Редовна војска повторно?

S

smart ass

Гостин
Ќе се лажеме сеа :icon_lol:
Од сите народи на балканов само нашиов успеа без војна некоја посериозна да се уназади по сите параметри .
Само нас не дупеа а сите си ја маваа ќутенката :) сакаш да почнам од последниот 1 мај каде беше пречекан со скаричка и коктелче или пак треба да почнам дека скоро во секоја екс ју држава имаше студентски демонстрации дури и у гејладата само ние пичици со 200-300 души се прошетавме
Бруки
И протестрите ли се мерка за муда....:tapp::tapp::tapp::tapp:
нас не дупеа други....зарем не ти е јасно дека САМИ СЕ ДУПИМЕ 20 години веќе....посебно кога ја утнавме за оружјето,па попуштивме за името,па знаето...менувавме 3 пати устав...тоа го направија НАШИ политичари..

И сега стасаа до безидејност откако сватија дека надежта полека умира па почнаа и со контролирано користење на зборовите реализација,субвенции,проекти.ЛОБОТОМИЈА!!!)...ма тука феноменот е ненормалната партиска поделеност на народ...ма у господ не веруваат толку колку некои што веруваа во поетот и филозофот кој ја шитна ОКТА..земам БГ пасош и сега врие..

Инаку за патриотизмот.....се јавува тоа е природно т.е фенотипски прифатено...единката мора и по тој основ да има идентификација.

Би војна и 80% од повиканите се јавија да си ја извршат обврската-и би така...(имаше луѓе од СДСМ,од ВМРИ,ОД социјалистите па имаше и партиски неопределени..имаше муслимани,христијани..македонци,власи срби...).....

Марсовка ПАТРИОТИЗМОТ нема врска со партиите...ниту десните ниту левите туку тоа нема партиски мотив,па и економски...тоа е бранење на своето,тоа е ДОЛЖНОСТ,кон самиот себеси,кон фамилијата...кон роднини пријатели...кон ДРЖАВАТА која те храни и во која ти живееш....КОГА НЕКОЈ ДОАЃА да те гази,да силува а недај боже и конц логори ил напалм...а балкано е познат и по тоа.....

зарем ти ќе очекуваш народот да седи и ГЛЕДА???

Тоа ти врти си го у филм,а и ти имаш право барем да си бидеш настрана...додека други ќе гинат и ќе убиваат тебе,за твоето семејство...за роднини,пријатели..за Македонија...

Во 2001 за жал имавме и жртви,па и резервисти(автобусите...каде изгора живи)педерска тактикаццц... заслужуваат почит-нека им е вечна слава!!!

Они беа сред оган...не шеткаа и си правеа муабет...или пак ги удрил тинејџ хормони па дај да кршиме дуќани,да крадеме....

Доброволци исто така имаше многу....

АРМ беше под целосна оперативност и супериорност....имајќи ги предвид плановите за воена состојба.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Smart ass, dzabe objasnuvas!!
Dodeka ne im go opasaat i im ispadne kuburot (onoj za nedajboze) dzabe!
Nema da razberat! Zatoa sto bevme spremni, ama
ne se dozvoli! Oti golem zulum ke bese i ke bese uste pozanikade!
No, za vnatrsni raboti imame MVR, ama za disciplina i nevitkanje kisma na sekoja poglasna pcovka, Armija!

S

smart ass

Гостин
А па замисли кој Феил (уствари не е феил сценарио си е...ако сакаа победа требаше брзо решение какво бараа офицерите кои тогаш ги отпуштаа/ил прекомандуваа ил ги присилуваа да играат оро кое неќат...инаку ојде чинот...-а тоа беше наместо рововска битка(ко прва светска војна) да имаме пристап со употреба на специјални сили за посебни намени...така ќе се решеше уствари откако ОНА ќе изгубеше 30% од контролата а и ќе имаат многу жртви остатокот сигурно би се разабегал кој каде фати) на ДБК на полицијата на цела држава е да ти се утврдат во ровови и села 6000 војници а ти да велиш компири садат...

Нејсе поминавме на друга тактика....иако поскапа и таа ќе резултираше со успех...но да тогаш дојде терминот баланс т.е рамномерно возвраќање на оган...или поточно седете си така..

И најлошо од се НИЕ ГО ПРИФАТИВМЕ,Ние сме виновни т.е тогашната власт....кој к*р ги терал да прифатат што вели солана...ова не беше косово со 2 милиона жители и УЧК која имше над 50000 војска...кај нас беа 6000..од кои мнозината слабо обучени,па можевме за краток рок да го средиме проблемот,а потоа државата да ги зголеми правата на малцинствата во согласноот со партиите,а и уставот нуди опција легална...требаше 100000 потписи мислам ил 200 илјади...за да се иницира промена на устав...
нејсе се случи што се случи...
ама еве глејте...џабе се..кога пак имаме 40% невработеност...соживотот(традиционален) сепак се враќа на нормала...со мали исклучоци од лобоси:toe:

Ако некои мислат дека македонците немаат муда и *** нека оди/ат да бара туѓи.

па...не кичма да свиткат туку гз нека натртат таму..кај тие мудашите...

Опасност од НАТО немаше бидејќи ние им бевме логистика за косово,тоа се само лаги...немаше шанси поново да збираат носачи..па преговори бла бла...оти како што кажав разликата помеѓу косово и едно тетово и куманово се разликува....

Треба да се земе предвид и злосторот против човештвото т.е сопирањето на водата на ЦЕЛ ГРАД....тогаш ако не требаше после максимум 1 недела офанзива...и Ослободување на територијата како и пуштање на вентилите...барем куманово да го решеа делумно...

За да се растресат другите...ама било и не верувам повторно да се случи....

Тогаш едноставно имаше услови...едно косово беше Карма каша...друго што владата сп Признавањето на тајван добиме гратис вето од кина на мировниците кои ја чуваа границата....Епа требало да мислат...

Но сега тоа е минато треба да се гледа напред и наместо на некои си виртуелни права...акцентот да се стави на економијата...

И да секако да повтарам.

МОРА служба воен рок МИНИМУМ 12 месеци,,,а може и 24(ако лицето сака на пример)...

Оти она боље спречити него љечити покажано е во пракса.

Ако ние очекуваме при недај боже ситуација мамини мази да не бранат(кога ќе соберат се над 17 год....ќе има плачење и кукање..и не само кај 17-ките туку нагоре и 25 годишни и 30...кои кога ќе ојдат на првата вежба ако имат мозок ќе увидат дека кол оф дјути е булшит..а кантер бетер...ако не се доволно паметни(има такви кои се палат...ќе тепаме ќе колеме) тие па уште првиот ден у ров ќе паднат у тешка депресија и суисид)...башка неспремни џабе ќе изгинат....тоа е ПРОЕКТОТ македонија без редовен воен рок,а резултатот би бил кобен.

Втората опција...добра обука..и војници драстично ја намалува шансата како прво за некој да не нападне(делува одбивачки) а ако не нападне барем ИМАМЕ И ПРАВО И ОБВРСКА ДА СЕ БРАНИМЕ.(башка шансите се поголеми за да ја одвратиме евентуалната агресија..а ако климата одговара па и си наплатиме долг троа(не мора камата...туѓо не ни треба...

B

Borg_Drone

Гостин
Мора да се служи војска, веќе некој од тука кажа зошто треба:

