Редовна војска повторно?

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Искрено не можам да кажам дека сакам да одам во војска, сепак кога ќе завршам со факултет сакам одма да најдам работа, а не вака да ми отиде една година.

Сепак не сум против вакво нешто и да речеме доколку се донесе и мора да одам, веројатно нема да се бунам. Малку челичење не е на одмет, башка дедо ми бил, татко ми бил, чичковците биле, зашто да не одам и јас. Има и таму интересни дешавки, не е се станување во 5 сабајле:)

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Искрено не можам да кажам дека сакам да одам во војска, сепак кога ќе завршам со факултет сакам одма да најдам работа, а не вака да ми отиде една година.
па можеби затоа ја воведуваат ,да не седиме дома една година за џабе:toe:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Нека го воведат и овој закон де, голема работа... Исто како Counter Strike да играш испаѓа, само што нема лаг, и графиката е подобра. Единствено вакви компарации разбира мојата генерација.

Шала на страна, нема да ни наштети такво нешто воопшто. За кого како, се разбира, но мене лично, воопшто нема да ми пречи таквиот закон и со задоволство би ја исполнил мојата обврска.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Оу јеааааааа!!!:vozbud::vozbud::vozbud: еј ме расположивте најискрено!!! читам по првиот пост 90 и 91 па натака ке се опфаќа.. еве ја сум 89та и немам служено ни па писмо ми дошло а искрено многу сакам да отидам да видам шо се дешава како зашо... војска е убава ствар да се иде незнам зашо се плашат од неа.. на ред и на дисциплина ке на научат таму а богами како викаат стариве у војска или ке тѕи го дотераат паметот или ке се вратиш скроз будала.. ме интересира дали знаете од која генерација ке биде задолжителната војска и колку сето ова е вистинито??

T

Tetro

Гостин
ме интересира дали знаете од која генерација ке биде задолжителната војска и колку сето ова е вистинито??
сигурно е од после 91-вата (после распадот на Југославија), за родените во Југославија нема да важи, како што беше со старешините, кои ги пратија во пензија тие што "служеле во титово време"

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Нема шанси не ширете дезинформации, па тоа е карактеристика за комунистичко уредување на државата, нато стандардите, налагаат да нема ваква војска.
:pos2::pos2:

A da proverese prvo kolku zemji clenki na NATO i kolku nekomunisticki zemji imaat redovna vojska pa posle da pisuvas...cccc...Uste ve lazat toa komunistite.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.446
Дали вие што сте биле у војска, ако сте можеле да не идете, пак ќе сте иделе?
Денес што и да речете, верувам дека тогаш немало да идете.
Така да, скините им се скурца на копиљаците што не идат и имале шанса да не идат.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.323
Поени од реакции
8.327
Дали вие што сте биле у војска, ако сте можеле да не идете, пак ќе сте иделе?
Денес што и да речете, верувам дека тогаш немало да идете.
Така да, скините им се скурца на копиљаците што не идат и имале шанса да не идат.
Зависи од човекот :toe:
Јас се пријавив доброволец и сакав да одам и отидов во 2001 ама јебига фати малку војна после тоа а дека сум можел да но одам да ама сум отишол и да се врати времето пак ќе отидам доживувања прва лига како на филм и треба секој да оди ако е во можаност во војска тоа е една школа во животот што никаде на друго место не се учи како школото што е од улица и шетање по сокаци па како и секое друго школо во живото што треба да се види и научи
За децата што сега не сакаат да одат тоа е нивни проблем никој не ги тера со сила ако сакаат можат да одат ако не нека учат факултет оти како викаат овие знаењето е сила знаењето е моќ трето нема освен ако не фатат штрафта од тука со време :salut:

P

PewDiePie

Гостин
Работава "служев три месеца мајка ми се расплака,зимно време:Март,Април,Мај. Стратегија:беревме не брана царевка,време снег до колена а ветер шиба што да ти причам". :pos2: :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom