Кушнер: Што е тоа "ЖОЛТА КУЌА"?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Дијагностички центар: Кушнер

"Вие сте болен. Вие сте луд, немојте да зборувате такви глупости. Што е тоа 'жолта куќа' и зошто е баш жолта? Господине, вие треба да одите на лекарска контрола," гласел одговорот на францускиот министер за надворешни работи на прашањето за став околу наводната трговија со органи на киднапирани Срби од Косово.

Откако новинарот на Гласот на Америка, Будимир Ниќиќ, во Грачаница го запрашал Бернард Кушнер за мислење околу тврдењата за трговија со органи на Срби во Северна Албанија, овој избувнал и почнал со навредите кон новинарот.

"Дали ви личам на некој што би тргувал со органи? Луд сте, верувате во секакви глупости. Доста е. Немало 'жолта куќа', немало трговија со органи. Луѓето кои го тврдат тоа се убијци," продолжил Кушнер.

Новинарот Будимир Ниќиќ изјавил дека се чувствува навредено и оти тој не сакал да провоцира, туку само професионално си ја вршел новинарската работа.

"Поаѓајќи од констатацијата дека многу семејства на киднапирани Срби го обвинуваат Кушнер за учество во трговијата со органи, прашав каков е неговиот став околу таканаречената жолта куќа. Тој ме праша дали сум болен и луд," додава Ниќиќ.

По неодамнешните информации дека во областа Буреј во Северна Албанија постоело место каде што се ваделе органите на кинднапирани Срби за подоцна да се продаваат, ОБСЕ му го додели овој случај за истрага на Швајцарецот Дик Марти. Албанските и косовските власти ги демантираа овие информации.

Видеото - тука

http://www.on.net.mk/default-MK.asp?ItemID=501AA801D566854E84EB1189313FA5F2

Видете го видеото и паузирајте го на моментот пред да се изнасмее, погледнете му ја фацата, изразот на лицето, очите,
и споредете ја промената на расположението, т.е. "смеењето" , колку му е извештачено.

Не треба да си некој професионален психолог за да приметиш дека лаже и крие нешто.

Друга работа е што Кушнер беше некојси меѓународен олеснувач, пратеник, за независноста на Косово, така да треба да бидеш ретко глупа личност за да му поверуваш дека кутриот стварно не знае што е тоа Жолта Куќа.

Можеби темава е за подфорумот психологија, но стварно ме интересира како ви изгледа овој човек, неговото ментално здравје, неговата реакција?

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Стоката од Балканот напокон се нашла и за корисни работи, органи за западната елита.
Кој е виновен ?
Кушнер ?
Од нас почнува.

Де некој да го прашаше и за егзодусот под патронат на Франција во Егејска Македонија.
Зошто беше така суров.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Стоката од Балканот напокон се нашла и за корисни работи, органи за западната елита.
Кој е виновен ?
Кушнер ?
Од нас почнува.

Де некој да го прашаше и за егзодусот под патронат на Франција во Егејска Македонија.
Зошто беше така суров.
Тогаш ќе се смееше три минути.
Човеков е ретардиран тоа е очигледно треба да се стави под седативи и да се измачува додека не признае.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Абе каков ретардуран, ние сме ретардирани.
Те ништат во корен ти им се гузиш.
Насмевката му е таман наместена, ти се смее во лице.
Ахахахаха, што сакам можам да ти извадам а ти ќе ме молиш со еден бубрег да те пуштам во ЕУ.
И ти му клекнуваш и му викаш, да не треба уште некој бенчмарк да исполниме.
И си се смее човекот, онака од душа која во себе носи многу бубрези и останати балкански органи.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Абе каков ретардуран, ние сме ретардирани.
Те ништат во корен ти им се гузиш.
Насмевката му е таман наместена, ти се смее во лице.
Ахахахаха, што сакам можам да ти извадам а ти ќе ме молиш со еден бубрег да те пуштам во ЕУ.
И ти му клекнуваш и му викаш, да не треба уште некој бенчмарк да исполниме.
И си се смее човекот, онака од душа која во себе носи многу бубрези и останати балкански органи.
Малку беше Саркози, фалеше уште овој за да кога ќе видам француз - да ме тера на повраќање

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Господа, ЕУ тоне, морално, политички, економски.
Незнам како не го гледате тоа.
Што е лошо по нас ?
Што ние иако имаме штета од таа ЕУ и никогаш не сме биле на иста страна, ние ќе потонеме со се нив, не си направивме резервен пат.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Еј гадно човече, го глеав прееска на вести и сакав да му влезам у телевизор ...