Ако ние очекуваме при недај боже ситуација мамини мази да не бранат(
кога ќе соберат се над 17 год....ќе има плачење и кукање..и не само кај 17-ките туку нагоре и 25 годишни и 30...кои кога ќе ојдат на првата вежба ако имат мозок ќе увидат дека кол оф дјути е булшит..а кантер бетер...ако не се доволно паметни(има такви кои се палат...ќе тепаме ќе колеме) тие па уште првиот ден у ров ќе паднат у тешка депресија и суисид)...башка неспремни џабе ќе изгинат....тоа е ПРОЕКТОТ македонија без редовен воен рок,а резултатот би бил кобен.
Што е многу реално и добро кажано но, искрено не знам и дали веќе треба да се служи војска во Македонија.Што се будалите не знам, зошто да одам да служам војска за да ми биде врховен командант Али Ахмети? Или пак Мендух Тачи (алијас „Та Чивша“).Ние веќе потпишавме охридска капитулација во 2001 година, со подршка од НАТО (немојте да зборите дека НАТО немала никаква улога во војната зошто тоа не е вистина).Баш НАТО го подржуваше тој рамковен договор на чело со Робертсон.Друго, тука имаше далеку помала бројка на терористи (за разлика од 1999 година на Косово), но тие терористи и беа поврзани со тие на Косово, а имаа и огромна подршка (која трае и ден денес) од албанското лоби и мафија.И да, НАТО немаше никогаш да интервенира воено, но не застана и на наша страна, зошто и не бевме којзнае колкав фактор, но пак имавме можност да ја победиме војната зошто никој немаше да интервенира воено против нас.Можеби ќе бевме во доста студени односи денеска со Америка или Европа, но што има врска еве гледам денеска каде сме со потпишувањето на охридската капитулација, на еден чекор сме да смениме име, со статус никаков а и со таков ќе си останеме се додека не ја откопаат Атлантида или пак воскресне некој диносаурус од земјата на мртвите и не се појави рамо до рамо со Sex Machine во Dusk Till Dawn и почнат заедно да убиваат зомбирани створења во градот The Hills Have Eyes (наречен Шкупи а.k.а. Скопје).Да не збориме што ќе се случи ако се појави Лутер Кинг во „Здраво Македонијоо“ и почне да дава објаснување за говорот "I have a Dream....."
Значи за се ние сме си најмногу виновни, но немојте да пишувате тука дека НАТО немала никаква улога во таа војна зошто тоа не е вистина.Друго зошто да одам да служам војска, за да си ја барам ногата на километар од мене, разнесена од некој мортар и за да бидам плукан од страна на моите кога ќе заврши војната, и да бидам без решен статус на бранител?Или пак за да ме сожалуваат на ТВ?Не фала!!
И кои мислите дека ќе ја бранат оваа држава? Луѓето кои гледаат само за себе; луѓето кои гледаат да те зафркнат на секој можен начин?Луѓето кои гледаат само низ призмата на парите?Тие се :Македонците. Да, и јас сум Македонец но тоа е реалноста, 18 години пред наши очи дозволуваме да си игра со нас секој (од домашни, до странски предавници) и ништо не превземаме во врска со тоа.Државата пред наши очи ја растураат овие од внатре, а обичниот граѓанин ништо не превзема во врска со тоа, значи има нешто труло тука а тоа е........„Рибата од главата смрди“.Значи немам ништо против служење војска, војска да служиш е многу добра работа (јас и планирав да се пријавам доброволно да служам) но кога подразмислив два пати, разбрав на крајот дека и не вреди да служиш тука војска, од проста причина што грбот ќе ти биде свртен од своите, а второ за кого да служам војска?За моиве сограѓани кои си го гледаат само сопствениот интерес дури и во време на воена криза, кога треба да се брани сопствената земја? И да, погоре клипот што беше поставен на форум е од руската армија мислам, жално што ги малтретираат но попрво би служел таму војска него ли во Македонија, ако ништо друго во воена криза нема да ми го завртат грбот моите сограѓани и мојот врховен командант.Така да, да не се ставаме на нивно рамниште........Ништо немам против својата земја, си ја сакам сеуште, сеуште се дефинирам како Македонец и сеуште си го сметам својот идентитет за македонски и фала богу низ Балканов (а здравје идната година низ Европа) се шетам со македонски пасош за разлика од некои патриоти кои се шетаат со бугарски (и студираат на Сорбона и од таму кажуваат како ние тука не сме биле патриоти).... Но тоа е реалноста денеска, во оваа наша држава.
Едноставно не вреди да се оди војска, да се решат некои работи во државава да но дотогаш не.Зошто јас не мислам кога мене ќе ми биде разнесена ногата, или пак ќе ми фалат неколку прсти од раката да бидам оставен на цедило од своите и утре моите деца да кукаат за работа а на шипатарес децата да бидат пикани на работни места преку ред (што е во практика и денес тоа).
Како сакате наречете ме, наречете ме предавник, изрод и што ти ја знам не, но тоа е реалноста.
Сега за сега сум против да се служи редовна војска, нема за кого.......

