- Член од
- 16 февруари 2007
- Мислења
- 42
- Поени од реакции
- 1
mn losho ... od 11ti den do 20 den .. gram pretein nemash vo ishranata.. muskulot so sho ke go hranish ?? da ke oslabish 5-6 kila ali zaprasaj se kade ..Ваши мислење за диетава, ми кажаа демек 5 до 6 кила се слабеело, ама незнам јас баш.
Вака оди:
1 ден: Макарони со сирење/јогурт
2 ден: Ориз со сирење/јогурт
3 ден: Пилешко со салатa
4 ден: ~ || ~ || ~
5 ден: ~ || ~ || ~
6 ден: Телешко со салата
7 ден: ~ || ~ || ~
8 ден: ~ || ~ || ~
9 ден: ~ || ~ || ~
10 ден: Риба со салата
11 ден: ~ || ~ || ~
12 ден: Овошје без банана
13 ден: ~ || ~ || ~
14 ден: Варен или свеж зеленчук
15 ден: ~ || ~ || ~
16 ден: Компир варен или печен
17 ден: ~ || ~ || ~
18 ден: Макарони со сирење или јогурт
19 ден: Ориз со сирење или јогурт
20 ден: Благо
Можело да се јадит колку душа ви сака, само стриктно да се останит за денот то шо имаш. Мислења? :smir:
--- надополнето ---
To4nooo ali teshko e toa da ja sredish ishranata na takov nacin so sho ke ti se poklopuva so aktivnostite vo denot .. troshenjeto na kalorii zavisi od visinata ... i cistata masa ( muskulot ) .. t.e. vo tezinata ne go racuname "bodyfat" mozis da jadish i blago (dekstroza t.e. grozdov seker) ali smao rped naaaporen trening .. =] za mrsno samo omega masti ... ii doolgi JHИмам теорија, само не сум ја пробал. Ама од математичка гледна точка многу ми има смисла.
Разбрав дека кило сало е 7000 калории.
Исто така, според висина и тежина секој има основен број калории што ги троши дневно дури и само да лежи (basal metabolic rate), кој изнесува околу 1800 повеќе или помалку калории - кај машки повеќе, кај женски помалце. Ако се додаде и некоја активност во денот, а се намали внесот на калории, со собирање и одземање секој може да пресмета колку може во месецот да симне сало.
Инаку стварно сум приметил, кога јадам благо или било што од жито или овошје, после повеќе ми се јаде. Уствари ова ми е за сите овошја освен за грејпфрут, сега и помело - го има во Веро, Тинекс. Сит сум долго време само со месо или јајца или кисело млеко. Уствари немам проблеми со тежина, ама имам денови кога ми треба долго да сум сит пошто не сакам да јадам глупости од опаковка или од сендвичара.
--- надополнето ---
eve vi edna za zeni... =]]
i ete za mazi.. =]