм некоја escape room game склопена од некој аматер...верувај не ми вреди спољери да ставам за вакво срање,глупости невидени се хахахха
ај еден спољер колку да се речи
стражаро најак беше...цело Титово пионерче беше,се зазив од смеа ко му чепкаа по џебовите
ете така!!

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Psyside напиша:
Alone in the Dark, полош филм амин :)
Очекуван коментар. Не ги лажи луѓето. Можи е меѓу лошите ама е меѓу добрите лоши.

Има нешто што го дели од лошите лоши. Сцена или две се тие што го делат ама вредат. Незнам дали се сеќаваш на таа акционата сцена - брканицата со тој ќелавиот. Тоа е ремек дело од акциона сцена, филмовине со Џејмс Бонд плачат за таква. Имало слично кај нив ама послабо.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Очекуван коментар. Не ги лажи луѓето. Можи е меѓу лошите ама е меѓу добрите лоши.

Има нешто што го дели од лошите лоши. Сцена или две се тие што го делат ама вредат. Незнам дали се сеќаваш на таа акционата сцена - брканицата со тој ќелавиот. Тоа е ремек дело од акциона сцена, филмовине со Џејмс Бонд плачат за таква. Имало слично кај нив ама послабо.

Филмот има добри специјални ефекти но целиот остана само на тоа, добра сценографија и несомнено фотографија ама како целина? слабо многу слабо. А тоа очeкуван коментар, далеку од тоа, него така се погодува. Знаеш дека сакам и акции, ама мора да бидат целосни да имаат силни страни од секој поглед, не одлични сцени а бледи дијалози и бедна атмосфера-контакт со гледачот.

Ако сакаш добра акција/хорор нискобуџетен филм погледни го Feast

П.С. Alone in the Dark = Bottom 100: #75 на Imdb.

П.П.С. User Reviews : I went on a quest for the worst movie ever made that had a high budget, and It has been discovered. :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Просто неверојатно е филм со такви глумци да има 2.3... Сум рекол многу пати, IMDB не е најдобро мерило, ама филм под 3.0 нема теорија да е добар. Нешто мора да е мноооогу лошо тргнато за да влезе во таа дупка.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Просто неверојатно е филм со такви глумци да има 2.3... Сум рекол многу пати, IMDB не е најдобро мерило, ама филм под 3.0 нема теорија да е добар. Нешто мора да е мноооогу лошо тргнато за да влезе во таа дупка.
Oх верувај, филмот е доста лош...погледни го just for the laughs :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Филмот има добри специјални ефекти но целиот остана само на тоа, добра сценографија и несомнено фотографија ама како целина? слабо многу слабо. А тоа очeкуван коментар, далеку од тоа, него така се погодува. Знаеш дека сакам и акции, ама мора да бидат целосни да имаат силни страни од секој поглед, не одлични сцени а бледи дијалози и бедна атмосфера-контакт со гледачот.
Види во целина е слаб филм. Ама најлош не е. Јас дури и би го избегнал зборот лош и би го опишал само како слаб.

Ако сакаш добра акција/хорор нискобуџетен филм погледни го Feast
Забележан.

П.С. Alone in the Dark = Bottom 100: #75 на Imdb.

П.П.С. User Reviews : I went on a quest for the worst movie ever made that had a high budget, and It has been discovered. :)
Знаеш зошто е до толку? Мислам многу јасно е дека има други уште полоши што го заслужуваат тоа место.
Така е заради јавното мислење за режисерот.
Некој или некои си го имале со батката и се потрудиле да создадат лошо мислење за него. И успеале. Работите се до тој степен што луѓево без да изгледаат ниту еден негов филм го мразат, а пак некои дури и му закачуваат 1 на имдб туку така. Дури и критиката е подлегната под тоа влијание.

Кој се тие некои, не се знае. Тоа дека режисерот во пола од филмовите има силна политичка критика можеби има нешто.

Едит.
Ете види погоре.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Jас го гледав по твој предлог од него Rampage, филмот беше одличен секоја чест за Uwe за одличниот филм а и за тебе како предлог, иначе јас не ни приметив дека е од него Alone In The Dark да бидам искрен, ако мислиш дека тоа е причината за мојата оценка за филмов.

Друго, не ми се верува дека 20000 корисници за инат го оцениле со 1/2 еве ако го мразат Uwe, и aко причината за оценките е политичката определба, зашто Rampage не е со слаба оцена? има 6.5 а треба да има 7.5 малце пониска оцена да, но сепак доста солидно! значи нема логика. Според мене и многу други, доста од филмовите му се слаби, фклучувајќи го и House Of the Dead кој е многу лош, еве го коментарот за него,

Bottom 100: #48

User Reviews: quite possibly the worst movie ever made.

Kajgana Shop

На врв Bottom