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.593
Borg_Drone
Да можев три зелени ќе ти дадев за постов. Имаш неколку феноменални поенти во постов, кои за жал не допираат до Македонецот.
Никој служењето не го гледа во контекст на блиската 2001. Што се случи со тие кои служеа тогаш? Најбитно: што се случи после 2001?
Зошто некој би служел повторно? Да биде предаден од своите? Пак?

Со тоа шиптарес не се сложувам, бидејќи сум против безполезно навредување, но остатокот од постот и тоа како надокнадува.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Мора да се служи војска, веќе некој од тука кажа зошто треба:

Што е многу реално и добро кажано но, искрено не знам и дали веќе треба да се служи војска во Македонија.Што се будалите не знам, зошто да одам да служам војска за да ми биде врховен командант Али Ахмети? Или пак Мендух Тачи (алијас „Та Чивша“).Ние веќе потпишавме охридска капитулација во 2001 година, со подршка од НАТО (немојте да зборите дека НАТО немала никаква улога во војната зошто тоа не е вистина).Баш НАТО го подржуваше тој рамковен договор на чело со Робертсон.Друго, тука имаше далеку помала бројка на терористи (за разлика од 1999 година на Косово), но тие терористи и беа поврзани со тие на Косово, а имаа и огромна подршка (која трае и ден денес) од албанското лоби и мафија.И да, НАТО немаше никогаш да интервенира воено, но не застана и на наша страна, зошто и не бевме којзнае колкав фактор, но пак имавме можност да ја победиме војната зошто никој немаше да интервенира воено против нас.Можеби ќе бевме во доста студени односи денеска со Америка или Европа, но што има врска еве гледам денеска каде сме со потпишувањето на охридската капитулација, на еден чекор сме да смениме име, со статус никаков а и со таков ќе си останеме се додека не ја откопаат Атлантида или пак воскресне некој диносаурус од земјата на мртвите и не се појави рамо до рамо со Sex Machine во Dusk Till Dawn и почнат заедно да убиваат зомбирани створења во градот The Hills Have Eyes (наречен Шкупи а.k.а. Скопје).Да не збориме што ќе се случи ако се појави Лутер Кинг во „Здраво Македонијоо“ и почне да дава објаснување за говорот "I have a Dream....."
Значи за се ние сме си најмногу виновни, но немојте да пишувате тука дека НАТО немала никаква улога во таа војна зошто тоа не е вистина.Друго зошто да одам да служам војска, за да си ја барам ногата на километар од мене, разнесена од некој мортар и за да бидам плукан од страна на моите кога ќе заврши војната, и да бидам без решен статус на бранител?Или пак за да ме сожалуваат на ТВ?Не фала!!
И кои мислите дека ќе ја бранат оваа држава? Луѓето кои гледаат само за себе; луѓето кои гледаат да те зафркнат на секој можен начин?Луѓето кои гледаат само низ призмата на парите?Тие се :Македонците. Да, и јас сум Македонец но тоа е реалноста, 18 години пред наши очи дозволуваме да си игра со нас секој (од домашни, до странски предавници) и ништо не превземаме во врска со тоа.Државата пред наши очи ја растураат овие од внатре, а обичниот граѓанин ништо не превзема во врска со тоа, значи има нешто труло тука а тоа е........„Рибата од главата смрди“.Значи немам ништо против служење војска, војска да служиш е многу добра работа (јас и планирав да се пријавам доброволно да служам) но кога подразмислив два пати, разбрав на крајот дека и не вреди да служиш тука војска, од проста причина што грбот ќе ти биде свртен од своите, а второ за кого да служам војска?За моиве сограѓани кои си го гледаат само сопствениот интерес дури и во време на воена криза, кога треба да се брани сопствената земја? И да, погоре клипот што беше поставен на форум е од руската армија мислам, жално што ги малтретираат но попрво би служел таму војска него ли во Македонија, ако ништо друго во воена криза нема да ми го завртат грбот моите сограѓани и мојот врховен командант.Така да, да не се ставаме на нивно рамниште........Ништо немам против својата земја, си ја сакам сеуште, сеуште се дефинирам како Македонец и сеуште си го сметам својот идентитет за македонски и фала богу низ Балканов (а здравје идната година низ Европа) се шетам со македонски пасош за разлика од некои патриоти кои се шетаат со бугарски (и студираат на Сорбона и од таму кажуваат како ние тука не сме биле патриоти).... Но тоа е реалноста денеска, во оваа наша држава.
Едноставно не вреди да се оди војска, да се решат некои работи во државава да но дотогаш не.Зошто јас не мислам кога мене ќе ми биде разнесена ногата, или пак ќе ми фалат неколку прсти од раката да бидам оставен на цедило од своите и утре моите деца да кукаат за работа а на шипатарес децата да бидат пикани на работни места преку ред (што е во практика и денес тоа).
Како сакате наречете ме, наречете ме предавник, изрод и што ти ја знам не, но тоа е реалноста.
Сега за сега сум против да се служи редовна војска, нема за кого.......
а кој испадна крив за тоа????па самиот народ,политичарите по кој знае кој пат ни го турија со се јајца,а народот со задоволство го прими,барем поголемиот дел од него....
тие што даваа изјави по вести ,интервју и отидоа на "посета" кај своите роднини во Србија,некој со бугарски пасош баш тогаш земаа годишен одмор(исто и за семјествата на нашиве со дипломатски пасош) се вработија по државните институции и солат памет,било поминало т.е. ни НАТО ни западот не бил вмешан во конфликтот:pos2:,а додека вистинските војници преживуваат со 12 000 ден месечно,е тоа ти е ПРЕДАВСТВО(а не ти и некој кој сака да ја прикаже реално состојбата)
најголеми грешки за денешнава состојба на МК:
-оперативците на УБК си ја извршија својата задача,дознаа дека се инфилтрираат групи од север,резултат политичарите замижаа(лапнаа по некое доларче)
-излевање на воени и полициски информации и податоци од некои наши предавници и дел од албанските командири,заменици и обични војници
-Срамковниот(ја мислам во гинис треба да влезе) се потпиша,бидејчи ако продолжеа воените дејствија уште неколку месеци,ГРАЃАНСКА ВОЈНА не ни бегаше-капитулација на ВИСИТНСКИОТ МАКЕДОНЕЦ,некакво си рамковно вработување без квалитет,образование и знаење само ЕТНИЧКИ КВАНТИТЕТ:tapp:-не се чудете зашто после не можеме да просперираме
-манипулација од страна на МК партиите пред се од СДС,а после и од ДПМНЕ(не коалицираме со терористи-но ќе ги вработиме)
-и најголемиот проблем ЗАДОЦНЕТО ФОРМИРАЊЕ НА ЗДРУЖЕНИЕ НА ВОЈНИЦИ И БОРЦИ,кој се снајде се пикна во партија кој не дури сега ќе си ги бара своите заслуги од државата(која и да било партија на власт)
-----------така да додека премолчуваме,прифаќаме и ќутиме за работи од типот:тие беа борци за човекови права,НАТО и западот не беше вмешан и дека наши не се продале за пари...ќе испадне дека ние навистина не сме биле СС-овци и ХИТЛЕР:tapp:
и поздрав до сите "мултиетничари" од АДРИАН ГАЏА-"МАКЕДОНЕЦОТ"
Скопје, Тирана , Приштина, каменот има повеќе важност во својата земја, пееше Гаџа.
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=57826
и лижете уште г'з на западот и етничките заедници во МК:kesa:

