Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Размислував нешто за Инсепшн, и преценети филмови, и дојдов до American History X.
Само јас мислам дека е преценет на IMDb? Јесте, добра драма, покажува дека сите сме исти, и уникатни, почит на другите, самопочит, бла бла, ама ми фали некој wow! елемент. И Нортон е ѕверка во филмот, и другиот Едвард (не му го знам презимето) е одличен, ама ...
Некој се согласува со мене?
Ја се слагам со тебе!Дека филмот е добар,интересен и содржи неколку моќни сцени не може да се оспори,но ремек дело далеку од тоа барем не по мои стандарди.И изведбата на Нортон малку ме нервираше,режисерот му дал гоолеем простор у филмот па некако ми се виде како да е премногу експониран и на места каде не треба да биде:) Tim Roth во Made in Britain беше бољи.

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
А што се друже ти замараш да прашуваш едни други, земи симни си го или позајми го од ппријател изгледај го сат време и ќути си. Мора ли да гледаш филм ако ти некој каже дека е добар? или ако на некој сајт има оцена над 8/10 :Р
Тој пост е за Wall Street 2: Money never sleeps, а пошто е префрлан од посебна тема тука, па така излегло.
Се извинувам ако пречев.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Да, имаше 10-тина мислења темата и за да не ја бришам ја префрлив овде, па се створи мала збрка...

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.907
Поени од реакции
726
Да не знаете каде може да се најдат колекција на стари македонски филмови,тетовирање,викенд на мртовци,самоуништување....??????Такви некои ... :)

Н

'Никола'

Гостин
Ќе ви се умешам малку со еден глуп муабет. Сеа ги изгледав филмовите Goal 1 и 2. Првиот ме бендиса, вториот беше ок (се гледаше дека за пари е правен).
Ме интересира за третиот. Го има некој гледано и дали вреди да се гледа? Ко што читав некаде, ептен бил катастрофичен и видов оцена на ИМДБ 3 и нешо. Некој да го има гледано?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ќе ви се умешам малку со еден глуп муабет. Сеа ги изгледав филмовите Goal 1 и 2. Првиот ме бендиса, вториот беше ок (се гледаше дека за пари е правен).
Ме интересира за третиот. Го има некој гледано и дали вреди да се гледа? Ко што читав некаде, ептен бил катастрофичен и видов оцена на ИМДБ 3 и нешо. Некој да го има гледано?
Заштеди си саат и пол (или колку и да беше) од својот живот. Ај тоа, ама и ќе си го уништиш впечатокот од првиот филм.

Значи како прво не е за Муњез, него за двајца фудбалери-Англичани, како второ толку е low budget што е трагедија и сите сцени со фудбал се срање...и како трето приказната е вистинско разочарување. И јас исто се напнав да го гледам, иако сите викаа "немојте, ќе се заебете и расипете впечаток од првите 2", ама си викав колку лошо може да биде...

И прилично лошо е. :)

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
јас не ни го догледав,до собраќајката на муњез и толку...ме фати дремка!!!

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Последен гледан филм ми е Sunshine (2007), сонцето изумира... астронаути одат да го спасат, јас како да ја промашив темата :D ама сепак не, препорака да го видите и да го продискутираме... има зошто - отворете ги очите (тие кои го гледале и ЗАБЕЛЕЖАЛЕ) нека пишат што по ѓавола значат?

Н

'Никола'

Гостин
Абе оти типацов го немам видено во ниеден филм или пак серија после Лост? Според мене беше еден од најдобрите глумци таму.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Абе оти типацов го немам видено во ниеден филм или пак серија после Лост? Според мене беше еден од најдобрите глумци таму.
Ќе игра во Mission Imposible следниот дел по се изгледа.
А оној Кореецот останал на истото место кај што се снимаше LOST да игра во нова серија која ќе се снима таму. Го бендисал островот :)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
баткава глуми и во игра
тибериум варс, помошник на кејн е :)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Незнам дали е за овде прашањево ама ај...

Дали може некако да изрежам на CD филм заедно со дополнителен превод и после да го гледам на dvd, заедно со преводот шо сум стадол во CD-то?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Незнам дали е за овде прашањево ама ај...

Дали може некако да изрежам на CD филм заедно со дополнителен превод и после да го гледам на dvd, заедно со преводот шо сум стадол во CD-то?
Да, ако го чита форматот на филмот и преводот.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
штотуку изгледав 35мин, од најновиот Хари Потер и можам само да кажам дека навистина не очекува епски крај.:smir:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
штотуку изгледав 35мин, од најновиот Хари Потер и можам само да кажам дека навистина не очекува епски крај.:smir:
Не треба да го изгледаш филмот за тоа, доволно е и книгата да ја прочиташ. Јас као најголем фан на Хари Потер ги имам прочитано сите книги и мислам дека најдобри се краевите на Полукрвниот принц (мој личен фаворит), Затвореникот од Азкабан и Каменот на мудроста. Дефинитивно најслаб и за мене разочарувачки крај имаше Редот на фениксот. Последниов дел, Deathly Hallows има
очекувачки крај, таман како што треба и на каков што се надевавме.

И што е финтава што на имдб вториот дел од Deathly hallows е на српски?

Kajgana Shop

На врв Bottom