Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
IOsonoINTERISTA - повторно лош,21 grams феноменален филм - одамна изгледан,третиот олд скул - не сакам такви.

Предлог од мене за оваа вечер - The Women,прекрасна драма наменета за понежниот пол (иако во целиот филм нема ниту едно машко) :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
IOsonoINTERISTA - повторно лош,21 grams феноменален филм - одамна изгледан,третиот олд скул - не сакам такви.

Предлог од мене за оваа вечер - The Women,прекрасна драма наменета за понежниот пол (иако во целиот филм нема ниту едно машко) :)
1. Oдлична комедија.

2. Одлична драма.

3. Одличен хорор.

There you go :)

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ааа Псај и ти си зезнал работа Магнолиа е од 1999, а девојката беше децидна, не постари филмови од 2000:wink:.Сепак се работи за изострен вкус тие од 2000год постари не се ко овие новиве:)
Ja си мислев дека ќе се шмугнам со таа 1 година :pos:

Како и да е Магнолија е филм кој мора да се гледа, ремек дело!!!

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Во потрага сум по филм кој е исполнет со мистерија и акција. Може и некое клише како Predators ,група луѓе кое ги лови некое суштество...

А доколку никој не знае некоја мистерија-акција , добро би дошла и некоја акција-комедија од типот на А-теам ....

Не може да верувам како Sin City има 8/10 на Imdb , тапа џонсон според мене е. Може некој да каже што го прави добар филмот ? Можеби Џесика Алба и тие другите моми...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Во потрага сум по филм кој е исполнет со мистерија и акција. Може и некое клише како Predators ,група луѓе кое ги лови некое суштество...

А доколку никој не знае некоја мистерија-акција , добро би дошла и некоја акција-комедија од типот на А-теам ....
Feast,/Aliens < Хорори, слична тематика како што бараше.

Ronin, < Мистерија/Акција.

La Confidential, < Tрилер-Мистерија.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Не може да верувам како Sin City има 8/10 на Imdb , тапа џонсон според мене е. Може некој да каже што го прави добар филмот ? Можеби Џесика Алба и тие другите моми...
Можда тоа што е одлично доловена онаа стрип (ноар) атмосфера? Нон стоп акција, интересни ликови, Мики Рурк а и Брус Вилис супер одглумија...? Џесика Алба беше добра , ама Карла Гуџино - Мммммм !, MILF...Претпостављам дека една од причините што не ти се свиѓа е тоа што не си читал стрипови ? :) :) Мислам дека стрип-фановите (као ја на пример) со други очи го гледаа филмот од другите... ? :)

Ја би му дал 7/10 , не ми се свиѓаа некои нереални моменти а и тоа што има нарација / размислуваат ликовите бла,бла нон-стоп, тоа го убива/ гуши филмот, можеле да олабават малку со тоа...
Се уште го немам прочитано стрипот поради оној Родригез, уште од кога најави Син Сити 2 и 3, а наместо нив се занимаваше со Предаторс срањено, безвезнион Мачете, и сега ќе го прави Спај Кидс 4 ?!? Кој му го бараше тоа !?

А Imdb не е некое право мерило, секој кој стигне гласа...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.795
Предложете некоја историска драма или некој трилер

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
^^
Saints and soldiers - иако мене не ми се допадна на многу други од форумов го имаше спротивниот ефект :)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353

Можда тоа што е одлично доловена онаа стрип (ноар) атмосфера? Нон стоп акција, интересни ликови, Мики Рурк а и Брус Вилис супер одглумија...? Џесика Алба беше добра , ама Карла Гуџино - Мммммм !, MILF...Претпостављам дека една од причините што не ти се свиѓа е тоа што не си читал стрипови ? :) :) Мислам дека стрип-фановите (као ја на пример) со други очи го гледаа филмот од другите... ? :)

Ја би му дал 7/10 , не ми се свиѓаа некои нереални моменти а и тоа што има нарација / размислуваат ликовите бла,бла нон-стоп, тоа го убива/ гуши филмот, можеле да олабават малку со тоа...
Се уште го немам прочитано стрипот поради оној Родригез, уште од кога најави Син Сити 2 и 3, а наместо нив се занимаваше со Предаторс срањено, безвезнион Мачете, и сега ќе го прави Спај Кидс 4 ?!? Кој му го бараше тоа !?

