Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Абе ееејј...дај смирете се со офтопициве:salut:

I

Intex

Гостин
Ѕверови сте.:pos:

Инаку, нерешено е, на Ајсот оценката е аритметичка средина од вашите две. Математички кажано.:D

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.377
Поени од реакции
4.920

Инаку, нерешено е, на Ајсот оценката е аритметичка средина од вашите две. Математички кажано.:D
5 се заокружва кон 10... А ти најде психо-трилер ??? :smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624

Ако имаш доказ дека ти оди математиката кажи му на Јонзе молим те :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Картон му лепна?

И да не бидам тотален офтопик, има некој на лагер добар психо-трилер, у стилот на Американ Сајкоу? Фала.
Ај ѕирни го овој филм, ако не ти е гледан глеј го обавезно..:)

I

Intex

Гостин
Имаш 5ка математика? :pos2:
Шо се смееш де, програмерска фацо? :pos:
5 се заокружва кон 10... А ти најде психо-трилер ??? :smir:
Ако имаше запирка нешто после петката ќе се заокружуваше на 10.:D
Ај ѕирни го овој филм, ако не ти е гледан глеј го обавезно..:)
Инаку, гледан овој, солидно филмче, се надевам на втор дел, само да не го упропастат.

Инаку, најдов друг, батето од Интер ми препорача.:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Лелел што читам прснав од смеење :pos:

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Картон му лепна?

И да не бидам тотален офтопик, има некој на лагер добар психо-трилер, у стилот на Американ Сајкоу? Фала.
Dial M for Murder ако ти се гледа нешто старо, а добро

Z

zmej gorjanin

Гостин
The Fourth Kind

Од каде да почнам...
Ајде од моите очекувања од филмов. Мислев дека сериозно ќе ме здрма, затоа што кога комбинирате филм со снимки од документарец може да излезе поприлично језив филм кој ќе ве натера да скокате од стол. Филмов почна одлично. Имено една жена по име Аби е психијатар и живее во помало место на Аљаска. Сопругот и е наводно убиен но не може да се најде убиецот, и Аби ја обвинува полицијата дека не може да му го најде убиецот. Додека Аби е во шок од неговата смрт, неколку нејзини пациенти почнуваат на сесиите да раскажуваат многу слична приказна за тоа како не можат во одреден временски период од ноќта да заспијат но дека не се сеќаваат на тоа што толку ги вознемирува. Полека филмот стигнува до делот, каде преку снимките публиката треба да поверува за човечките средби со вонземска интелегенција и како тоа се демонстрира. Мадре миа, е тука почнуваат смешките.

Значи во филмов Мила Јовович ја глуми наводната докторка од Аљаска која реално постои, а која за време на филмот всушност го раскажува текот. Е сега немаше да ми биде чудно доколку наводната вистинска докторка Аби, не ми делуваше познато. И воала откако го изгледав филмот, видов дека наводната докторка која ја раскажува приказната во филмот е исто така актерка. Ама тоа не ви го кажува режисерот на филмот кога на почеток ве информира дека Мила ја глуми докторката. Ефтин трик нема што.А како наводно филмов треба да ве исплаши, и да ве натера да се посомневате во теориите на вонземјани и контакти со луѓе.

Снимките на кои како демек постојат докази, ќе видите и сами дека се некредибилни, всушност на нив нема ништо посебно. Ако започнете со малку страв во коски кога почнува филмов, можно е да го изгледате и да зклучите дека е ова холивудски трик за привлекување на внимание во стилот "абе луѓе филмов е снимен според вистините настани", само што кога ќе ги видите настаните може да ви дојдат и смешни.

Милион докази дека филмов е измама, прво снимките со луѓето, второ, од четворица пациенти со исти симптоми само двајца во филмов остануваат, другите двајца сосем се губат во приказната. Потоа како што реков, Аби нигде ја нема во филмов, односно ја глумат две актерки, а никој што е спомнат во фимов не сакал да земе учество во него. Вицови ли се вицови. Патем замисли докторката излезе дека ја исхалуцинирала смртта на маж и, човекот не бил убиен туку се самоубил. Мојата реакција беше WTF??? Овие мора да ме зезаат. А да и една од најсмешните работи, сумерскиот јазик, особен впечаток ми остави она, "јас.....Бог....уништам...:pos:", шта да ти причам, филмов од вонземјани се префрли на религиозен план. И ова го ставам во спојлер, за ако сака некој да го гледа, да не почне да се смее на почеток. Да се стресе бар малку. Сепак од филмов тоа и се очекува..:)

За глумата, па и немам замерки, зашто и онака мојата концентрација од самата приказна не ми беше сосем упатена кон актерската екипа. Најважно од се, Мила си е сосем коректна со изведбата.

Немаше да имам толку замерки, да немал режисеров толку силна намера да ме натера да поверувам во ова. Сними си го филмот по сценарио и ај чао пријатно. Немаше да биде дискредитиран.
Ако нешто ви нема логика после гледањето, немајте гајле. Ова ви е една голема каша попара, со намера да ве исплаши.
Ха поентата не е да да те увери дека тоа стварно се десило туку да те натера да мислиш така одкога ќе го изгледаш, што очигледно и успеало. Ако ти се гледа нешто слично глеј го The Last Exorcism

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Да се разбереме за мене 6.5 е надпросечен филм но не одличен. 5 - просек, само колку да не настанат забуни како за еден друг филм :)
Знаеш што ми текна? 5ка не треба да ти биди средина туку 5,5. Важна разлика. ИМДБ скалата, според која сите се водиме, има оценки од 1 до 10. Средина од 1 до 10 е 5,5. (1+2+...+10)/10=55/10=5,5. Средина од 0 до 10 е 5. Ама нема 0 овде.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
1-0 :pos:

Дај кажете некоја добра комедија од 2010 година, неам изгледано комедија не памтам од кога... (п.с. сериозен сум за барањево)

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
1-0 :pos:

Дај кажете некоја добра комедија од 2010 година, неам изгледано комедија не памтам од кога... (п.с. сериозен сум за барањево)
И јас сум сериозен кога викам дека изумреа комедиите одамна...Ама ај да ублажам болка еве ти некој предлози...

Hot Tub Time Machine
Date Night
Death At A Funeral
Get Him To The Greek
Grown Ups

Еве ти нешто шо ми текнува па види .....Сеа Иосоно ке не потепа...требало у предлози да пишеш.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
И јас сум сериозен кога викам дека изумреа комедиите одамна...Ама ај да ублажам болка еве ти некој предлози...

Hot Tub Time Machine
Date Night
Death At A Funeral
Get Him To The Greek
Grown Ups

Еве ти нешто шо ми текнува па види .....Сеа Иосоно ке не потепа...требало у предлози да пишеш.
тој од 2007 да го глеаш :)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Burried

Не знам како би го рецензирал филмов поинаку освен да кажам трогателно, првата половина од филмот и ја очекував додека втората удри на емотивниот дел што воопшто не очекував. Како и да е супер филмче, и Рајан Рејнолдс беше ѕвер дефинитивно. 10 од 10
А да, на кој му се свиѓаше Burried сигурен сум дека нема да остане рамнодушен и на Phone Booth како и на Five Fingers
Сигбурно би те бендисал и 127 Hours. Јас го гледав вчера и би рекол дека е најдобрата епизода од I Shouldn't Be Alive :)
Ептен трогателен филм. Дени Бојл си ја знајт работата дефинитивно.
Џемс Франко одглуми за оскар, и знам дека ќе се изнервирам ако Џеси Ајзенберг го земит место него.

Kajgana Shop

На врв Bottom