Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Добро е што чат пат се прави каква и да е дискусија за филмој(кога има различни ставови) :)
Е сега околу Buried,
1.Типчето Марк Вајт беше чиста измислица колку да му дадат надеж,и тоа копањето сигурно беше во зелената зона(пред зградата некаде чисто формално копање) во ирак каде што беа агентите (мое сфаќање),едно што мислев а не се оствари ,можеше тој со телефонот на информации да праша за него (па да разбереше што се случи со него,али не праша.)
2.Компанијата крајно го изигра,да не превземи никаква вина.
3.Змија подземја во пустина е нормална работа,дополнителен факт е што не беше длабоко закопан.
4.Околу воздухот,не сум сигурен ама мислам дека кога скрши некој дел од ковчегот за да ја пронајде пораката,флуросцентните ламбици и батеријата за светење,доби уште малце количество воздух.
5.Прочитав еден спојлер во коментарите на јутјуб после гледањето со што крајно се служувам-He died and no one cared.

--- надополнето ---

а ова за ковчегов ке го прашам едно пријателче од погребално,да ја решиме дилемата :) Пошто и ко бајаги кислород потроши со зипото.
И јас очекував дека ќе почне да се распрашува на информации за Марк Вајт. Ама имево го чувале за дополнителниот ефект на крајот.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
„Сите спојлери тука!“ e темава или „Филмови, режисери, актери...“?

Ај вечерва ќе го изгледам филмов па да ви се приклучам и да можам да читнам некое спојлерче, вака темава е за никаде.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
„Сите спојлери тука!“ e темава или „Филмови, режисери, актери...“?

Ај вечерва ќе го изгледам филмов па да ви се приклучам и да можам да читнам некое спојлерче, вака темава е за никаде.
Подобро да внимаваме на спојлери отколку една реченица да ти го расипе филмот , па после никад нема да сакаш да ја отвориш темава..:)

Член од
30 јануари 2010
Мислења
468
Поени од реакции
573
ПАНКОТ НЕ Е МРТОВ - Punk's Not Dead
kaj mozi da se najdi filmov

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Подобро да внимаваме на спојлери отколку една реченица да ти го расипе филмот , па после никад нема да сакаш да ја отвориш темава..:)
Да, да, многу нормално :) Само овој T Jonez што сака да ми го заебе филмот веќе не му паѓам на финтата, среќа IOsono зачистил, се надевам и црвен картон му дал :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Е сега околу Buried,
2.Компанијата крајно го изигра,да не превземи никаква вина.
Е ова максимално ме изнервира. Греота бе, на синот алиштата му ги остави. Боже сачувај бездушни луѓе. Мада и тој требаше кога овој го прашуваше дали е свесен дека го снимаат да рече Не и готово.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.651
Е ова максимално ме изнервира. Греота бе, на синот алиштата му ги остави. Боже сачувај бездушни луѓе. Мада и тој требаше кога овој го прашуваше
дали е свесен дека го снимаат да рече Не и готово.
Јас мислам дека таа сцена овој го сослуша до крај само затоа што немаше како поинаку да ни се долови моментот кога компанијата го извисува... Целата сцена беше за да ни се долови бездушноста на корпорациите кои ги интересираат само пари. Иначе сигурно дека секој нормален би го отерал у три лепе и би му спуштил да не арчи батерија :)

И официјално Buried е најспојлерисан филм од сите. Ај изгледајте го сите веќе еднаш :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924
@ offtopic
so Jordan crtaniot ne se vikase NBA Jam ???

EDIT : pronajdeno :tv:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.252
Поени од реакции
46.632
Смарти, што има за сфаќање во Buried воопшто?
Има тешка филозофија тука, дур ти се разјаснува моментот дека залудно си закопал 90 минути од сопствениот живот на ваков преценет филм.
Главната поента во филмот беше многу, премногу бедно и некреативно доловена ( веќе видена приказна од документарни филмови, вести, весници, стории од Ирак, Авганистан и тн и тн ), инаку филмот ко филм, од старт, ги имаше сите карактеристики за ремек дело,таман си реков конечно ке го видам Р.Р. во добар филм и се заебав, уште 1 од низата бедни избори на улоги за овој глумец.

Ако сакате да гледате One man show класика, гледајте го Moon, ремек дело од филм со феноменална глума од страна на Сем Роквел, спрајт е за Рејнолдс у Buried.
И кога веќе го спомнав Мооn, ќе го спомнам и Данкан Џонс ( режисер и сценарист на Moon, син на Дејвин Боуви ), имам високи очекувања за неговиот следен проект ( кој е веќе готов а премиера ке има во Април ), Source Code, со Џејк Џиленхол.

Kajgana Shop

На врв Bottom