Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Размислував нешто за Инсепшн, и преценети филмови, и дојдов до American History X.
Само јас мислам дека е преценет на IMDb? Јесте, добра драма, покажува дека сите сме исти, и уникатни, почит на другите, самопочит, бла бла, ама ми фали некој wow! елемент. И Нортон е ѕверка во филмот, и другиот Едвард (не му го знам презимето) е одличен, ама ...
Некој се согласува со мене?
Ја се слагам со тебе!Дека филмот е добар,интересен и содржи неколку моќни сцени не може да се оспори,но ремек дело далеку од тоа барем не по мои стандарди.И изведбата на Нортон малку ме нервираше,режисерот му дал гоолеем простор у филмот па некако ми се виде како да е премногу експониран и на места каде не треба да биде:) Tim Roth во Made in Britain беше бољи.

А што се друже ти замараш да прашуваш едни други, земи симни си го или позајми го од ппријател изгледај го сат време и ќути си. Мора ли да гледаш филм ако ти некој каже дека е добар? или ако на некој сајт има оцена над 8/10 :Р

Тој пост е за Wall Street 2: Money never sleeps, а пошто е префрлан од посебна тема тука, па така излегло.
Се извинувам ако пречев.

Да, имаше 10-тина мислења темата и за да не ја бришам ја префрлив овде, па се створи мала збрка...

Да не знаете каде може да се најдат колекција на стари македонски филмови,тетовирање,викенд на мртовци,самоуништување....??????Такви некои ... :)

Ќе ви се умешам малку со еден глуп муабет. Сеа ги изгледав филмовите Goal 1 и 2. Првиот ме бендиса, вториот беше ок (се гледаше дека за пари е правен).
Ме интересира за третиот. Го има некој гледано и дали вреди да се гледа? Ко што читав некаде, ептен бил катастрофичен и видов оцена на ИМДБ 3 и нешо. Некој да го има гледано?

Ќе ви се умешам малку со еден глуп муабет. Сеа ги изгледав филмовите Goal 1 и 2. Првиот ме бендиса, вториот беше ок (се гледаше дека за пари е правен).
Ме интересира за третиот. Го има некој гледано и дали вреди да се гледа? Ко што читав некаде, ептен бил катастрофичен и видов оцена на ИМДБ 3 и нешо. Некој да го има гледано?

Заштеди си саат и пол (или колку и да беше) од својот живот. Ај тоа, ама и ќе си го уништиш впечатокот од првиот филм.

Значи како прво не е за Муњез, него за двајца фудбалери-Англичани, како второ толку е low budget што е трагедија и сите сцени со фудбал се срање...и како трето приказната е вистинско разочарување. И јас исто се напнав да го гледам, иако сите викаа "немојте, ќе се заебете и расипете впечаток од првите 2", ама си викав колку лошо може да биде...

И прилично лошо е. :)

јас не ни го догледав,до собраќајката на муњез и толку...ме фати дремка!!!

Последен гледан филм ми е Sunshine (2007), сонцето изумира... астронаути одат да го спасат, јас како да ја промашив темата :D ама сепак не, препорака да го видите и да го продискутираме... има зошто - отворете ги очите (тие кои го гледале и ЗАБЕЛЕЖАЛЕ) нека пишат што по ѓавола значат?

Абе оти типацов го немам видено во ниеден филм или пак серија после Лост? Според мене беше еден од најдобрите глумци таму.
hot-list-josh-holloway-2.jpg

Абе оти типацов го немам видено во ниеден филм или пак серија после Лост? Според мене беше еден од најдобрите глумци таму.
Ќе игра во Mission Imposible следниот дел по се изгледа.
А оној Кореецот останал на истото место кај што се снимаше LOST да игра во нова серија која ќе се снима таму. Го бендисал островот :)

баткава глуми и во игра
тибериум варс, помошник на кејн е :)

Незнам дали е за овде прашањево ама ај...

Дали може некако да изрежам на CD филм заедно со дополнителен превод и после да го гледам на dvd, заедно со преводот шо сум стадол во CD-то?

Незнам дали е за овде прашањево ама ај...

Дали може некако да изрежам на CD филм заедно со дополнителен превод и после да го гледам на dvd, заедно со преводот шо сум стадол во CD-то?
Да, ако го чита форматот на филмот и преводот.

штотуку изгледав 35мин, од најновиот Хари Потер и можам само да кажам дека навистина не очекува епски крај.:smir:

штотуку изгледав 35мин, од најновиот Хари Потер и можам само да кажам дека навистина не очекува епски крај.:smir:

Не треба да го изгледаш филмот за тоа, доволно е и книгата да ја прочиташ. Јас као најголем фан на Хари Потер ги имам прочитано сите книги и мислам дека најдобри се краевите на Полукрвниот принц (мој личен фаворит), Затвореникот од Азкабан и Каменот на мудроста. Дефинитивно најслаб и за мене разочарувачки крај имаше Редот на фениксот. Последниов дел, Deathly Hallows има
очекувачки крај, таман како што треба и на каков што се надевавме.

И што е финтава што на имдб вториот дел од Deathly hallows е на српски?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom