Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
Остај ... Мајнорити беше кул sci-fi ама Спилберг секогаш кога праи проект го има на тапет Том.

Кога све веќе кај Том ... WARNING да не се заебал некој да го гледа Vanilla Sky (2001)

пред оригиналот Abre los ojos (original title) т.е. Open Your Eyes (1997) (1997)
Поголемо разочарување за филмоманите од оваа комбинација Ванила па послем Open Your Eyes .........,здравје -.- ..

Open Your Eyes е баш супер твистед .. ама сигурно го имаш гледано :tv: , заслужува место во колекција :)

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
Не заебавај има Бред Пит и добри улоги, маестрално глуми badass ко Тајлер Дрден у Фајт Клаб, има и други добри улоги како во Seven и Интервју со вампирот, тоа што глумел во покомерцијални филмови кои и не се многу глумачки захтевни не значи и дека е лош глумец. Не викам дека Ди Каприо е лош, само ќе кажам дека Ди Каприо е глумец кој можеби од сите холивудски актери ги има добиено најдобрите улоги со кои би се прославил секој просечен актер, само види му ја листата на филмови позади него. На крај краева, еден глумец го прават славен филмовите кои стојат позади него, а не добрата глума, типичен пример е да речеме Вил Смит за кој не знам дали и некој тука би се согласил дека е актер, и сите го памтат по филмови од типот на Индепенденс Деј, Ај робот, Хенкок или пак Ај ем леџенд, ама факт е дека човекот изглуми маестрално во Да прсјут оф хепинес а тој филм и ретко кој го спомнува денес.
Голема штета ќе кажам што филмовите ги прославуваат глумците а не е обратно , улогите да бидат тие што ќе останат во меморијата.

Ама сепак повеќето што им носат пари на компаниите се обичните луѓе што не се замараат многу кој како изглумил - него сакаат да видат некој блокбастер :/ .. преовладува мејнстримот сепак ... затоа еден другар кога ми вика Торк моторџискиот филм му бил најдобриот што го гледал .. ми се темни , и ќе препорачам некој филм таков со добра глума ... и утре дента коментар .. абе ептен досаден бил филмов или неколку ми имаат кажано дека фајт Клаб и 12 мајмуни им биле глупи а Ајронмен и Трансформери супер интересни ..

да се обеси чоек :/

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Во овај е добар, абе и во овај. А во онај е одличен...

Дај остајте го, одличен глумец е Том Круз.

Кога сме кај него, по подолго време има нов филм, Knight and Day.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.116
ДиКаприо може вода да му носи на Пит, а за Круз да не зборам.

Fight Club, 12 Monkeys (кој ѕвер), Мееt Joe Black, Snatch, The Curious case of Benjamin Button, етц етц.. ретко промашај во однос на глумата.

Подценет е ради убавината, а и Бејл е потценет, појма немам зашо. Еден од најомилените глумци ми е Бејл.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
ДиКаприо може вода да му носи на Пит, а за Круз да не зборам.

Fight Club, 12 Monkeys (кој ѕвер), Мееt Joe Black, Snatch, The Curious case of Benjamin Button, етц етц.. ретко промашај во однос на глумата.

Подценет е ради убавината, а и Бејл е потценет, појма немам зашо. Еден од најомилените глумци ми е Бејл.
Да не претера со тоа може вода да му носи .... која утка според тебе ја има Ди Каприо па до толку да е под Пит па камоли Круз :/ ... и да се работи за вкусови , нема смисла толкаво воздигнување на Пит и Круз , еве прочитај дискусија последниве постови - добар заклучок ќе најдеш , посебно burn84 фино објасни.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Во овај е добар, абе и во овај. А во онај е одличен...

Дај остајте го, одличен глумец е Том Круз.

