Каде средно?

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Сте се се ли запрашале каде после основно т.е каде средно ? јас сеа ќе завршувам, но незнам каде да се запишам... сакам да ве прашам каде има Информатика? :nesum:
Слободно прашувате и давајте одговори :)
*(ако има ваква слична или иста тема, канта)

serious

If you need me, whistle
Член од
6 февруари 2009
Мислења
147
Поени од реакции
10
Јас треба да се прашам каде на факултет :pos2:
Моментално учам информатика во Куманово, супер смер само бара многу учење и одличен просек.

Треба да ти работи кликерот ако сакаш да се запишеш на информатика

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Јас треба да се прашам каде на факултет :pos2:
Моментално учам информатика во Куманово, супер смер само бара многу учење и одличен просек.

Треба да ти работи кликерот ако сакаш да се запишеш на информатика
Па јас сум од Скопје и незнам на кои школа има информатика како смер :toe:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Во Велес имаш. Одма до школото имаш и Интернат, подобро - здравје...

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Во Велес имаш. Одма до школото имаш и Интернат, подобро - здравје...
Де бе брат, секој ден да патувам со автобус по 1 ипол саат ?!? прашувам во Скопје дали има :nesum:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Смер за информатика, освен по тие стручните, немаш.
Во гимназиите имаш 6 смера:
- општествено-хуманистичко А
- општествено-хуманистичко Б
- природно-математичко А
- природно-математичко Б
- јазично А
- јазично Б

Јас можам да ти препорачам каде да не одиш. ЈБТ. Немој.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Смер за информатика, освен по тие стручните, немаш.
Во гимназиите имаш 6 смера:
- општествено-хуманистичко А
- општествено-хуманистичко Б
- природно-математичко А
- природно-математичко Б
- јазично А
- јазично Б

Јас можам да ти препорачам каде да не одиш. ЈБТ. Немој.

Каде да не одам... ? :toe:

А

Ајсшутер

Гостин
Во Скопје мислам нема училиште за стрикно таков смер ама не сум сигурен, инаку дојди во Велес, Коле Неделковски се вика училиштето.. не мора баш да бидеш скроз одличен т.е примаат и со четворки јас кога се запишав само тројца во нашиот клас се запишаа со четворки ама важно ги примија. На едно 200 метри од училиштето имаш интернат можеш таму да седиш, 10 минути до железничка ако патуваш :)

И не е премногу тешко сепак треба како што кажа членот погоре да ти работи кликерот, ако седиш на час и слушаш ќе поминуваш минимално со 3-ка ја минам со 4-ка сега средно ама ептен малку учам скоро ништо.. тешко предмети во прва ќе ти биде само Електротехника другите се лесни.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.525
Информатика смер во нашава земја во никое школо не постои. Постои "Електротехничар за компјутерска техника и автоматика". Во тој смер повеќе ќе научиш во областа на електрониката, отколку општо за компјутерите.

И јас учам во школото каде што учи Ајсшутер, во 3 години немам отворено книга, а прва и втора година поминав многу добар. Сега во 3 ќе видиме. :)

А

Ајсшутер

Гостин
Информатика смер во нашава земја во никое школо не постои. Постои "Електротехничар за компјутерска техника и автоматика". Во тој смер повеќе ќе научиш во областа на електрониката, отколку општо за компјутерите.

И јас учам во школото каде што учи Ајсшутер, во 3 години немам отворено книга, а прва и втора година поминав многу добар. Сега во 3 ќе видиме. :)
Уствари тоа е Информатиката правилното име, инаку да повеќе ќе научиш за електрониката и автоматиката отколку општо за компјутерите што е нормално нема да те учат они некои основни работи, и да го заборавивме програмирањето иако мислам дека немаат баш некој добар кадар за тоа.

Како што кажав во прва може потежок предмет да ти биде Електротехника а во втора евентуално Електроника, дефинитивно ќе научиш највеќе од пракса. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Гимназија Јосип Броз Тито, попозната како ЏејБиТи Хај Скул или ЈеБоТе.
Зошто да не оди во ЈБТ? Јас бев песимистка таму кога се запишував, па сега да можам како би се вратила во прва, најубави времиња имам поминато во гимназијава.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.525
Како што кажав во прва може потежок предмет да ти биде Електротехника а во втора евентуално Електроника, дефинитивно ќе научиш највеќе од пракса. :)
Абе добро ти тоа го кажуваш, оти ти се погодени професорите, сите предмети у принцип се тешки, но скоро сите стручни во втора се учат со бубање, нема нешто математика или премногу мозгање.

Kajgana Shop

На врв Bottom