Диети и слабеење

Член од
16 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
1
Ваши мислење за диетава, ми кажаа демек 5 до 6 кила се слабеело, ама незнам јас баш. :toe:

Вака оди:

1 ден: Макарони со сирење/јогурт
2 ден: Ориз со сирење/јогурт
3 ден: Пилешко со салатa
4 ден: ~ || ~ || ~
5 ден: ~ || ~ || ~
6 ден: Телешко со салата
7 ден: ~ || ~ || ~
8 ден: ~ || ~ || ~
9 ден: ~ || ~ || ~
10 ден: Риба со салата
11 ден: ~ || ~ || ~
12 ден: Овошје без банана
13 ден: ~ || ~ || ~
14 ден: Варен или свеж зеленчук
15 ден: ~ || ~ || ~
16 ден: Компир варен или печен
17 ден: ~ || ~ || ~
18 ден: Макарони со сирење или јогурт
19 ден: Ориз со сирење или јогурт
20 ден: Благо

Можело да се јадит колку душа ви сака, само стриктно да се останит за денот то шо имаш. Мислења? :smir:
mn losho ... od 11ti den do 20 den .. gram pretein nemash vo ishranata.. muskulot so sho ke go hranish ?? da ke oslabish 5-6 kila ali zaprasaj se kade .. :)

--- надополнето ---

Имам теорија, само не сум ја пробал. Ама од математичка гледна точка многу ми има смисла.

Разбрав дека кило сало е 7000 калории.

Исто така, според висина и тежина секој има основен број калории што ги троши дневно дури и само да лежи (basal metabolic rate), кој изнесува околу 1800 повеќе или помалку калории - кај машки повеќе, кај женски помалце. Ако се додаде и некоја активност во денот, а се намали внесот на калории, со собирање и одземање секој може да пресмета колку може во месецот да симне сало.

Инаку стварно сум приметил, кога јадам благо или било што од жито или овошје, после повеќе ми се јаде. Уствари ова ми е за сите овошја освен за грејпфрут, сега и помело - го има во Веро, Тинекс. Сит сум долго време само со месо или јајца или кисело млеко. Уствари немам проблеми со тежина, ама имам денови кога ми треба долго да сум сит пошто не сакам да јадам глупости од опаковка или од сендвичара.
To4nooo :D ali teshko e toa da ja sredish ishranata na takov nacin so sho ke ti se poklopuva so aktivnostite vo denot .. :) troshenjeto na kalorii zavisi od visinata ... i cistata masa ( muskulot ) .. t.e. vo tezinata ne go racuname "bodyfat" mozis da jadish i blago (dekstroza t.e. grozdov seker) ali smao rped naaaporen trening .. =] za mrsno samo omega masti ... :) ii doolgi JH :)

--- надополнето ---

eve vi edna za zeni... =]]

i ete za mazi.. =]

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
""Со мирно седење се трошат само 33 калории за 15 минути, додека со брзо одење дури 108 калории за истото време.""
WTF? Не е точно ова, нели :D?

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
""Со мирно седење се трошат само 33 калории за 15 минути, додека со брзо одење дури 108 калории за истото време.""
WTF? Не е точно ова, нели :D?
И да спиеш ти се трошат калориите.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
А дали некој знае како да го намалам стомакот?
Имам пробано многу диети ама ослабувам само во нозете... а стомакот никако да ми се намали... Ако некој знае, нека пиши. :)

М

Мартин`

Гостин
Ме интересира нашто, дали дебелеат негазираните сокови (сано,вива) исто како газираните или ?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Ме интересира нашто, дали дебелеат негазираните сокови (сано,вива) исто како газираните или ?

Да.

Имаат многу шекери и калории. Единствено соковите што се 100% немаат шекери, но во просек и тие имаат 570 калории во литар.
Тоа е еден убав оброк.:)

М

Мартин`

Гостин
Да.