Кога сме кај него, по подолго време има нов филм, Knight and Day.
Не зезај сеа :) далеку од одличен е...Одличeн e: Џек Лемон, одличен е Кевин Спејси, одличен е Де Ниро, одличен е Џин Хекман, одличен е Џек Николсон. Том Круз е просечен актер со неколку добри улоги и убава фаца најмногу за: ( да се влажнат цури) и толку.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Ако се исклучат ветераните тогаш несомнено Џони Деп,Дензел Вашингтон и Бред Пит е водечката тројка... Леонардо и Расел ја заокружуваат петорката а потоа доаѓаат Бејл,Киану Ривс,Том Круз,Нортон...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.116
Да не претера со тоа може вода да му носи .... која утка според тебе ја има Ди Каприо па до толку да е под Пит па камоли Круз :/ ... и да се работи за вкусови , нема смисла толкаво воздигнување на Пит и Круз , еве прочитај дискусија последниве постови - добар заклучок ќе најдеш , посебно burn84 фино објасни.
Не велам има утки Дикаприо, туку во глума кој колку е подобар. За разлика од Том Круз го почитувам и имам високо мислење за него, ама не до ниво да се споредува со Пит. А Круз, don't get me started.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
Не велам има утки Дикаприо, туку во глума кој колку е подобар. За разлика од Том Круз го почитувам и имам високо мислење за него, ама не до ниво да се споредува со Пит. А Круз, don't get me started.
Ok then ...

Мислиш Пит би бил подобар во улогите што ги глумел Ди Каприо или обратно, од тоа шо Ди Каприо го глумел тешко дека Пит така ќе се внесе во улогата или пак ДиКаприо да ја замени улогата во фајтклаб,12 мајмуни .. ,кога нешто е перфектно изглумено тешко да се стави еден глумец над друг освен ако не си пристрасен ... ти си голем фан на фајт клаб па затоа и мож те влече многу ова Пит да го гледаш подобар во глума али немож да се каже дека тие топ улоги му се подобри од тие што ги глумел ДиКаприо .. еве ѕирни и кај критичарите ќе видиш како стојат со глумата и оценките ..

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.116
Ok then ...

Мислиш Пит би бил подобар во улогите што ги глумел Ди Каприо или обратно, од тоа шо Ди Каприо го глумел тешко дека Пит така ќе се внесе во улогата или пак ДиКаприо да ја замени улогата во фајтклаб,12 мајмуни .. ,кога нешто е перфектно изглумено тешко да се стави еден глумец над друг освен ако не си пристрасен ... ти си голем фан на фајт клаб па затоа и мож те влече многу ова Пит да го гледаш подобар во глума али немож да се каже дека тие топ улоги му се подобри од тие што ги глумел ДиКаприо .. еве ѕирни и кај критичарите ќе видиш како стојат со глумата и оценките ..
Имаш поента, точно. Некои дела се толку перфектно одглумени, што никој друг не би сторил иста работа. Можеби статистиката го прави и Круз подобар, јас само давав лично мислење. ДиКаприо е ѕвер, побудува емоции, повеќе глуми во емотивни филмови, драми, филмови што допираат, разликата ми беше во тоа што и Пит ќе долови колку толку во такви дела, но тој добро се снаоѓа во комедија, акција, хорор и така натаму. Пофлексибилен ми е. И не, не ради Фајт Клуб, таму го хејтав, Нортон е ѕверот таму. :))))

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.736
Нортон е ѕвер секаде!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.110
Не заебавај има Бред Пит и добри улоги, маестрално глуми badass ко Тајлер Дрден у Фајт Клаб, има и други добри улоги како во Seven и Интервју со вампирот, тоа што глумел во покомерцијални филмови кои и не се многу глумачки захтевни не значи и дека е лош глумец. Не викам дека Ди Каприо е лош, само ќе кажам дека Ди Каприо е глумец кој можеби од сите холивудски актери ги има добиено најдобрите улоги со кои би се прославил секој просечен актер, само види му ја листата на филмови позади него. На крај краева, еден глумец го прават славен филмовите кои стојат позади него, а не добрата глума, типичен пример е да речеме Вил Смит за кој не знам дали и некој тука би се согласил дека е актер, и сите го памтат по филмови од типот на Индепенденс Деј, Ај робот, Хенкок или пак Ај ем леџенд, ама факт е дека човекот изглуми маестрално во Да прсјут оф хепинес а тој филм и ретко кој го спомнува денес.
Го заборави и Seven pounds ...екстра филмче иако не сум љубител на драми.

--- надополнето ---

А во фајт клаб ѕверот беше Нортон ,не Пит...Иначе интересна дискусија али врти сучи сите имаат по некоја добра улога и по некоја ептен утната,лесна,само за комерцијала улога...Да не почнам за Пит од екстра фејв улоги што ми биле до бљувотината на Господин Смит.

Kajgana Shop

На врв Bottom