Ако има истрага сигурно му го кријат името. Неколку сведоци против Харадинај беа убиени под сомнителни околнисти.Kako se vika toj vojnikot i neka go zemat na isprasuvanje ako e taka...
Znaci mozebi imalo takvi nesta no treba dokazi znaci sekoj moze da dava izjavi i da go krie identitetot, a od druga strana javnosta ke kreva prasina i tako dalje, treba dokazi a ne nekakvi si izjavi na nekoj nepoznat covek. Se predpostavuva deka vo Makedonija vo blizina na srpskata granica ima masovni grobnici od Kosovskata vojna, i sega sto spored tebe???
Пикасо, јас само пренесувам што една реномирана агенција го објавила. Како што му одговорив на Барца фанот, дали е можно кога ББЦ зборел за Србите да било истина а сега да лаже?За да си знаеш. Фанот на Барселона убаво ти одговори. Неколку пати сум кажал на форумот дека за време на 2001 година, куќата ми беше изгорена. Епа сум лажел! Ми може некој нешто! Обвинувам кога сакам и како сакам.
Изгледа дека еднаш кога ќе те оперираат од објективност, постоперативната рехабилитација трае цел живот.А кој вадел органи и каде? Кој тоа го просведочи?
Башка, немој дрско и лукаво да ми ставаш зборови во уста, што ти немам кажано. Кај кажав јас дека оправдувам такво нешто воопшто каде и да се случува, и кој и да се жртвите.
Само ако си сам свесен и ако немаш проблеми со очите, т.е. видот, ќе знаеш дека кога се збора за Албанци-Косовари на форумов, тенденцијата е многу поизразена, онаа бодежна тенденција.
Ако не си ти контра тежа, ќе бидам јас во тој случај. Ме разбра?
Јас те обвинувам тебе дека на "син ми" си му ги извадил органите, некрофилски си се задоволувал со неговото мртво тело, и си го фрлил на буниште.
И што? Тоа вистина ли е?
Види сега, да се разбериме. Јас не оправдувам ништо такво, и да си стоиме на чисто.Ако има истрага сигурно му го кријат името. Неколку сведоци против Харадинај беа убиени под сомнителни околнисти.
ББЦ е прилично сериозна организација и кога за време на Српските зверства во Босна и Косово даваа анонимни Срби како зборат за тоа никој не се сомневаше. Сигурно одеднаш не станале про Српски и решиле да лажат?
За гробниците нема да бидам изненаден дека постојат, Слобо баш и не беше ангелче. Али тоа не значи дека може да се оправдаат Албанските криминалци нели? На крајот на краиштата подобро е да се реши (повторнио ако е вистина за вадењето органи) отколку да фрлаат лош глас врз сите Косовари.
Пикасо, јас само пренесувам што една реномирана агенција го објавила. Како што му одговорив на Барца фанот, дали е можно кога ББЦ зборел за Србите да било истина а сега да лаже?
Знаеш дека на Балканот сите имаат валкани раце и ако (нагласувам АКО) ова е вистина мислам дека е подобро да се открие и осуди едно вакво зверство. Не верувам дека ти би сакал (ако е вистина) некој од тие луѓе да ти е комшија.
Затоа треба да се спроведе истрага и да се открие вистината. Ако немало такво нешто само ке се докаже исправноста на Косовската војна, но ако стварно имало такво нешто.................... треба да се осудат тие нелуѓе.
Кога Карла дел Понте обвинуваше Срби никој не се сомневаше во вистинитоста на нејзините изјави, а сега лаже а?
И јас ке повторам, каде се исчезнатите Македонци од 2001? Се цивили, ниту еден војник. На гости 9 години кај некој командант?
А шо е објективност? (на прајват месиџ ќе ми одговориш)Изгледа дека еднаш кога ќе те оперираат од објективност, постоперативната рехабилитација трае цел живот.
Епа терористички методи..а секако не беа киднапирани цивили за џабе...они не условуваа,не бараа пари доаѓањето на НАТО малце ги поремети па македонија 2001 испадна ресурс за свежи органи...тоа само ПСИХИ го прават..без разлика на националност...но кушнер...утка типична француска будала..налик саркози.Јебига, Карла Дел Понте беше во право за Српските зверства али сега од еднаш не е во право?
http://www.reuters.com/article/idUSLA494858
U.N. investigators searched the Katuci house thoroughly in 2004 for evidence of organ harvesting. They found blood stains, gauze in the garbage area and, dug out from an area near the river flowing below the meadow, syringes.
Villagers would not let them dig up graves in the local cemetery to exhume bodies, saying relatives were buried there, and the case was dropped for lack of evidence.
А менталните болесници?
http://www2.macleans.ca/2008/11/24/were-kosovo-patients-slain-for-organs/
Forty inmates disappeared from the Stimlje mental asylum in 2001
2001, знаци 2 години одкако се повлекоа Србите.
