Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Го гледав Splice, интересен филм, ана после добриот почеток не отиде филмов таму кај што требаше, не се случија многу работи, иако темата ветуваше, а и на крај го заебаа, некако го избрзаа...Потсеќа на ''Species'' со Наташа Хенстриџ.

Мене не ми се допадна моментот што се деси помеѓу Броди и створот, знаеш на што мислам ме мрзи да аднувам спојлер, тоа ми го згади филмот поприлично! иако имаше малце логика во тоа заради потеклото на гените нели....

Мене не ми се допадна моментот што се деси помеѓу Броди и створот, знаеш на што мислам ме мрзи да аднувам спојлер, тоа ми го згади филмот поприлично! иако имаше малце логика во тоа заради потеклото на гените нели....

Тоа беше добра сцена бе :), многу смешна, којзнае у кино која реакција ја предизвикало, ахахаха. Треба повише такви WTF сцени да има по филмовиве. (Кроненберг, врати сееее...у хорор жанрот).

Edit : Добра сцена е, ми се свиѓа поради WTF ефектот, а смешна e
кога ќе го фатат носоњата на дело

Па океј изгледаше Дерн бе, ако заборавиш што е. :icon_lol:
Не, имаше и логика нели како што кажа Псајсајд, ради гените и остало, не е онака безвезално вметната да добие филмот само реакции.

Тоа беше добра сцена бе :), многу смешна, којзнае у кино која реакција ја предизвикало, ахахаха. Треба повише такви WTF сцени да има по филмовиве. (Кроненберг, врати сееее...у хорор жанрот).

Oва би требало да е исто така солидно хорорче, се чека добра снимка :)

--- надополнето ---

Па океј изгледаше Дерн бе, ако заборавиш што е. :icon_lol:

Суќна + опаш? :raz::pos2: ја не би :icon_lol::icon_lol:

Oва би требало да е исто така солидно хорорче, се чека добра снимка :)

--- надополнето ---

Суќна + опаш? :raz::pos2: ја не би :icon_lol::icon_lol:

А Фред и другото на почетокот какви беа? Pardon my french, како курови. LOL-нав. :D

Иначе, Devil, секој ден искача торент ама само различна cam снимка. :(

А Фред и другото на почетокот какви беа? Pardon my french, како курови. LOL-нав. :D

Иначе, Devil, секој ден искача торент ама само различна cam снимка. :(

Aууу се отворив како паун!! nice laughs ! :pos::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

А бе ја све си мислев Шјамалан е режисер на Девил а сега гледам на линков, негова е приказната само...и ја го чекам :) интересно звучи, напнат филм изгледа

@wot
ЛОл. тоа ти е - креативност :)

Edit
Се исправи дека е и режисер, таман сакав да те исправам, имаш на ИМДБ под рајтер, копче : дајректор - шоу :)

А бе ја све си мислев Шјамалан е режисер а сега гледам на линков, негова е приказната само...и ја го чекам :) интересно звучи, напнат филм изгледа

Kолку што знам M. Night Shyamalan е сценарист и тоа доста добар, не режисер со исклучок на неколку филма. :)

Unbreаkable, The Sixth Scene, Signs, па дури и анимираниот Stuart Little се напишано од него. Одличен сценарист.

Едит, се извинувам сега гледам дека се појавува како режисер на Sixth Sense и The Signs исто така.

Првиот дел од филмот беше солиден, добро осмислено до некаде. Ама потоа ужас, и јас не го догледав :pos: мал совет до Стефан Рефус, немој овој тиња од филм да го споредуваш со Предатор па дури ни со Предатор 2 кој е доста послаб во поглед на квалитет споредено со првиот дел.

Абе не заебавај сеа, во првиот дел од филмот (први 30 минути) шетаат лево десно и се чудат кај се. И што ги лови.

И ај они што нели не знаат, ама бива ли да не прават нас глупи гледачите - филмот се вика Predators, знаеме дека се на друга планета, знаеме дека ги ловат предатори. Можеле да го скратат непотребниот bullshit, а ако веќе мора да го има, нека смислат некој креативен начин за доаѓањето до "epiphany" у филмов.
Као ја да крстам филм "Virtual Reality" и после 45 минути да очекува главните ликови преку гледачот да се чудат - Каде по ѓаволите се?!

Едит, се извинувам сега гледам дека се појавува како режисер на Sixth Sense и The Signs исто така.

Кога го спомна филмов веќе :

How come Aliens with technology to invade our world can not open locked doors ? :pos2:

Абе не заебавај сеа, во првиот дел од филмот (први 30 минути) шетаат лево десно и се чудат кај се. И што ги лови.

И ај они што нели не знаат, ама бива ли да не прават нас глупи гледачите - филмот се вика Predators, знаеме дека се на друга планета, знаеме дека ги ловат предатори. Можеле да го скратат непотребниот bullshit, а ако веќе мора да го има, нека смислат некој креативен начин за доаѓањето до "epiphany" у филмов.
Као ја да крстам филм "Virtual Reality" и после 45 минути да очекува главните ликови преку гледачот да се чудат - Каде по ѓаволите се?!

Ми се свиѓаше сетапот и фотографијата- кадрите во тој дел од филмот, за сценариото и приказната не ни зборуваме нели, но сепак стартниот дел од тој поглед успеа да ме задоволи. I got a thing for nice camera shots :)

Ми се свиѓаше сетапот и фотографијата- кадрите во тој дел од филмот, за сценариото и приказната не ни зборуваме нели, но сепак стартниот дел од тој поглед успеа да ме задоволи. I got a thing for nice camera shots :)

Ама јас па на 10-15 места приметив како џунглата завршува кај што не треба...да завршува. :)

Ама јас па на 10-15 места приметив како џунглата завршува кај што не треба...да завршува. :)

Тоа дека имаш вишок телевизор. Глеј го на помал. Првиот предатор е класика, на нормален тв, копиљ сам у детска. Абе класика. Сега технологијата уништи се! :P

Тоа дека имаш вишок телевизор. Глеј го на помал. Првиот предатор е класика, на нормален тв, копиљ сам у детска. Абе класика. Сега технологијата уништи се! :P

Ејјјј да бе, тие црните линии биле зашо 16:9! :devil3:

увек кога гледам филм на Ридли Скот обично ми поминува брзо, пример Американ Гангстер x).

Овој филм ти помина брзо?? Поприлично мирен филм за гангстерска тема беше, му фалеше малку Мартин Скорсезе допир - а ла - кршење глави со безбол палка :) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom