Кушнер: Што е тоа "ЖОЛТА КУЌА"?

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Европа дозволи (а не требаше, по твојана логика), масакри во сребреница и вуковар, па ова е мачкина кашлица за нив. Злосторниците зад решетки, ама колку од нив треба да се зад решетки?

Ваљда цела српска армија, со цела тогашна Косовска армија така?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Европа дозволи (а не требаше, по твојана логика), масакри во сребреница и вуковар, па ова е мачкина кашлица за нив. Злосторниците зад решетки, ама колку од нив треба да се зад решетки?

Претпоставував дека научиле нешто од минатото Европјаните, но очигледно истото во многу поперфидна форма им се повторува.

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11

Ne se trudi da im objasnis ostavi neka tonat sosve Srbija...

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Ne se trudi da im objasnis ostavi neka tonat sosve Srbija...
Твоево е слично на реакцијата на Кушнер. Ајде нека обајсни, бидејќи не тоне само оној човек или општество кое се соочува со вистината.

Да не мислиш нема докази за дотичниот Сабит Геци дека бил главен трговец со дрога и бело робје на Косово? Има многу за неговото учество во дреновечката криминална група со која раководи Хашим Тачи, како и активностите во кланот на семејството Сума, меѓу другото.

ЕУЛЕКС го терети за мачење и убиства на десетици цивили во логорот Ликовац кај Дреница. Но другиот основ врз кој засега се наѕира дека Геци ќе биде теретен е неговото учество во трговијата со органи на луѓе кои тој ги пренесувал од логорот Ликовац во северна Албанија.

Ако не знаеш, ЕУЛЕКС истрагата против Геци ја започна минатото лето откако Карла дел Понте обелодени низа тешки обниненија на сметка на УЧК вклуќувајќи дека на 300 луѓе (претежно Срби, но има од други националности) внатрешните оргни извадени со цел да ги продадат, а потоа истите се убиени.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.406

Точно е дека Европа ги дозволи споменатите масакри, но дали ти одиш според логиката:
"Комшијата фрла вреќи со ѓубре од тераса, па сеа ми приговарате ја што фрлам лименки..."

Грозоморно е што бараш било какво оправдување за некои кои им ваделе органи на живи луѓе и потоа ги убивале, само затоа што се Албанци, а жртвите Срби.

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
Твоево е слично на реакцијата на Кушнер. Ајде нека обајсни, бидејќи не тоне само оној човек или општество кое се соочува со вистината.

Да не мислиш нема докази за дотичниот Сабит Геци дека бил главен трговец со дрога и бело робје на Косово? Има многу за неговото учество во дреновечката криминална група со која раководи Хашим Тачи, како и активностите во кланот на семејството Сума, меѓу другото.

ЕУЛЕКС го терети за мачење и убиства на десетици цивили во логорот Ликовац кај Дреница. Но другиот основ врз кој засега се наѕира дека Геци ќе биде теретен е неговото учество во трговијата со органи на луѓе кои тој ги пренесувал од логорот Ликовац во северна Албанија.

Ако не знаеш, ЕУЛЕКС истрагата против Геци ја започна минатото лето откако Карла дел Понте обелодени низа тешки обниненија на сметка на УЧК вклуќувајќи дека на 300 луѓе (претежно Срби, но има од други националности) внатрешните оргни извадени со цел да ги продадат, а потоа истите се убиени.
Kushner e direktno obvinet od srpska strana deka i toj ucevstvuval vo toa zatoa taka reagira mozebi malku pretera vo toa no mnogu dobro objasnuva vo krajot na videoto doktorkata na srpski zboruva mislam razbiras srpski. ne opravduvam masakri ili sto ti ja znam tuku kaj se faktite ja istrazija taka narecenata zolta kuka ne najdoa nisto znaci kaj se faktite osven prazni zborovi? Ne velam deka vo Kosovo site politicari se cisti kako solza nikade nema takvi i Brat ljube go proglasivte heroj a toj bese obicen bagabond sto se zanimavase so trgovija so oruzje i sto drugo ne... znaci sepak za vakvi ozbilni obvinenija treba dokazi.. eve i jas i sigurno pogotovo site vo makedonija veruvame deka B Trajkovski e ubien ama treba fakti znaci ne se odi naprazno samo so zborovi.. tolku sto da objasnam drugo treba po relevantno da se gledaat rabotite ne samo od edna strana da se gledaat rabotite...

Точно е дека Европа ги дозволи споменатите масакри, но дали ти одиш според логиката:
"Комшијата фрла вреќи со ѓубре од тераса, па сеа ми приговарате ја што фрлам лименки..."

Грозоморно е што бараш било какво оправдување за некои кои им ваделе органи на живи луѓе и потоа ги убивале, само затоа што се Албанци, а жртвите Срби.
Prosta masa... naj ozbilno bar malce da se potrudis toj mozokot da go upotrebis vo pozitivna smisla ke bide podobro za tebe a vaka samo ke patis i ke patis...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.406
Prosta masa... naj ozbilno bar malce da se potrudis toj mozokot da go upotrebis vo pozitivna smisla ke bide podobro za tebe a vaka samo ke patis i ke patis...
Позитивна смисла?
Нешто како ова?:
polesno mi e da ti go napolnam gazot...
или ова?:
FCB10 напиша:
Debelava svinja da ne raboti za CIA
а ова?:
pikni si go vgz :) poz:smir:
и ова:
Edni jadat gomna edni jadat kur!
Ма нема потреба јас да сум позитивен. Ти си доволно позитивен за сите нас тука на форумов.

?

..........

