Слободан Милошевиќ - херој или предавник?

H

^HITMAN^

Гостин
Приказната ја водеше ЦИА, таа и ги наведуваше Милошевиќ и останатите како него од грешка во грешка склопувајќи ги зацртаните планови за балканот.
Eј немојте бре со такви теории на заговор... Сум читал повеќе од 10 книги, сум гледал повеќе од 100 документарци и од СНН и од РТС и кој знае какви, и докторат можам да напишам за оваа тема веќе.
Милошевиќ се сврте против Иван Стамболич во 1987 и се започна. Милошевич сам ги подгреа Србите за Голема Србија и ги предизвика војните во Хрватска... Го јадеше кога претераа во Босна - Сребреница од страна на НАТО !!! Го јадеше кога претераа во Косово од страна на НАТО !!! Не од САД, од НАТО СОЈУЗНИЦИТЕ. За да се отпочне било каква воена офанзија потребен е 100% од кворумот.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Eј немојте бре со такви теории на заговор... Сум читал повеќе од 10 книги, сум гледал повеќе од 100 документарци и од СНН и од РТС и кој знае какви, и докторат можам да напишам за оваа тема веќе.
Милошевиќ се сврте против Иван Стамболич во 1987 и се започна. Милошевич сам ги подгреа Србите за Голема Србија и ги предизвика војните во Хрватска... Го јадеше кога претераа во Босна - Сребреница од страна на НАТО !!! Го јадеше кога претераа во Косово од страна на НАТО !!! Не од САД, од НАТО СОЈУЗНИЦИТЕ. За да се отпочне било каква воена офанзија потребен е 100% од кворумот.
Не се теории на заговор, туку реални планови кои еден по еден се остварија. Американците потрошија време за тоа, ова не го направија заради казна на Милошевиќ, туку заради сопствени интереси. Реков Милошевиќ беше искористен заради неговиот стил кој убаво се вклопуваше во целата таа приказна. Неговото влегување од грешка во грешка беше само плус.

S

smart ass

Гостин
Хм, интересно. Требаше да се изјаснам и јас прв можеби. Јас како националист и Македонец не го гледам воопшто како херој затоа што кога тој го нападна Косово нам ни створи бегалска криза која кулминираше со војната во 2001.

Напротив-Кулминацијата достигна максимум откако почна кампањата на НАТО(нелегална како марихуаната) но ООН ја легализираше-и во Право се.

Милошевич ниту беше Херој ниту пак беше предавник....туку психопатологија тешка,манијак,егоист нов метаксас на балканот-но добро е србија се опоравува и тоа е добро.

H

^HITMAN^

Гостин
Напротив-Кулминацијата достигна максимум откако почна кампањата на НАТО(нелегална како марихуаната) но ООН ја легализираше-и во Право се.

Милошевич ниту беше Херој ниту пак беше предавник....туку психопатологија тешка,манијак,егоист нов метаксас на балканот-но добро е србија се опоравува и тоа е добро.
За кoja кампања на НАТО збориш, во 1994 или во 1999? Ако збориш за онаа во 1999, нелегална - можеби.... Навидум, Србија се обидуваше да воспостави контрола врз целата најзина територија, нели? Но, ајде да не се лажеме... Сите знаеме што сакаше Милошевич - ЕТНИЧКИ ЧИСТА СРБИЈА !!! Е сега, како што Србија продаваше приказни дека не врши етнично чистење на Косово, така и НАТО продаваше приказни дека интервенира во Србија како neutral peace keeper...
Чиста сметка од таа страна.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ѓубре,смрад,гнаса,муле и сл.,се најголемите коплименти за нечовекот , душманот на преку 20 милиони народ кои живееа во екс СФРЈ.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.973
За кoja кампања на НАТО збориш, во 1994 или во 1999? Ако збориш за онаа во 1999, нелегална - можеби.... Навидум, Србија се обидуваше да воспостави контрола врз целата најзина територија, нели? Но, ајде да не се лажеме... Сите знаеме што сакаше Милошевич - ЕТНИЧКИ ЧИСТА СРБИЈА !!! Е сега, како што Србија продаваше приказни дека не врши етнично чистење на Косово, така и НАТО продаваше приказни дека интервенира во Србија како neutral peace keeper...
Милошевич беше во погрешно време на погрешно место-ова од гледна точка на народите кои страдаа,додека за некои сили кои него го искористија за да остварат некои свој цели беше во право време на право место.

Косово беше решено(купено) уште пред да почнат пиздариите.Немаше бегалци пред да почне бомбардирањето кое почна поради т.н. масакар во Рачак - кој беше исцениран од страна на ОБСЕ и Вилијам Вокер за да се најде рачка да се почне со бомбардирање,за што после неколку години се формираше и комисија која потврди дека тоа било намештајка.Нешто слично како што беше приказната за оружјето за масовно уништување во Ирак - "принцип је исти све су остало нијансе".
Ова за Косово ти го кажувам пошто гледам дека те интересира,чим си прочитал толку книги и си изгледал толку емисии,ама ми се чини дека некако си ги измешал работите.