Ццц, овој е за на клада, а не џелатите.
Пичка!

sto

Член од
22 октомври 2009
Мислења
101
Поени од реакции
5
Има ли барем еден човек, за доказ, дека му извадени органи?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Браво Кушнер , то је то , србите од 1981 им ги земаа органите на албанците , ги убиваа младите војници во војска ,а велеа дека извршиле самоубиство, а дома ги носеа со затворени ковчези кои не смееја се отварат , погребите на иситите се наблудуваа од полиција , кога се отворија некои ковчези на телата имало куршуми во грб.

Тоа се србите , луѓе од 5 војни за 10 години.

Колку масовни гробници се најдоа низ цела Србија , колку ладњачи низ реките во Србија , колку фабрики беа употребени за горење на убиените , пази не се зборува за Хитлер и Германија , туку за Србија.

Србите знаат да прават пропаганди , една од нив е и ова со таканаречената жолта куќа.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Србите знаат да прават пропаганди , една од нив е и ова со таканаречената жолта куќа.
Да а?
и Карла Дел Понте подпадна под пропагандата на србчињата и призна дека таа жолта куќа постои :tapp::tapp:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Абе овој сигурно е поврзан со Жута Куча чим се смее така цинично...Го фатија!

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.489
Јебига, Карла Дел Понте беше во право за Српските зверства али сега од еднаш не е во право?

http://www.reuters.com/article/idUSLA494858

U.N. investigators searched the Katuci house thoroughly in 2004 for evidence of organ harvesting. They found blood stains, gauze in the garbage area and, dug out from an area near the river flowing below the meadow, syringes.

Villagers would not let them dig up graves in the local cemetery to exhume bodies, saying relatives were buried there, and the case was dropped for lack of evidence.

А менталните болесници?
http://www2.macleans.ca/2008/11/24/were-kosovo-patients-slain-for-organs/
Forty inmates disappeared from the Stimlje mental asylum in 2001
2001, знаци 2 години одкако се повлекоа Србите.

А и кај нас има од конфликтот во 2001 исчезнати луѓе. Цивили сите до еден. И уште никој ништо не знае. Се се плашам дека и они ја „посетиле“ жолтата куќа.
Или можеби толку им е убаво на гости кај командантите што решиле да останат?

Има:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7990984.stm

Албанец, војник на УЧК.

A soldier's story
Yet another source spoke of driving trucks packed with shackled prisoners - mainly Serbian civilians from Kosovo - to secret locations in Albania where they were eventually killed.
He recalled hearing two of the captives begging to be shot rather than tortured and "cut into pieces".
"I was sick. I was just waiting for it to end," the source told me. "It was hard. I thought we were fighting a war [of liberation] but this was something completely different."

All the men we spoke with insisted they were Kosovan patriots and would take up arms again to defend the country's independence. But that is precisely the point: independence - of a sort - arrived for Kosovo last year. Their wartime goal has been attained.
As one of the former KLA fighters told me: "Now is the time to be honest to ourselves and build a real state."

Секоја чест на храброста на овој војник.
За исчезнатите Македонци ке се најде ли ваков?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635

има бе два тојца ја знам едниот шета без бубрези другиот без јетра...

*бате глупиот

Браво Кушнер , то је то , србите од 1981 им ги земаа органите на албанците , ги убиваа младите војници во војска ,а велеа дека извршиле самоубиство, а дома ги носеа со затворени ковчези кои не смееја се отварат , погребите на иситите се наблудуваа од полиција , кога се отворија некои ковчези на телата имало куршуми во грб.
не знам дали сте колективно луди или едноставно подмукли се зачнувате

Kajgana Shop

На врв Bottom