Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
. Aко си во фаза на СФ/Хорор филмови, погледни го Splice солиден филм ако се земе во предвид какви се новите од овој жарн :)
Го гледав Splice, интересен филм, ана после добриот почеток не отиде филмов таму кај што требаше, не се случија многу работи, иако темата ветуваше, а и на крај го заебаа, некако го избрзаа...Потсеќа на ''Species'' со Наташа Хенстриџ.

Врв беше кога бегаа од џандарот (сам) а претходно касапеа цели групи!? :pos: :pos:
А таа женската што беше толку ''кул'' затоа што стално викаше ''fuck!'' и имаше ''don't-fuck-with-me-biatch!'' став ?! :pos2:

Му дадов 2.5 затоа што почетокот и крајот беа од стрипот, и поради една многу језива сцена - таа кул женската кога стои надвор
и ти гледаш од нејзина перспектива како одеднаш некој се шета по кров на зграда и се спушта наеднаш доле на земја :ija:

За Предаторс немојте ни да починам. Предатор/Алиен фан сум, овој на Антал/Родригез е срање. Чак и у АвП кросоверите имаше по нешто добро, на пример, кога се борат Елиените и ПРедаторите у АвП 1, а у овој Предаторс ништо добро нема за издвојување...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Го гледав Splice, интересен филм, ана после добриот почеток не отиде филмов таму кај што требаше, не се случија многу работи, иако темата ветуваше, а и на крај го заебаа, некако го избрзаа...Потсеќа на ''Species'' со Наташа Хенстриџ.
Мене не ми се допадна моментот што се деси помеѓу Броди и створот, знаеш на што мислам ме мрзи да аднувам спојлер, тоа ми го згади филмот поприлично! иако имаше малце логика во тоа заради потеклото на гените нели....

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Мене не ми се допадна моментот што се деси помеѓу Броди и створот, знаеш на што мислам ме мрзи да аднувам спојлер, тоа ми го згади филмот поприлично! иако имаше малце логика во тоа заради потеклото на гените нели....
Тоа беше добра сцена бе :), многу смешна, којзнае у кино која реакција ја предизвикало, ахахаха. Треба повише такви WTF сцени да има по филмовиве. (Кроненберг, врати сееее...у хорор жанрот).

Edit : Добра сцена е, ми се свиѓа поради WTF ефектот, а смешна e
кога ќе го фатат носоњата на дело

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Па океј изгледаше Дерн бе, ако заборавиш што е. :icon_lol:
Не, имаше и логика нели како што кажа Псајсајд, ради гените и остало, не е онака безвезално вметната да добие филмот само реакции.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Тоа беше добра сцена бе :), многу смешна, којзнае у кино која реакција ја предизвикало, ахахаха. Треба повише такви WTF сцени да има по филмовиве. (Кроненберг, врати сееее...у хорор жанрот).
Oва би требало да е исто така солидно хорорче, се чека добра снимка :)

--- надополнето ---

Па океј изгледаше Дерн бе, ако заборавиш што е. :icon_lol:
Суќна + опаш? :raz::pos2: ја не би :icon_lol::icon_lol:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Oва би требало да е исто така солидно хорорче, се чека добра снимка :)

--- надополнето ---

Суќна + опаш? :raz::pos2: ја не би :icon_lol::icon_lol:
А Фред и другото на почетокот какви беа? Pardon my french, како курови. LOL-нав. :D

Иначе, Devil, секој ден искача торент ама само различна cam снимка. :(

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
А Фред и другото на почетокот какви беа? Pardon my french, како курови. LOL-нав. :D

Иначе, Devil, секој ден искача торент ама само различна cam снимка. :(
Aууу се отворив како паун!! nice laughs ! :pos::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
А бе ја све си мислев Шјамалан е режисер на Девил а сега гледам на линков, негова е приказната само...и ја го чекам :) интересно звучи, напнат филм изгледа

@wot
ЛОл. тоа ти е - креативност :)

Edit
Се исправи дека е и режисер, таман сакав да те исправам, имаш на ИМДБ под рајтер, копче : дајректор - шоу :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
А бе ја све си мислев Шјамалан е режисер а сега гледам на линков, негова е приказната само...и ја го чекам :) интересно звучи, напнат филм изгледа
Kолку што знам M. Night Shyamalan е сценарист и тоа доста добар, не режисер со исклучок на неколку филма. :)

Unbreаkable, The Sixth Scene, Signs, па дури и анимираниот Stuart Little се напишано од него. Одличен сценарист.

Едит, се извинувам сега гледам дека се појавува како режисер на Sixth Sense и The Signs исто така.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Првиот дел од филмот беше солиден, добро осмислено до некаде. Ама потоа ужас, и јас не го догледав :pos: мал совет до Стефан Рефус, немој овој тиња од филм да го споредуваш со Предатор па дури ни со Предатор 2 кој е доста послаб во поглед на квалитет споредено со првиот дел.
Абе не заебавај сеа, во првиот дел од филмот (први 30 минути) шетаат лево десно и се чудат кај се. И што ги лови.

И ај они што нели не знаат, ама бива ли да не прават нас глупи гледачите - филмот се вика Predators, знаеме дека се на друга планета, знаеме дека ги ловат предатори. Можеле да го скратат непотребниот bullshit, а ако веќе мора да го има, нека смислат некој креативен начин за доаѓањето до "epiphany" у филмов.
Као ја да крстам филм "Virtual Reality" и после 45 минути да очекува главните ликови преку гледачот да се чудат - Каде по ѓаволите се?!

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Едит, се извинувам сега гледам дека се појавува како режисер на Sixth Sense и The Signs исто така.
Кога го спомна филмов веќе :

How come Aliens with technology to invade our world can not open locked doors ? :pos2:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Абе не заебавај сеа, во првиот дел од филмот (први 30 минути) шетаат лево десно и се чудат кај се. И што ги лови.

И ај они што нели не знаат, ама бива ли да не прават нас глупи гледачите - филмот се вика Predators, знаеме дека се на друга планета, знаеме дека ги ловат предатори. Можеле да го скратат непотребниот bullshit, а ако веќе мора да го има, нека смислат некој креативен начин за доаѓањето до "epiphany" у филмов.
Као ја да крстам филм "Virtual Reality" и после 45 минути да очекува главните ликови преку гледачот да се чудат - Каде по ѓаволите се?!
Ми се свиѓаше сетапот и фотографијата- кадрите во тој дел од филмот, за сценариото и приказната не ни зборуваме нели, но сепак стартниот дел од тој поглед успеа да ме задоволи. I got a thing for nice camera shots :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ми се свиѓаше сетапот и фотографијата- кадрите во тој дел од филмот, за сценариото и приказната не ни зборуваме нели, но сепак стартниот дел од тој поглед успеа да ме задоволи. I got a thing for nice camera shots :)
Ама јас па на 10-15 места приметив како џунглата завршува кај што не треба...да завршува. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Ама јас па на 10-15 места приметив како џунглата завршува кај што не треба...да завршува. :)
Тоа дека имаш вишок телевизор. Глеј го на помал. Првиот предатор е класика, на нормален тв, копиљ сам у детска. Абе класика. Сега технологијата уништи се! :P

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Тоа дека имаш вишок телевизор. Глеј го на помал. Првиот предатор е класика, на нормален тв, копиљ сам у детска. Абе класика. Сега технологијата уништи се! :P
Ејјјј да бе, тие црните линии биле зашо 16:9! :devil3:

Kajgana Shop

На врв Bottom