Редовна војска повторно?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ја би идел ако го вратат пак , од коа ке завршам факс :)

Таму стануеш маж бе ! ! !

P

PewDiePie

Гостин
Ја би идел ако го вратат пак , од коа ке завршам факс :)

Таму стануеш маж бе ! ! !
Таму стануеш маж?!? Стануеш маж кога ќе опипаш пи*ка со рака/јазик
а не кога се бањаш гол со група мажи! :tv:
Од друга страна пак секој си има различни потреби,зависи накај те влече....:icon_mrgr

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Таму стануеш маж?!? Стануеш маж кога ќе опипаш пи*ка со рака/јазик
а не кога се бањаш гол со група мажи! :tv:
Од друга страна пак секој си има различни потреби,зависи накај те влече....:icon_mrgr

Абе ти беше тоа МАЖИШТЕТО ... :pos2:
пс:Имаш пички и у војска бе :tv:

P

PewDiePie

Гостин
Абе ти беше тоа МАЖИШТЕТО ... :pos2:
пс:Имаш пички и у војска бе :tv:
Јас бев БЕ БРАТ! :icon_lol:

А ако под женски у војска мислиш тие куварките боље батали ги,добри се исто како и храната што ја прават.:tv:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119

А ако под женски у војска мислиш тие куварките боље батали ги,добри се исто како и храната што ја прават.:tv:
па изгледа само кај нас се станува МАЖ во дискотека,со кола,татини и мамини пари, итн:toe:
војската те учи на самоувереност,почит,доверба,снаодливост,дисциплина како во воениот живот така и за понатамошниот секојдневен живот...али јбг сите не ја разбираме така војската:salut:

P

PewDiePie

Гостин
п
војската те учи на самоувереност,почит,доверба,снаодливост,дисциплина како во воениот живот така и за понатамошниот секојдневен живот...али јбг сите не ја разбираме така војската:salut:
Не е точно,самоувереност се стекнува никој не те учи такво нешто исто како и снаодливост,а за доверба и почит треба мама и тато да те научат од мали нозе.
А врв е што нашава војска не е ни војска туку губење време во вистинска смисла на зборот да беше така како што треба да биде прв ќе одев сам без да ми пратат покана.......како и да е уште еднаш ќе кажам редовна војска нема да се воведува пак така да темава.......

Член од
10 јуни 2007
Мислења
322
Поени од реакции
156
па изгледа само кај нас се станува МАЖ во дискотека,со кола,татини и мамини пари, итн:toe:
Добар пост, секоја чест...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Добар пост, секоја чест...
Дефинитивно војската и војничкиот живот ви е животен филм, ако толку напнувате - повелете имате професионална војска одете и издувајте се.

НЕ не ги правдам опишаните во постот и да, тврдам дека војската ќе ни даде такви особини, ама дрво си е дрво што и да му правиш - на тој што му е пишано да биде воин во душата ќе биде воин, не за џабе воините порано ги земале по природна селекција... војската не е за секој.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Не е точно,самоувереност се стекнува никој не те учи такво нешто исто како и снаодливост,а за доверба и почит треба мама и тато да те научат од мали нозе.
А врв е што нашава војска не е ни војска туку губење време во вистинска смисла на зборот да беше така како што треба да биде прв ќе одев сам без да ми пратат покана.......како и да е уште еднаш ќе кажам редовна војска нема да се воведува пак така да темава.......
........па гледам колку луѓето се самоуверени,се гледаат нешто да не направат а другиот да не го критикува,т.е. важно му е другото мислење отколку сопствениот начин на живот:toe:
со оглед какво ни е општеството,поготово младинава,не очекувам некое си позитивно согледување кон служењето на воениот рок.........така да секој си има сопствено мислење

па подобро е цел ден да висиш по интернет,да трчаш по партии,да се однесуваш како што другите сакаат.....или да размислиш и самиот се процениш колку вредиш,што можеш да направиш и во кои моменти бидеш независен

точно дека моментално воената обука е комиње(3 месеци во Велес,од кои 12 дена со АК 47 и ноќни вежби) но што е тоа,ако мислиш дека тоа е недоволно,си има специјални единици и одреди каде што можеш да се тестираш до кај се твоите вредности и способност........
не биди 100% сигурен дека нема да се воведува,како што јас не сум сигурен 100% дека ќе се воведе:smir:

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99

Добар е војничкиот грав со ребра, како и сестрата на десетарот :pos2::pos2::pos2:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Дефинитивно војската и војничкиот живот ви е животен филм, ако толку напнувате - повелете имате професионална војска одете и издувајте се.

НЕ не ги правдам опишаните во постот и да, тврдам дека војската ќе ни даде такви особини, ама дрво си е дрво што и да му правиш - на тој што му е пишано да биде воин во душата ќе биде воин, не за џабе воините порано ги земале по природна селекција... војската не е за секој.
ако тебе ти е филм пацифизмот-повели си имаш ООН,UNICEF,OSCE и биди си хипик:smir:
а од кај да знаеме на кој му било пишано да биде воин????
што правиме ако тебе ти е пишано,но си анти-воено настроен,дали ќе одиш контра пишаното???

никој не го разбира воениот живот како способност за донесување на одлуки во понатамошниот живот,сите го гледаат како војна,геноцид,команда,понижување,тупење,викање и наредби од некои неандраталци итн

Член од
10 јуни 2007
Мислења
322
Поени од реакции
156

Професионалната/платената војска ги праќа војниците во Авганистан или Ирак, јас несакам да се борам за туѓа држава.... не мешај баби и жаби...

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
Треба да има задолжителна војска, тоа за во Авганистан таму не треба да ги носат ама барем во Македонија нека се обучат многу луѓе, шо знаеш може ке има некоја во Македонија после 2-3 години па и повеќе, кој ке го пуштат Боки 13ка ?? срамот на Македонија ма даааај:tapp:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.991
Секако дека би сакал редовна војска и да отидам барем 2 до 3 години у војска!И секоја чест за постов ете тоа е значењето на војската.А не за се фураш пред женски и не знам што.Со повторно воведување на редовна војска и во државата би имало повеќе мир и нема на секој чекор дечишта да се прат мангупи да се тепаат и да ми се дрогираат!

Kajgana Shop

На врв Bottom