Имаат многу шекери и калории. Единствено соковите што се 100% немаат шекери, но во просек и тие имаат 570 калории во литар.
Тоа е еден убав оброк.:)
Ауу страшна работа, јас а по 1.5 литар на ден си пијам мислејки дека немаат бајги калории :)
Фала за одговорот иначе.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
На Медобил сум 23 ден. Супер сум ослабев ама не претерано, веројатно ќе треба уште една доза. Имам многу енергија, ама не знам колку кг точно симнав оти после НГ ми е страв да се качам на вага:)Имам сигурно 5 кила симнато, оти се ми е широко, панталоните ме стегаа а сега со каиш одам оти ми паѓаат:))
Ви го препорачувам на тие што немаат ред во јадењето, што грицкаат цел ден и тие што им се врти кога се гладни.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
На Медобил сум 23 ден. Супер сум ослабев ама не претерано, веројатно ќе треба уште една доза. Имам многу енергија, ама не знам колку кг точно симнав оти после НГ ми е страв да се качам на вага:)Имам сигурно 5 кила симнато, оти се ми е широко, панталоните ме стегаа а сега со каиш одам оти ми паѓаат:))
Ви го препорачувам на тие што немаат ред во јадењето, што грицкаат цел ден и тие што им се врти кога се гладни.
Како оди ова?

Ај да прашам нешто. Одам 3 месеца, по три пати неделно на фитнес. Не вежбам само на справи туку правам вежби и без справи, на земја. Симнав некои 5 кг. Со јадење не направив промени, увек исто си јадев. Сега сакам да прекинам да одам на фитнес. Дали ќе ми се вратат килограмите?

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Јас таа диетата поназад шо ја пишав ја направив и ослабев 5kg негде, ама и + секој ден вежбав на OrbiTrek по 30мин или одев на фудбал. Па не е лошо за 20дена да ослабиш 5kg, а и ептен е лесна диетата, само ми недостигаше овошје да јадам секој ден и некогаш благо. :)

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Како оди ова?

Ај да прашам нешто. Одам 3 месеца, по три пати неделно на фитнес. Не вежбам само на справи туку правам вежби и без справи, на земја. Симнав некои 5 кг. Со јадење не направив промени, увек исто си јадев. Сега сакам да прекинам да одам на фитнес. Дали ќе ми се вратат килограмите?
Се порачува на телефон:) 1800 денари и плус некои гелови воа ноа гратис, ништо значајно.
Е на самото кутиче има шема, кој оброк го заменуваш со медобил, односно пола лажиче медобил и топла вода. Некогаш еден оброк дневно некогаш 2. Најтешко е кога имаш само појадок. Најбитно е што не губам здравје, не ми се врти, здраво е, а и слабеам. Да се стопли ќе почнам да шетам и веројатно уште 5 кг ке ослабам.

Член од
25 септември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
10
Може ли некој да ми каже нешто повеќе за сојното млеко, она што се купува во прав и потоа дома со топла вода што се приготвува.
Дали има некои штетни дејства врз нашето здравје од неговото секојдневно консумирање и во колкави количини може да се консумира дневно?
Дали може да се пие при диета, јас како што знам не дебелее, но сепак не сум сигурна.
Па затоа би ве замолила, некој ако знае повеќе околу сојното млеко да ми одговори или да ме посочи кон темата, доколку постои.

Однапред благодарност :smir:

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Може ли некој да ми каже нешто повеќе за сојното млеко, она што се купува во прав и потоа дома со топла вода што се приготвува.
Дали има некои штетни дејства врз нашето здравје од неговото секојдневно консумирање и во колкави количини може да се консумира дневно?
Дали може да се пие при диета, јас како што знам не дебелее, но сепак не сум сигурна.
Па затоа би ве замолила, некој ако знае повеќе околу сојното млеко да ми одговори или да ме посочи кон темата, доколку постои.

Однапред благодарност :smir:
www.youtube.com/watch?v=0uIn2L90wA8

Sve sto treba da znaes za sojata i nejzinite stetni dejstva vrz zdravjeto na lugjeto se naogja vo videoto. Pozdrav. :smir:

S&M

Детектив
Член од
2 март 2011
Мислења
31
Поени од реакции
3
здрава исхрана + спорт = топ тело !!!!!

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Сакам да ослабнам 2 килца за 3 дена. Any idea?!

Kajgana Shop

На врв Bottom