Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Закон тема, конечно може послободно да си продискутираме за.. well, oпшто.. од филмови до режисери и актери. Јас се мислев деновиве да отворам тема за омилен режисер, и зошто, според кои остварувања и сл, но оваа е уште подобра.

Јас да си се пофалам, сношти имав филмски маратон, Matrix trilogy, и само првиот дел ме инспирираше најмногу. Капа спуштам за креативноста и уште поинтересната екранизација, мањебитно што има неколку негативни критики по нет.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Закон тема, конечно може послободно да си продискутираме за.. well, oпшто.. од филмови до режисери и актери. Јас се мислев деновиве да отворам тема за омилен режисер, и зошто, според кои остварувања и сл, но оваа е уште подобра.

Јас да си се пофалам, сношти имав филмски маратон, Matrix trilogy, и само првиот дел ме инспирираше најмногу. Капа спуштам за креативноста и уште поинтересната екранизација, мањебитно што има неколку негативни критики по нет.
Убав маратон си напрајл, Матрикс си е Матрикс. Или го сакаш или го мразиш. Се согласувам за првиот дел, најдобар е, нема што. Ама за мене вториот беше... катастрофа, толку сум се досадувал до немајкаде. Третиот е солиден, има и солиден крај. Ама првиот владее (како и кај сите останати серијали).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Мило ми е што ви се допаѓа темава :wink:

@ Џими

Ихаа браво за сцената Дефинитивно морници да те полазат! Даниел е еден од најподценетите глумци (генерално) Незнам дали си го гледал In the name of the Father!? Ќе се караме ако не си го :nenene:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Ехе, уште како помал :). Тогаш прв пат се запознав со типот, а втор пат во Бандите на Њујорк, исто така јако филмчиште, дури Леонардо Ди Каприо беше фрлен во сенка покрај Деј Луис.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Убав маратон си напрајл, Матрикс си е Матрикс. Или го сакаш или го мразиш. Се согласувам за првиот дел, најдобар е, нема што. Ама за мене вториот беше... катастрофа, толку сум се досадувал до немајкаде. Третиот е солиден, има и солиден крај. Ама првиот владее (како и кај сите останати серијали).
Истомисленици. :D

Eве дел од муабетот со Just a Boy преку пп.

Да ти кажам право, изненаден бев. Првиот беше солидно добар. Голема имагинација, одлично екранизирана, малце клише, борба меѓу доброто и лошото поспецифично луѓето и машините и фина глума. Првиот дел е класика, знаев дека изгледа премногу добро за целата триологија да е перфектна. Додека овој има 8.7 на имдб (јас му давам десетка) а другите два по 6ка (јас мислам и 5ка е премногу) Освен крајот ме задоволи. Добра акција. Се на се, како што кажа, ако нема што да се гледа, зошто не. Ама првиот треба да ти се допадне, другите ќе ги изгледаш од љубопитност. :S Kaко мене.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ехе, уште како помал :). Тогаш прв пат се запознав со типот, а втор пат во Бандите на Њујорк, исто така јако филмчиште, дури Леонардо Ди Каприо беше фрлен во сенка покрај Деј Луис.
Ма каков Ди Каприо бре, Дел Луис е ЗАКОН! :vozbud:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Тоа е општо прифатен консензус веќе. Најчудно ми е што Матрикс е трилогија (осмислен е од почеток до крај пред да почне да се снима), па затоа ми е чудно како можеле толку да ги промашат вториот и третиот дел.

Во првиот е мистеријата, веројатно затоа им бега многу на другите...

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
кога сме кај Матриксот ја се навратив на него пред месец дена... и двете експанзии Reloaded и Revolution излегоа 03 у иста година.

веројатно напуштањето и игнорирањето на Матрицата во продолженијата не ги бендисало гледачите :tv:

само со пророкот не ми е јасно шо бидна?
- зашо беше сменета улогата...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Единствени серијал кои ми се допаднале многу се Ајлиен/с 1,2 и Терминатор 1,2.

Матрикс како што кажаа другите, првиот дел врв другите онака ништо посебно но солидно сепак.

Spaski

Vita - Amore - Riso
Член од
31 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
11
Пребарував низ интернетов и го најодв овој филм:
Phantom Racer
Да нема забуна - не сум го гледал филмов, ама насловот многу ме асоцира на копија на Ghost Rider со Николас Кејџ.

Ако некој го гледал кажете дали е ова точно или не?

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Интересно ќе биди да се постави една анкета и да се изгласа најдобар серијал. А најголемата мана на серијалите мислам сите ја знајме...секогаш ги серат накај 3-тиот дел :( секоја чест за ретките исклучоци. Најмногу шо ме бендисале се LOTR ( комплетно цел серијал ) и Terminator и X-Men првите делови.

Пребарував низ интернетов и го најодв овој филм:
Phantom Racer
Да нема забуна - не сум го гледал филмов, ама насловот многу ме асоцира на копија на Ghost Rider со Николас Кејџ.

Ако некој го гледал кажете дали е ова точно или не?
Го немам гледано филмот ама можам да ти кажам дека не е копија од Ghost Rider. Отвори го пак линкот на имдб и прочитај во јузер ривјуто за филмот се ќе ти стани јасно.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
кога сме кај Матриксот ја се навратив на него пред месец дена... и двете експанзии Reloaded и Revolution излегоа 03 у иста година.

веројатно напуштањето и игнорирањето на Матрицата во продолженијата не ги бендисало гледачите :tv:

само со пророкот не ми е јасно шо бидна?
- зашо беше сменета улогата...
глумицата што глумеше у прв дел умре и мораа да ја заменат со друга

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Освен кај Lethal Weapon. :)

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
глумицата што глумеше у прв дел умре и мораа да ја заменат со друга
претпоставував дека е тоа, бидејќи нема друга причина зашто би била тргната од репертоарот, а и боље беше од новата.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Многу често кога ќе помислам на Кјубрик ми текнува на фантастичната фотографија во неговите филмови, во тоа име уводната сцена од Сјаење! Една од најдобрите уводни сцени што сум ги видел некогаш! Верувајте сум видел многу :)

Исто така музиката многу добро се вклопува, мистична/хорор атмосфера, ако се сеќавате кога зборев за ваквиот тип на филови и нивната најсилна карактеристика да допринесат да ти се дигне косата, и да те понесе атмосферата што ја создаваат. Ајде ваше мислење за сценава и за фотографијата во филмовите на Кјубрик :vozbud:

R.I.P.

Голем човеку, Стенли Кјубрик <3

Или пак можеби?

Генијјјјјјјјјјјјј!! Илуминати :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom