RocknRolaa
Rafa Para Siempre
- Член од
- 21 февруари 2010
- Мислења
- 6.869
- Поени од реакции
- 9.740
Сигурна сум дека можеме да додадеме некои други филмови на листава, а некои да ги одземеме..Дефинитивно Vanilla Sky.. едвај го проанализирав.
Сигурна сум дека можеме да додадеме некои други филмови на листава, а некои да ги одземеме..Дефинитивно Vanilla Sky.. едвај го проанализирав.
Mulholland DriveСигурна сум дека можеме да додадеме некои други филмови на листава, а некои да ги одземеме..
Јас ги немам гледано сите филмови од листава, ама Vanilla Sky го скопчав од прва.. И тоа благодарение на една клучна сцена која изгледа сосем небитно додека се гледа филмов. Значи да сум ги скокнела тие неколку секунди и јас ќе требаше да го гледам неколку пати за да можам да го разберам..Mulholland Drive
Memento
ги немам гледано додуша,ама vanilla sky ми бил wtf филм.Едвај го прокопчав.
Еве додавам 2 во листава што ми беа така малце збунувачки..
Man On The Moon
и Dead Man
На вие ми текнува..па ке видиме понатаму.
Гооооолема грешка Гледај го The Fountain не смееш да го пропуштиш.Арно ме потцети на саундтракот...:smir:Јас ги немам гледано сите филмови од листава, ама Vanilla Sky го скопчав од прва.. И тоа благодарение на една клучна сцена која изгледа сосем небитно додека се гледа филмов. Значи да сум ги скокнела тие неколку секунди и јас ќе требаше да го гледам неколку пати за да можам да го разберам..
Пошто се водат дебати тука за Аронофски, очекувам некој да го вметне The Fountain (јас немам право да го коментирам пошто уште го немам гледано.)
Ги немам гледано 2,6,7. Најзбунувачки ми беше Ванила Скај, а Револвер ми беше глуп филм.Не знам колкумина имале можност да ја видат листава. Направена е со цел да се гласа за најзбунувачкиот филм кој филмофилите го гледале. Јас очекував дека Memento или Mulholland Drive највеќе ќе им иде на нерви на гледачиве ама излезе дека Vanilla Sky е убедливо на врвот.
1. Vanilla Sky
2. Mulholland Drive
3. Donnie Darko
4. The Matrix Revolutions
5. Memento
6. 12 Monkeys
7. Eternal Sunshine of the Spotless Mind
8. 2001: A Space Odyssey
9. Revolver
10. A Clockwork Orange
Си пропуштил многу добри филмови (за 2 и 6, 7 и јас го немам гледано) :wink:Ги немам гледано 2,6,7. Најзбунувачки ми беше Ванила Скај, а Револвер ми беше глуп филм.
А што има збунувачки во Пеколен Портокал?
Не знам колкумина имале можност да ја видат листава. Направена е со цел да се гласа за најзбунувачкиот филм кој филмофилите го гледале. Јас очекував дека Memento или Mulholland Drive највеќе ќе им иде на нерви на гледачиве ама излезе дека Vanilla Sky е убедливо на врвот.
1. Vanilla Sky
2. Mulholland Drive
3. Donnie Darko
4. The Matrix Revolutions
5. Memento
6. 12 Monkeys
7. Eternal Sunshine of the Spotless Mind
8. 2001: A Space Odyssey
9. Revolver
10. A Clockwork Orange
Зш бе Иосоно, доста заводливо изгледа Алфи на сликава, со пура у уста, напрчени усни, зацрвенети обравчиња и птичка на врвон.. Јас па мислев дека аватаров ми има посебен сензибилитетПа тргни го Алфи и стави некој женствен аватар гад демнит...
Ова на памет пошто некаде го видов, ама не сум сигурен дека беше на Наша ТВ: "The Beatles Anthology" (1995) (TV mini-series)
За Матриксот: дека цел филм (третиот) е промашен, е, ама дека крајот на трилогијата те остава да си ја чешаш главата, точно е.1,3, (4 не го коментирам, не заслужува ), 5, 6, се објаснети на крајот. 2, 8 и после крајот ќе ја чешаш главата долго
Ванила Скај е римејк, иначе...Ама повеќе го знаат од оригиналот.
Како што рече некој, што е збунувачки A Clockwork Orange ?
Го стаиле Мулх. Драјв, а ги нема другиве од Линч - Лост Хајвеј, Ирејзерхед, Блу Велвет...
Сите овие ги иам гледано, ама на Риволвер и Итернал саншајн ич не ми текнува...некои сцени чат, пат, пошто не ми се свиѓаа па не можам да ги коментирам.
?? ванисла Скај е аматеризам во поглед на психоанализа и потреба за концентрација за да се осознае филмот. Мулхоланд драјв, Мементо и Дони Дарко по овој редослед се по тежина според мене, другите се доста по лесни за перцепција ако можам така да се изразам.Дефинитивно Vanilla Sky.. едвај го проанализирав.
Ќе се караме !а Револвер ми беше глуп филм.
Exactly.Фонтаната би дошол ко поезија меѓу романи кога би го ставиле во оваа листа, а и не е до толку неразбирлив. Од овие погоре Линч е неприкосновен на прво место.