С

Спенсер

Гостин
а кој испадна крив за тоа????па самиот народ,политичарите по кој знае кој пат ни го турија со се јајца,а народот со задоволство го прими,барем поголемиот дел од него....
тие што даваа изјави по вести ,интервју и отидоа на "посета" кај своите роднини во Србија,некој со бугарски пасош баш тогаш земаа годишен одмор(исто и за семјествата на нашиве со дипломатски пасош) се вработија по државните институции и солат памет,било поминало т.е. ни НАТО ни западот не бил вмешан во конфликтот:pos2:,а додека вистинските војници преживуваат со 12 000 ден месечно,е тоа ти е ПРЕДАВСТВО(а не ти и некој кој сака да ја прикаже реално состојбата)
најголеми грешки за денешнава состојба на МК:
-оперативците на УБК си ја извршија својата задача,дознаа дека се инфилтрираат групи од север,резултат политичарите замижаа(лапнаа по некое доларче)
-излевање на воени и полициски информации и податоци од некои наши предавници и дел од албанските командири,заменици и обични војници
-Срамковниот(ја мислам во гинис треба да влезе) се потпиша,бидејчи ако продолжеа воените дејствија уште неколку месеци,ГРАЃАНСКА ВОЈНА не ни бегаше-капитулација на ВИСИТНСКИОТ МАКЕДОНЕЦ,некакво си рамковно вработување без квалитет,образование и знаење само ЕТНИЧКИ КВАНТИТЕТ:tapp:-не се чудете зашто после не можеме да просперираме
-манипулација од страна на МК партиите пред се од СДС,а после и од ДПМНЕ(не коалицираме со терористи-но ќе ги вработиме)
-и најголемиот проблем ЗАДОЦНЕТО ФОРМИРАЊЕ НА ЗДРУЖЕНИЕ НА ВОЈНИЦИ И БОРЦИ,кој се снајде се пикна во партија кој не дури сега ќе си ги бара своите заслуги од државата(која и да било партија на власт)
-----------така да додека премолчуваме,прифаќаме и ќутиме за работи од типот:тие беа борци за човекови права,НАТО и западот не беше вмешан и дека наши не се продале за пари...ќе испадне дека ние навистина не сме биле СС-овци и ХИТЛЕР:tapp:
и поздрав до сите "мултиетничари" од АДРИАН ГАЏА-"МАКЕДОНЕЦОТ"
Скопје, Тирана , Приштина, каменот има повеќе важност во својата земја, пееше Гаџа.
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=57826
и лижете уште г'з на западот и етничките заедници во МК:kesa:
зелеМко за постов...:vozbud:

во право си 100%... така било одсекогаш,така и ке остане- Политичарите ќе ја уништат Македонија... нив гајле им е,имаат кеш,и да згусти ке киднат некаде... али ако,се додека народот е глуп и им верува на политичариве (било кои,сите се исти,и вмро и сдсм и сите останати!!!) ке пати и ке страда... но ако,така треба... сега нека одат по митинзи и слично и нека викаат: Николааа николаа... или Бранко бранкоо!!!... ке се свестат,али касно ке биде... кога Македонија ке биде распарчена на 2-3 дела, а политичарските кретени и безкичмењаци ке се сунчаат на плажа у грција...

друго,за ова здружението си пишал...

Народот и политичкиве партии,не се свесни колку всушност е ''јако'' здружението Достоинство... зашто??? сите кои се во здружението се обучени и знаат да ракуваат со оружје,а има и доста ветерани од специјалните единици... нивните најдобри другари и поранешни колеги,сега се припадници на АРМ/МВР... ако сакаат протест,ке праат бе... кој ке ги спречи? нивните другари и пријатели од ЕБР??? со кои,што се вика,до вчера биле заедно,заедно ја бранеле Македонија??? е тешко тоа... Политичариве не осетиле како е кога Армијата и полицијата ке откажат послушност во една држава... порано,доколку војската не била задоволна, летале глави на цареви/претседатели и слично...

али ајде, дур има глуп народ,ке биде вака...

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
зелеМко за постов...:vozbud:

во право си 100%... така било одсекогаш,така и ке остане- Политичарите ќе ја уништат Македонија... нив гајле им е,имаат кеш,и да згусти ке киднат некаде... али ако,се додека народот е глуп и им верува на политичариве (било кои,сите се исти,и вмро и сдсм и сите останати!!!) ке пати и ке страда... но ако,така треба... сега нека одат по митинзи и слично и нека викаат: Николааа николаа... или Бранко бранкоо!!!... ке се свестат,али касно ке биде... кога Македонија ке биде распарчена на 2-3 дела, а политичарските кретени и безкичмењаци ке се сунчаат на плажа у грција...

друго,за ова здружението си пишал...

Народот и политичкиве партии,не се свесни колку всушност е ''јако'' здружението Достоинство... зашто??? сите кои се во здружението се обучени и знаат да ракуваат со оружје,а има и доста ветерани од специјалните единици... нивните најдобри другари и поранешни колеги,сега се припадници на АРМ/МВР... ако сакаат протест,ке праат бе... кој ке ги спречи? нивните другари и пријатели од ЕБР??? со кои,што се вика,до вчера биле заедно,заедно ја бранеле Македонија??? е тешко тоа... Политичариве не осетиле како е кога Армијата и полицијата ке откажат послушност во една држава... порано,доколку војската не била задоволна, летале глави на цареви/претседатели и слично...