B

Borg_Drone

Гостин
Ние им отворивме граница на тие Албанци ајде сега не не тераа со сила да отвориме граница, ние сакавме да испаднеме „хумани“.........Борис Трајковски им отвори граница на тие Албанци од Косово.Слободан Милошевиќ и Воислав Шешељ, ги гледам како обични ѓубриња ништо повеќе, ама нашиве домашни предавници ги гледам како уште поголеми ѓубриња од овие што ги кажав.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Зошто бе бате, јас така гледам на работите, и не само јас туку скоро секој Македонец. Така беше, Милошевич си го очисти Косово од Албанците и ни ги тупна нам. Кога започна војната на ОВК во Косово БАШ ЗАРАДИ ТАА ИНТЕРВЕНЦИЈА НА МИЛОШЕВИЧ за која зборувам, војната се прелеа и кај нас. Сите знаат дека Косоварите ја направија војната во Македонија која прифати 200,000 бегалци од Косово, а не овдешните Албанци. Ако не ги нападнеше Милошевич, ќе немаше војна, тие ќе немаа аргумент и меѓународната заедница ќе ги осудеше и немаше да ги поддржи. Ова е 100% точно, колку сакаш негирај го, ТАКА Е !!!! Точка !!!

1999 година немаше војна во Македонија. Рамковниот договор сигурно знаеш кој го потпиша, исто знаеш дека некој од терорсите од 2001 денес се парламентарци а дел беа во тогашниот парламент. Ти тоа го прескокнуваш и идеш директно на Милошевич. Јас само едно знам, 2001 во Србија се произведува оружје со македонско знаме. Па ти сега читај книги.

Ѓубре,смрад,гнаса,муле и сл.,се најголемите коплименти за нечовекот , душманот на преку 20 милиони народ кои живееа во екс СФРЈ.
Па сега кога ќе удриш математика дека од тие 22 миљона пола беа Срби, населени во републики кој сакаа да се отцепат без да го чујат гласот на Србите нема друго решење. Едина замерка до Слобо имаме што не ја зема Српска Краина од Хрватска, но здравје има време.

Член од
26 јануари 2010
Мислења
149
Поени од реакции
7
srpska mu rabota - koga kolea zeni, deca i starci dobre im bese, koga dojde izbegaa oti nebilo fer:)

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Имаш некој доказ дека Србија вршела етничко чистење на Косово ?

Член од
26 јануари 2010
Мислења
427
Поени од реакции
10
Проблемите задираа уште со создавањето на Југославија. Требаше да се изврши етничка поделба на републиките и покраините а тука се претендирало да бида сите горе долу исти со што се создадоа и војни и внатре во нив (хрватска, босна)
Голем дел од србите се најдоа во составот на другите републики, босна половина беше со срби и хрвати, војводина мнозинство срби, црна гора со помалку од половина црногорци, санџак му се даде на србија наместо на босна а косово не доби статус на република само поради постоењето на Албанија. Сето ова доведе до хаос. замислете 50-тите меѓу косово и србија е извршена размена на територии, односно на србија им се дадени прешево, медвеѓе и бујановац а на косово лепосавич, зубин поток и звечан - и тоа доведе до крвави проблеми.

Милошевич тргна да ја обединува србија под превезот на Југославија велејќи за хрвтаска дека оние граѓани на хрватска кои не сакаат да се одделат од југославија можат да останат во неа.

Слобо му помогна на хрватите да направат чиста хрватска
Слобо му помогна на албанците да направат држава косово
Слобо му помогна на словенија да стане независна
Слобо му помогна на црна гора (помалиот брат) да стане независна
Слобо му направи на босна тоа што му направи
Слобо 98/99 истера 360 000 албанци во македонија за да предизвика граѓанска војна а на косово ги населуваше протераните срби од другите републики
Слобо ги навлече бомбите на нато
Слобо го вратија во пластична вреќа

Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12
Gledum site drnkite Slobo ono Slobo ovo Slobo kje ja delil Makedonija k*rac palac itn ama nikoj ne kazuve uti Slobo na priznaja pod ustavno ime ili Republika Makedonija. A dali bil predavnik ili heroj toa neka si odlucuvaat Srbite. :salut:

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Хм, интересно. Требаше да се изјаснам и јас прв можеби. Јас како националист и Македонец не го гледам воопшто како херој затоа што кога тој го нападна Косово нам ни створи бегалска криза која кулминираше со војната во 2001.
И без бегалската криза војната ќе се случеше ИИИИИИИИИИИИИ МилошевиЌ е со Ќ а не Ч...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
За да застанеш гордо и да кажеш дека Милошевиќ е херој, не треба само да си србин. Треба да си исклучително глуп србин.
Милојко напиша:
Имаш некој доказ дека Србија вршела етничко чистење на Косово ?
А Аркан береше темјанушки ли таму? А за темјанушкиве доказ имаш ли?

Kajgana Shop

На врв Bottom