Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Х

Ханзо

Гостин
Овој пат ќе побарам предлог место да дадам. Знаете ли некој добар германски филм? По можност со достапен превод на англиски, германскиот ми е зер капут.

H

HITCH

Гостин
Овој пат ќе побарам предлог место да дадам. Знаете ли некој добар германски филм? По можност со достапен превод на англиски, германскиот ми е зер капут.
интересен филм! Имаш превод на англиски.

Х

Ханзо

Гостин
интересен филм! Имаш превод на англиски.
Лош јас, не се изјаснив како што треба, имаат нешто трилери ова она? Не сум баш по романтични комедии. Не значи дека нема да го гледам овој инаку, фала сепак. :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Животот на другите.

Ама мислам дека ти е гледан?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
white ribbon

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Следни на ред A pure formality, Tekken и Black death.
Немој Tekken. И јас се заебав и го згаснав негде на пола. Го спуштив најмногу ради шо сум љубител на играта.
Глуп филм, сличен на Undisputed. Слаба глума, слабо сценарио, потпросечен филм.

Да бе..и ја кога ми го кажаа си викам воа чудо некое од филм.Ама без врска
Вкус и вкус, ама да речиш за Moon дека е без врска.........

Арно ама, можда тебе Tekken ќе ти се бендисат. Лека ноќ.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.110
Зависи како гледате на Moon како филм :) . Од уметничка страна е неверојатен ,како и глумата на Роквел ,а ако барате забава во ваков филм ондак ке се разочарате...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.116
Aj eдно фала за Болиглава, ќе го гледав и јас, ама енормни сличности во вкусови, и ќе го скокнам Tekken. Мада окапав на играта.
А moon e одличен филм.

Глума, приказна и лудата атмосфера што ја ствара гласот на Спејси.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.809
Поени од реакции
12.298
Немој Tekken. И јас се заебав и го згаснав негде на пола. Го спуштив најмногу ради шо сум љубител на играта.
Глуп филм, сличен на Undisputed. Слаба глума, слабо сценарио, потпросечен филм.

Вкус и вкус, ама да речиш за Moon дека е без врска.........

Арно ама, можда тебе Tekken ќе ти се бендисат. Лека ноќ.
Мислев да го одморам мозокот малку со ваков филм после гледање на A pure formality (психолошки), Accidents happen (опис комедија, во суштина големи трагедии), Moon и The man from earth. Малку ме изморија со размислувањата па да пуштам малку мозок на одмор :)
Ќе видам, и така ми е симнат, но можеби нема да го гледам цел...додека не ми досади.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Во последно време, многу ретко се воодушевувам од некој филм. Арно ама денес гледав еден филм кој ме падна од стол.

Mr. Nobody (2009)

Мој тип на филм. :)
Филмов би им се допаднал на тие што им се допаднале The Fountain, Eternal sunshine of the spotless mind, итн... Не би сакал да откривам побитни моменти за содржината, иако филмов премногу конфузен од почеток.
Воглавно е за тип кој целиот живот му е избор помеѓу повеќе работи, и премногу what if ситуации за него. Се обработуваат и доста други интересни теми, димензии, вселена, време... се то вклопено многу интересно.

Едитирањето е совршено, преминувањето од една сцена во друга, од еден живот во друг е перфектно, уф уште сум под импресии.
Саундтракот е гром, wot ако го гледат сигурно ќе се изненадит позитивно, не кажвам зш. :)

Дефинитивна препорака за сите на форумов кои се расположени за еден поинаков филм. И да, потценет е бајаги на имдб според мене.

Француска продукција е, од непознат режисер за мене. И баш ми е криво шо еден ваков филм ќе е заборавен и негледан.

И еден прејак цитат за крај:
"You have to make the right choice. As long as you don't choose, everything remains possible."

Да не е филмот нешто сличен со Butterfly effect?

Се извинувам за офтопикот. x)
Сличен, ама различен и појак. Абе гледај го. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.116
Office space

Се работи за еден страшно иритирачки тип кој не сака да иде на работа. Идиот. И ќе направи план со колегите да му вратат на шефот за се што тој им прави на нив. Прилично досаден филм, без поука. Уствари има поука - направете вирус, ограбете 300 000 долари и не се секирајте, ќе имате среќа да не ве фатат. 2/10, ептен колку да не биде 1. Појма немам зошто филмов има 7.9 на имдб. Нека ме просветли некој.
Kaко бе срце не ти се допадна? (srcee; pun intended)
И јас му имам дадено 8ца. Има специфичен хумор, и не допира до сите. Не е реченицата у стил "не си го сфатила, иди гледај американска пита" туку вкусови во прашање. И друго, that's strike two. Ова и Jacob's Ladder. На трет пат стварно добиваш црвенко.

:devil3:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
ц ц ц ц ц ц ц ц цц ц цц ц ц ц ц ц ццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццццаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа

Офис Спејс е комедија над комедиите :vozbud: па уште двојка , пази сеа црвени летаат :pos2:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Kaко бе срце не ти се допадна? (srcee; pun intended)
И јас му имам дадено 8ца. Има специфичен хумор, и не допира до сите. Не е реченицата у стил "не си го сфатила, иди гледај американска пита" туку вкусови во прашање. И друго, that's strike two. Ова и Jacob's Ladder. На трет пат стварно добиваш црвенко.
:devil3:
Ок :(. Секако очекував црвенко за Jacob's ladder, знам дека ви е фаворит на сите. Абе не сакам драми ич, тоа е работата. Еве доказ е Office space, American beauty...
И ваљда имам специфична смисла за хумор, ни Американска пита не ми се поим за комедија. На Big Lebowski се имам изнасмеано, а филмот e појше крими отколку комедија.

Kajgana Shop

На врв Bottom