али ајде, дур има глуп народ,ке биде вака...
....штета што вистинските глупаци го водат народот,а по се изгледа вака ќе продолжиме и во иднина(паметниот бара подобри услови-странство,лукавиот оди во партија,сиромавиот останува сиромав,а богами и најголем глупак)

нема што војска да биде незадоволна,ако таа е незадоволно тогаш тоа е пуч........Војската има легитимно право да ја брани сувереноста независноста на нашата земја,ако овие области бидат прекршени таа има право да интервенира во согласност со Уставот на РМ,и под директна команда на генералот на АРМ....
.
,,,,,,,,,,,,,е сега финтата е контрола на АРМ од која било партија која е навласт,претседателот е врховен командант на вооружените сили на АРМ,значи без негова одлука тешко дека војската може да интервенира т.е. самиот претседател со помош на неговите советници треба да одлучи дали НАВИСТИНА е загрозена безбедноста на земјава............па затоа сите се плашат од АРМ т.е. ја намалија и тапак во место,бидејќи секое воено лице е должно да ја БРАНИ сопствената земја,додека на претставниците од власта најголема должност им е да крадат и кога ќе згусти да избегаат(дефиниција за политичар),,,,,,т.е. самата армија ја презема власта(мислам на одбрана и зачувавање на територијата) додека претседателот,собранието не се во можност да се состанат или се пребегани,или одат спротивно од интересите на Македонија(како што беше во 2001,но само што АРМ беше партиски и политизирано поделена-тие кои беа за воени дејствија и прогасување на вонредна/воена состојба испаднаа антидемократи и антиалбанци,додека другите добија епитет на НАЈВИСОКО ВОЕНО ЛИЦЕ според НАТО и ЕУ стандарди:kesa:...............
--------затоа и напоменав Достоинство да се формираше во 2001(после сРамковниот) па дури и во 2002 тогаш ќе беше друго,но вака нема доволно сила(мислам на храброст за нешто праведно и порадикално) се е заташкао со некакво политичко влијание,партиски притисоци итн,а + и нашиве политичари се плашат дека ако се вработат скоро сите членови на Достоинство,ќе треба и борците за човекови права да ги вработат(замисли ИРА да биде дел од Кралската морнарица:tapp:).....................
...како и да е убаво е да се има војска,сепак без војска државав е ранлива,зашто не знаеш што може во иднина да ти се случи т.е. не можат цел живот да мислиш дека додека постои НАТО и ЕУ нема да не нападнат или нема да има војна,што е голема глупост(Босна 91/95,Косово,Србија 99,Македонија 2001).ако тие имаат интерес на некое место(ранливо,сиромашно) го остваруваат по секоја цена:salut:

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
подобро 5000 професионални добро обучени и опремени војници отколку 15000 редовни кои после 3 месеци откако ке го завршат воениот рок ке заборават се што научиле

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
луѓе нешто мнооогу чудно се случи. добив покана за у војска на 4ти март. треба да започнам да служам војска во охрид на 30ти март, а најстрашно од се имам само 17 години. Каде по ѓаволите отиде логиката?

Г

Господ

Гостин
луѓе нешто мнооогу чудно се случи. добив покана за у војска на 4ти март. треба да започнам да служам војска во охрид на 30ти март, а најстрашно од се имам само 17 години. Каде по ѓаволите отиде логиката?
Ако бе важно со ќе пукаш со пушка:poss:

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Иди у војска , ќе ти годи. Фискултура и дисциплина ќе видиш колку ќе ти помогнат натаму у животот.

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.938
Поени од реакции
900
Нека има војска малку дисциплина кај нас малдината и малку челичење ни треба ама незнам од кај пари би се нашле...

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
абе дај кажете некое решение за мојов проблем. ја би идел да одслужам војска, ама како прво у школо треба да идам, а второ неам 18 години

Kajgana Shop

На врв Bottom