Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Buried во главно е добро смислен и уште подобро реализиран филм. Е сега, гледам голем дел од членовите имаат некои забелешки, се фаќаат за некои детали што е сосема нормално. Нормално е ради тоа што целата сценографија е сведена на еден ковчег и тоа е тоа, веројатно во сите остали нормални филмови има слични грешки но никој не успева да ги забележи.
Мене баш поради тоа ми се допадна филмот, во ситуација кога нема некоја екстраординари приказна, сепак успева да ја наметне тензијата кај гледачот и нормално она чувство на паника и клаустофобичност, па гледачот се соживува со филмот и почнува да размислува за можните опции за излез, за тоа колку го цениш својот живот, за тоа како луѓето ти го вртат грбот кога највеќе ти требаат и така...

Плус актерот беше над ниво, Рајан Рејнолдс, читав некаде дека нему му предвидуваат добра кариера, дека има потенцијал и дека најдоброто од него допрва треба да дојде.

И тоа :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Најголемата маана на филмот не е тоа што сите го спомнавте туку фактот што толкав долг период човек закопан во земја не може да издржи без воздух, ако не се лажам, три саати беа во прашање. Поправете ме ако грешам.
Znaci vo normalen kovceg se moze 1/2 saati da se izdrzi, ama vo filmot bese malce pogolem od "normalen", taka da, mislam deka okolu toa nema sto da se zboruva.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Ај ве молам бидете така добри иии дајте ми листа од некои си 20ина must see филмчиња од 2010та. Обврски, обврски .. Ептен се испостив, ништо немам гледано !! =S

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.652
Кога сме кај Buried,
Мојата реакција во моментот со светлината кога помислив дека го ослободуваат
Прегледај го приврзокот 38751

И на крајот
Прегледај го приврзокот 38752

Is it just me, или и вие пцуевте на крај?
Мојата беше обратна, прво беше ффффф уууууу а после беше :je:. (тежок спојлер)
Пошто ми е смачено од холивудски краеви во кои тие се јунаци и секогаш го спасуваат херојот во последен час. Мислам дека филмот ќе изгубеше многу ако преживееше ликот.

--- надополнето ---

Znaci vo normalen kovceg se moze 1/2 saati da se izdrzi, ama vo filmot bese malce pogolem od "normalen", taka da, mislam deka okolu toa nema sto da se zboruva.
Што си ти, експерт за ковчези?
Сега сме 1:1 :poss:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Пошто ми е смачено од холивудски краеви во кои тие се јунаци и секогаш го спасуваат херојот во последен час. Мислам дека филмот ќе изгубеше многу ако преживееше ликот.

--- надополнето ---

Што си ти, експерт за ковчези?
Сега сме 1:1 :poss:
Funny that you mentioned that, yes I am. :pos:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.652
Ај ве молам бидете така добри иии дајте ми листа од некои си 20ина must see филмчиња од 2010та. Обврски, обврски .. Ептен се испостив, ништо немам гледано !! =S
Е јбг, мислев жолт ама сум утнал... :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Пошто ми е смачено од холивудски краеви во кои тие се јунаци и секогаш го спасуваат херојот во последен час. Мислам дека филмот ќе изгубеше многу ако преживееше ликот]
This!!!! Колку е само пореално на овој начин!

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
Исто. Мразам среќни краеви и ќе бев мноогу разочарана ако преживееше. Мислам дека баш поради крајот го сакам филмот толку, уште поќе го доживуваш и останва во сеќавање.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Исто. Мразам среќни краеви и ќе бев мноогу разочарана ако преживееше. Мислам дека баш поради крајот го сакам филмот толку, уште поќе го доживуваш и останва во сеќавање.
Mrazis srekni kraevi? :)

Ova samo za filmovi kade sto glavniot lik e zakopan ziv, ili opsto vo zivotot? :D

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
Општо во филмој шо ги прат да се "and they lived happily ever after", зато шо во живото ретко се случва то.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
370
Поени од реакции
710
Buried крајот ме изнервира во моментот, но откако го преспав филмот, сфатив дека било каков друг завршеток ќе го расипел.

American Pyscho (2000)

It's cool to be a serial killer :pos2:

се чудам како не го фатија

Оцена - 10/10:smir:
Гледај го пак, внимателно. Пази на детали, пази на имиња! Ќе ти биде јасно зошто не го открија.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924
Buried крајот ме изнервира во моментот, но откако го преспав филмот, сфатив дека било каков друг завршеток ќе го расипел.

Гледај го пак, внимателно. Пази на детали, пази на имиња! Ќе ти биде јасно зошто не го открија.
зошто се му беше во главата ? мислам дека сфатив...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.445
Поени од реакции
6.120
Добро е што чат пат се прави каква и да е дискусија за филмој(кога има различни ставови) :)
Е сега околу Buried,
1.Типчето Марк Вајт беше чиста измислица колку да му дадат надеж,и тоа копањето сигурно беше во зелената зона(пред зградата некаде чисто формално копање) во ирак каде што беа агентите (мое сфаќање),едно што мислев а не се оствари ,можеше тој со телефонот на информации да праша за него (па да разбереше што се случи со него,али не праша.)
2.Компанијата крајно го изигра,да не превземи никаква вина.
3.Змија подземја во пустина е нормална работа,дополнителен факт е што не беше длабоко закопан.
4.Околу воздухот,не сум сигурен ама мислам дека кога скрши некој дел од ковчегот за да ја пронајде пораката,флуросцентните ламбици и батеријата за светење,доби уште малце количество воздух.
5.Прочитав еден спојлер во коментарите на јутјуб после гледањето со што крајно се служувам-He died and no one cared.

--- надополнето ---

а ова за ковчегов ке го прашам едно пријателче од погребално,да ја решиме дилемата :) Пошто и ко бајаги кислород потроши со зипото.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин

Ti demek go razbra sam? Kolku forumi se iznaporcita? (za buried zboram)

Kajgana Shop

На врв Bottom