Гостин
Од сите народи во западна европа од секогаш французите ми биле најодвратен народ, требало хитлер да им го запале париз .....кога речиси без отпор се предале французите..
Овој кушнер е за на психиатар....

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197

А кој вадел органи и каде? Кој тоа го просведочи?

Башка, немој дрско и лукаво да ми ставаш зборови во уста, што ти немам кажано. Кај кажав јас дека оправдувам такво нешто воопшто каде и да се случува, и кој и да се жртвите.
Само ако си сам свесен и ако немаш проблеми со очите, т.е. видот, ќе знаеш дека кога се збора за Албанци-Косовари на форумов, тенденцијата е многу поизразена, онаа бодежна тенденција.

Ако не си ти контра тежа, ќе бидам јас во тој случај. Ме разбра?

Јас те обвинувам тебе дека на "син ми" си му ги извадил органите, некрофилски си се задоволувал со неговото мртво тело, и си го фрлил на буниште.

И што? Тоа вистина ли е?

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
Позитивна смисла?
Нешто како ова?:

или ова?:

а ова?:

и ова:

Ма нема потреба јас да сум позитивен. Ти си доволно позитивен за сите нас тука на форумов.
Jas sum vulgaren.. znaci da bides vulgaren nemora da znaci deka sum negativec.. sfakas... a i ne se sekiraj ako sum kazal takvi zborovi ne sum gi mislel toa e... koga covek vo dusata e los nisto ne go leci toj covek zatoa pisi si po forumi i napumpaj se uste so omraza i gnev(lazen) :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549

Аха, значи Српскиот масакар во Босанската војна го оправдува убивањето цивили и тргување со органи?
Менталитетот ти е - Не е важно дали убиваме, важно они појше од нас убиваат!

Во врска со истрагата, каде што има чад има и оган, нема толкава фама да се крене околу тој случај ако е само српска измишљотина. Проголтај си ја "гордоста" и осуди ја секоја нехуманост од ваков вид.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.489
Од мојот пост од прва страна. Сведок Албанец војник на УЧК, пренесено од ББЦ, кој да потсетиме не ги сака Србите и секогаш кога зборел против Србите и за нивните зверства бил во право:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7990984.stm

Албанец, војник на УЧК.

A soldier's story
Yet another source spoke of driving trucks packed with shackled prisoners - mainly Serbian civilians from Kosovo - to secret locations in Albania where they were eventually killed.
He recalled hearing two of the captives begging to be shot rather than tortured and "cut into pieces".
"I was sick. I was just waiting for it to end," the source told me. "It was hard. I thought we were fighting a war [of liberation] but this was something completely different."

All the men we spoke with insisted they were Kosovan patriots and would take up arms again to defend the country's independence. But that is precisely the point: independence - of a sort - arrived for Kosovo last year. Their wartime goal has been attained.
As one of the former KLA fighters told me: "Now is the time to be honest to ourselves and build a real state."

Или кога Албанците се во прашање не се во право?

Член од
18 март 2010
Мислења
375
Поени од реакции
11
Kako se vika toj vojnikot i neka go zemat na isprasuvanje ako e taka...

Znaci mozebi imalo takvi nesta no treba dokazi znaci sekoj moze da dava izjavi i da go krie identitetot, a od druga strana javnosta ke kreva prasina i tako dalje, treba dokazi a ne nekakvi si izjavi na nekoj nepoznat covek. Se predpostavuva deka vo Makedonija vo blizina na srpskata granica ima masovni grobnici od Kosovskata vojna, i sega sto spored tebe???

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Ќе ти одговорам како што му одговорив на Мисирков.

Башка, немој дрско и лукаво да ми ставаш зборови во уста, што ти немам кажано. Кај кажав јас дека оправдувам такво нешто воопшто каде и да се случува, и кој и да се жртвите.
Само ако си сам свесен и ако немаш проблеми со очите, т.е. видот, ќе знаеш дека кога се збора за Албанци-Косовари на форумов, тенденцијата е многу поизразена, онаа бодежна тенденција.

Ако не си ти контра тежа, ќе бидам јас во тој случај. Ме разбра?

Јас те обвинувам тебе дека на "син ми" си му ги извадил органите, некрофилски си се задоволувал со неговото мртво тело, и си го фрлил на буниште.

И што? Тоа вистина ли е?
За да си знаеш. Фанот на Барселона убаво ти одговори. Неколку пати сум кажал на форумот дека за време на 2001 година, куќата ми беше изгорена. Епа сум лажел! Ми може некој нешто! Обвинувам кога сакам и како сакам.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.489
Kako se vika toj vojnikot i neka go zemat na isprasuvanje ako e taka...

Znaci mozebi imalo takvi nesta no treba dokazi znaci sekoj moze da dava izjavi i da go krie identitetot, a od druga strana javnosta ke kreva prasina i tako dalje, treba dokazi a ne nekakvi si izjavi na nekoj nepoznat covek. Se predpostavuva deka vo Makedonija vo blizina na srpskata granica ima masovni grobnici od Kosovskata vojna, i sega sto spored tebe???
Ако има истрага сигурно му го кријат името. Неколку сведоци против Харадинај беа убиени под сомнителни околнисти.

ББЦ е прилично сериозна организација и кога за време на Српските зверства во Босна и Косово даваа анонимни Срби како зборат за тоа никој не се сомневаше. Сигурно одеднаш не станале про Српски и решиле да лажат?

За гробниците нема да бидам изненаден дека постојат, Слобо баш и не беше ангелче. Али тоа не значи дека може да се оправдаат Албанските криминалци нели? На крајот на краиштата подобро е да се реши (повторнио ако е вистина за вадењето органи) отколку да фрлаат лош глас врз сите Косовари.

Kajgana Shop

На врв Bottom