?
..........
Гостин
Ни Чак Норис незнае.Мене само едно не ми е jaсно, как албанците са дискриминирани?!?!
Да не кажеме дека македонците имат право да велат дека са дискриминирани и врз нив се налага волjaта на малцинството....
Ни Чак Норис незнае.Мене само едно не ми е jaсно, как албанците са дискриминирани?!?!
Да не кажеме дека македонците имат право да велат дека са дискриминирани и врз нив се налага волjaта на малцинството....
Јас за себе сум многу среќен овде каде што сум...а верувај ми и тие селани кои ги лажел некој ќе се вратат...можеби еден процент ќе остане но сите :nenene::nenene: не верувамСега веќе нема да знаете дали да бидете посреќни ако ви дадат азил или успеете да останете некаде на запад - автоматски далеку подобар стандард од овој во Македонија ... или пак би биле посреќни да ве вратат сите овде за инает на Македонците :pos2:
Јас ви посакувам среќен пат и многу успеси во запад со песната „оди и не враќај се“. :smir:
„Ваквата ситуација се должи најверојатно поради се поголемата дискриминација врз Албанците, нивната незастапеност во државните органи, администрацијата и парламентот, се поголемиот притисок и се поголемата стапка на платени даноци и сметки...“
Ова белгискиот министер ја замајува сопствената јавност или ги деморализира азилантите?
Pricinata zosto otisle, e nivnata teska ekonomska kriza , ne e spomnato kaj niv nikakvi politcki celi .. Decava da gi ostavat skolite prazni i da idat pravec zapad , samo golema muka moze da gi nosi ..Мене само едно не ми е jaсно, как албанците са дискриминирани?!?!
.
Реагираше и германскиот европратеник Јорг Шацимаркакис во интервју за Дојче Веле. Тој ги повикува македонските власти да создадат подобри услови за живот за сите граѓани
„Видоме дека само во февруари околу 380 луѓе побарале азил во Белгија, севкупниот број за минатата година беше 201, тоа е зголемување за 50%, штo значи дека луѓето не се сигурни дека можат да имаат доверба во процесот, сакаат да ја напуштат државата, затоа што не се чувствуваат добро. Ова е опасно. Тоа што евроамабасадорот Ерван Фуере го кажа за стабилноста е стопроцентно точно.
Првиот ваков текст излезе во Албанската Арена под наслов - зошто Албанците ја напуштаат Македонија
следеше Дневник (... Бројот на македонските граѓани што бараат азил во Белгија вртоглаво е зголемен ...) и ред други медиуми изминатава недела...
за на крај Белгискиот министер за имиграција да најави посета на Македонија и предлог за укинување на визната либерализација за земјава...
Ваквата ситуација се должи најверојатно поради се поголемата дискриминација врз Албанците, нивната незастапеност во државните органи, администрацијата и парламентот, се поголемиот притисок и се поголемата стапка на платени даноци и сметки...
Бркаш баби и жаби... Едното е падане на визи,друго е членство во ЕУ.Ги имате ли уште информациите колку бугари и колку романци ги поминаа границите на ЕУ државите на 1 Јануари 2007-та ? Многу повеќе одколку било кога ќе излезат од Македонија во 10-20-30 години.
Не ми текнува за некои реакции тогаш, и преиспитувања на нивните одлуки (ЕУ) !
Тешки глупости се ова.