А Imdb не е некое право мерило, секој кој стигне гласа...

Дури и некој ко вас двајца.
Не можам, ве читам цело време како серите на ремек дела и заклучив дека нешо поинакво, не spoon-fed и едно поинакво филмско искуство ви е срање, тапа џексон и некоја друга глупа досетка.

Даме сине, Син Сити е уникат од филм! Лудило. Ама океј, јас се кладам дека и Fight Club ќе ти е боза, крајот ќе го мразиш итн...
Влатко знам дека не си нуб и глуп, ама морам да те чепнам за The Fountain. Филмов е фантазија, според мене најјакиот од Аронофски. Едно поинакво кинематско искуство, различен филм, го обожавам.

Немам ништо против вас, овде сме да дискутираме за вкусовите(да не се мамиме:)), да размениме меѓусебни гледишта. И мене порано ми беше глуп Space Odyssey, Pulp Fiction и останати јаки филмови, ама со тек на време сфатив дека филм не е само "убиј ги сите и врати се сам".

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Дури и некој ко вас двајца.
Не можам, ве читам цело време како серите на ремек дела и заклучив дека нешо поинакво, не spoon-fed и едно поинакво филмско искуство ви е срање, тапа џексон и некоја друга глупа досетка.

Влатко знам дека не си нуб и глуп, ама морам да те чепнам за The Fountain. Филмов е фантазија, според мене најјакиот од Аронофски. Едно поинакво кинематско искуство, различен филм, го обожавам.
.
И обратно, не мора секој поинаков филм или некој што е обожаван од многумина, да ми се свиѓа аутоматски...Ај сега Аватар да ми се свиѓа неенормално само поради ефектите или за Инсепшн да викам - Уау- само поради приказната. Свака му част на Нолан за идејата ама не ми се свиѓаше како е реализиран. И не ти држи вода тврдењето, (барем за мене, не можам да зборам за други,) иначе не би ми се свиѓале 2001, Пи, Блоу Ап, и др. Кај беше кога го критикував оној како се викаше со Лиам Нисон кога ќе му ја киднапираат ќерката, поради клише приказната...? :)

Син Сити, првиот пат кога го гледав, ми беше супер, ама за многу филмови кога ќе ги изгледаш добиваш погрешен впечаток кога ќе ги гледаш првпат, уште си под импресии. Вториот пат кога го гледав Син Сити, ми пречеше нон-стоп дрдорењто од главните ликови и со некои други работи, му ја намалив оцената на филмот. Иако супер одглумија моите 2 омилени актери Рурк (он е Рорк уствари ама пуста навика) и Вилис, така да давам реална оцена, според мене.

Тебе најверојатно омилен режисер ти е Аронофски и не можеш да поднесеш кога некој пљука по него. Као прво, имам слобода да напишам што сакам, кој не се согласува, добро. Као второ, Аронофски не може да сними лош филм ? Финчер го направи Фајт Клаб, Севен па после тоа Зодијак? Кој за мене е подпросечен филм. Ридли Скот, Спилберг немаат лоши филмови или сите им се супер? Д Фоунтејн ич не допре до мене, не уживав во ниеден момент, ефектите не ме освоија, и нормално ќе кажам дека ич не ми се свиѓа... не можам да кажам дека ми бил супер затоа што им се свиѓа (скоро) на сите.
:)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Да се надоврзам
И мене Аронофски ми е еден од поомилените режисери во последно време,поготово затоа што е млад и има храброст да вметне новини и нешто не видено во филмот,но ете мене Борачот скоро ич не ми се допадна,но ради ствар на вкус а не дека тој е тиња филм и преценет на имдб ....едноставно неможев да ја поднесам камерата....

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.649
Поени од реакции
59.607
Ме мрзи да рецензирам затоа овде: кој сака акции обавезно да си го гледа The A-Team (2010). Тоа е акција за мене, многу пукање, експлозии, јасни сцени (се знае кој пие кој плаќа), и многу јадење бурек. Филмот е да не речам римејк на серијата "The A-Team" (1983) (TV series), т.e. направен е според неа, ликовите се истите и се тоа...

Kajgana Shop

На врв Bottom