А и кај нас има од конфликтот во 2001 исчезнати луѓе. Цивили сите до еден. И уште никој ништо не знае. Се се плашам дека и они ја „посетиле“ жолтата куќа.
Или можеби толку им е убаво на гости кај командантите што решиле да останат?
Има:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7990984.stm
Албанец, војник на УЧК.
A soldier's story
Yet another source spoke of driving trucks packed with shackled prisoners - mainly Serbian civilians from Kosovo - to secret locations in Albania where they were eventually killed.
He recalled hearing two of the captives begging to be shot rather than tortured and "cut into pieces".
"I was sick. I was just waiting for it to end," the source told me. "It was hard. I thought we were fighting a war [of liberation] but this was something completely different."
All the men we spoke with insisted they were Kosovan patriots and would take up arms again to defend the country's independence. But that is precisely the point: independence - of a sort - arrived for Kosovo last year. Their wartime goal has been attained.
As one of the former KLA fighters told me: "Now is the time to be honest to ourselves and build a real state."
Секоја чест на храброста на овој војник.
За исчезнатите Македонци ке се најде ли ваков?
Pogresno me sfakas, neka gi obesat krivite potocno kur me boli ako nekoj storil takvo nesto ke si go najde koga togas samo poveke mi lici na igra ova odkolku na nesto seriozno, Karla Del Ponte mislam deka imase napisano za zoltata kuka vo nejzinata kniga no zosto kjutela taa koga znaela duri od vremeto? Jas licno ne veruvam deka imalo takvi raboti koga celo Kosovo gori koga imas milion izbeglici ke se zanimava nekoj so organi koga nivnoto semejstvo e vo opasnost tie ke kidnapiraat i ke si igrat kur tasak?, za mene barem ova e nelogicno mozebi gresam. Sto se tolkuva do svedokot kako moze BBC da go najde tolku lesno neli e zastiten svedok? tie ne zboruvaat so novinari zatoa sto se vo opasnost da se otkrie. Napravija analizi vo taka narecenata zolta kuka najdoa tragi na krv no toa bea nekolku mali tragi na krv taka sto za tie zlostorstva sto se pretpostavuva dokazot ne go potvrdi toa zosto kolicinata e mnogu mala, nemoze da se otfrli faktot deka mozebi istata kuka bila upotrebena za lekuvanje na ranetite vojnici na UCK.Ако има истрага сигурно му го кријат името. Неколку сведоци против Харадинај беа убиени под сомнителни околнисти.
ББЦ е прилично сериозна организација и кога за време на Српските зверства во Босна и Косово даваа анонимни Срби како зборат за тоа никој не се сомневаше. Сигурно одеднаш не станале про Српски и решиле да лажат?
За гробниците нема да бидам изненаден дека постојат, Слобо баш и не беше ангелче. Али тоа не значи дека може да се оправдаат Албанските криминалци нели? На крајот на краиштата подобро е да се реши (повторнио ако е вистина за вадењето органи) отколку да фрлаат лош глас врз сите Косовари.
Пикасо, јас само пренесувам што една реномирана агенција го објавила. Како што му одговорив на Барца фанот, дали е можно кога ББЦ зборел за Србите да било истина а сега да лаже?
Знаеш дека на Балканот сите имаат валкани раце и ако (нагласувам АКО) ова е вистина мислам дека е подобро да се открие и осуди едно вакво зверство. Не верувам дека ти би сакал (ако е вистина) некој од тие луѓе да ти е комшија.
Затоа треба да се спроведе истрага и да се открие вистината. Ако немало такво нешто само ке се докаже исправноста на Косовската војна, но ако стварно имало такво нешто.................... треба да се осудат тие нелуѓе.
Кога Карла дел Понте обвинуваше Срби никој не се сомневаше во вистинитоста на нејзините изјави, а сега лаже а?
И јас ке повторам, каде се исчезнатите Македонци од 2001? Се цивили, ниту еден војник. На гости 9 години кај некој командант?
Bi ti preporacal da gi izlozis faktite pred celata svetska javnost, dzabe se trudele site tie ispituvanja gi napravija i nemozeja da potfrdat a ne deka imame na forumov eksperti...Само што во случајов навистина постои логор, навистина се префрлени неколку стотина луѓе и истите се убиени.
Не бе нема врска, Србин не може да си фати жена, Србин силова жена. Силовате вие, не знаете вие да си фанате женичка.Меланхолична, ха. ха. ха. Иди у Блаце прашај ги за Меланхоличната порака која им ја остави Војвода Никудин Урдаревиќ 1944-1945. Ебано балистичко белокапче не останало. А за женичките, тука бар све е јасно, само албанец крие жена од страв да не види Српски Шестоперац.