S
smart ass
Гостин
И протестрите ли се мерка за муда....Ќе се лажеме сеа
Од сите народи на балканов само нашиов успеа без војна некоја посериозна да се уназади по сите параметри .
Само нас не дупеа а сите си ја маваа ќутенкатасакаш да почнам од последниот 1 мај каде беше пречекан со скаричка и коктелче или пак треба да почнам дека скоро во секоја екс ју држава имаше студентски демонстрации дури и у гејладата само ние пичици со 200-300 души се прошетавме
Бруки
![Тапшање :tapp: :tapp:](/styles/default/xenforo/emot/tapp.gif)
нас не дупеа други....зарем не ти е јасно дека САМИ СЕ ДУПИМЕ 20 години веќе....посебно кога ја утнавме за оружјето,па попуштивме за името,па знаето...менувавме 3 пати устав...тоа го направија НАШИ политичари..
И сега стасаа до безидејност откако сватија дека надежта полека умира па почнаа и со контролирано користење на зборовите реализација,субвенции,проекти.ЛОБОТОМИЈА!!!)...ма тука феноменот е ненормалната партиска поделеност на народ...ма у господ не веруваат толку колку некои што веруваа во поетот и филозофот кој ја шитна ОКТА..земам БГ пасош и сега врие..
Инаку за патриотизмот.....се јавува тоа е природно т.е фенотипски прифатено...единката мора и по тој основ да има идентификација.
Би војна и 80% од повиканите се јавија да си ја извршат обврската-и би така...(имаше луѓе од СДСМ,од ВМРИ,ОД социјалистите па имаше и партиски неопределени..имаше муслимани,христијани..македонци,власи срби...).....
Марсовка ПАТРИОТИЗМОТ нема врска со партиите...ниту десните ниту левите туку тоа нема партиски мотив,па и економски...тоа е бранење на своето,тоа е ДОЛЖНОСТ,кон самиот себеси,кон фамилијата...кон роднини пријатели...кон ДРЖАВАТА која те храни и во која ти живееш....КОГА НЕКОЈ ДОАЃА да те гази,да силува а недај боже и конц логори ил напалм...а балкано е познат и по тоа.....
зарем ти ќе очекуваш народот да седи и ГЛЕДА???
Тоа ти врти си го у филм,а и ти имаш право барем да си бидеш настрана...додека други ќе гинат и ќе убиваат тебе,за твоето семејство...за роднини,пријатели..за Македонија...
Во 2001 за жал имавме и жртви,па и резервисти(автобусите...каде изгора живи)педерска тактикаццц... заслужуваат почит-нека им е вечна слава!!!
Они беа сред оган...не шеткаа и си правеа муабет...или пак ги удрил тинејџ хормони па дај да кршиме дуќани,да крадеме....
Доброволци исто така имаше многу....
АРМ беше под целосна оперативност и супериорност....имајќи ги предвид плановите за воена состојба.