Редовна војска повторно?

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Абе да, ама замисли си сега. Гејци на сите страни!

Јас не делам соба, ни ве це, нитупак сакам да сум у близина на геј што држи АК47.

Екстремна ситуација ќе бидит.
Не е страшно, гејците повеќе сакаат АК47 во нив.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Мусака мас(т) сака, работа газ сака - затоа велам работно да ги ослободиме хомиславите и другите девијантни лица, а ние, во армија, за да може да ја имплементираме слободата на абоминантните.
Абе нека одат они војска. Мене ми се седи дома и башка не сум девијантна појава за такви институции, башка глава давам ама растата не си ја давам, ќе сакаат кец да ме шишат!

Дегустатор за ракија ако има таму во касарните може да одам доброволно.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.216
Најважно се учи дисциплина.
Тоа можеш и на друго место, не мора баш војска. Конфекција на машина, ем некој денар ќе ќари човек.

Не ни треба војска, работа ни треба.
Така еее. Остај редовна војска, ќе праат статистика, ќе намалуваат невработени...дај леб. Блади фкнг капиталисм.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Значи има некои гласини кои кружат, сега незнам колку некој од форумов слушнал дека повторно ке се воведува редовното служење војска.
Ова го слушнав од еден пријател кој е професионален војник и од уште еден другар кој студира одбранбени студии, овој закон би требало да појави во септември или пак нешто порано, е сега колку е ова точно.....
Наводно ке бидат опфатени генерациите од 90 па наваму или пак од 91. Ако ви текнува имаше некои покани кои им беа праќани на сите од 91 генерацијата.
Ако има некој нешто подетално и ако знае нешто повеќе околу ова нека го сподели на темава.
Фала ти Господе, им текна. Срамота жива и брука белосветска сме, младичи по 20 години пушка виделе само на Delta Force и мислат дека бомба се купува на B-8-4, а димна на B-8-5. Или така нешо беа командите на Кантер, не знам точно. Недај Боже утре воена состојба да имаме, со пет илјади војска ќе не сметет директно в база, ко на Ејџ оф Емпаерс.

Деветте месеци шо за вас се тотална глупост, ви го зајакнувет карактерот, ве учет како да живејте без фармата на Фејсбук и да научите како е да живееш под строг режим, без куропецање и денгубење. Реков одамна, ко ќе завршам факултет и ми опаднит косата (отприлика во исто време ќе се двете работи), одам да си одслужам војска доброволно.

Се надевам дека ова не е вистина...
Можит да ми образложиш зошто?

С

Спенсер

Гостин
Фала ти Господе, им текна. Срамота жива и брука белосветска сме, младичи по 20 години пушка виделе само на Delta Force и мислат дека бомба се купува на B-8-4, а димна на B-8-5. Или така нешо беа командите на Кантер, не знам точно. Недај Боже утре воена состојба да имаме, со пет илјади војска ќе не сметет директно в база, ко на Ејџ оф Емпаерс.

Деветте месеци шо за вас се тотална глупост, ви го зајакнувет карактерот, ве учет како да живејте без фармата на Фејсбук и да научите како е да живееш под строг режим, без куропецање и денгубење. Реков одамна, ко ќе завршам факултет и ми опаднит косата (отприлика во исто време ќе се двете работи), одам да си одслужам војска доброволно.

добар пост Фантомчо...:vozbud:

убаво образложено...

нема секој ден да јадеш што ке зготви мајка ти,нема 7мица и слично, нема спиење до 13.00 и слични такви работи...

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Перење мозоци.

Наместо да работам нешто корисно за 9 месеци, јас ќе се шишам и ќе билдам „дисциплина“ ебате.

Живти дисциплината, има коњи што ќе издржат и 12 месеци во војска, или повеќе, па дома ќе дадат на жена им да пере веш.

Глупости.

M

Mario Gómez

Гостин
Еден братучед мој има пријател во НАСА и од доверливи дознал дека на Марс постои живот. Незнам како уште стои оваа тема кога сите знаеме дека задолжителна војска имаше само во комунизмот и денес постои во држави кои се во потенцијална воена опасност како Израел. Нема потреба од обучување на цел народ за војување и одењето војска не е само да го зајакнеш карактерот и физичката сила а после кога ќе не нападнат планинци да се исереш и да се криеш во гулабарник како Трендафил во филмот балканкан.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078

За се се слагам со тебе...

Ако е од генерациите 90та и натака ке ме биде и мене :)...И немам ништо против,ако можел татко ми и тоа во десантско диверзантски одред зошто да не и јас...

Перење мозоци.

Наместо да работам нешто корисно за 9 месеци, јас ќе се шишам и ќе билдам „дисциплина“ ебате.

Живти дисциплината, има коњи што ќе издржат и 12 месеци во војска, или повеќе, па дома ќе дадат на жена им да пере веш.

Глупости.

Оди на матичен па тој ке ти даде упат каде можеш да добиеш уверение дека не си ментално и физички способен за во војска...

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Koja plata crni Lavrentije? :jaj::nesum::nesum:
па војничка 650 и десеттарска 840 барем толку беше во 2001
и каков бром какви црни камења на кој нормален ке му се дигне во војска кога на капење гледа 50 пендраци и влакнести газови а ППЗ против хомосексуалци тие со ластик да си го врзеш сапунчето и да си го обесиш на врат

Член од
18 јануари 2008
Мислења
131
Поени од реакции
14
Боби[Мкд];3305637 напиша:
Еден братучед мој има пријател во НАСА и од доверливи дознал дека на Марс постои живот. Незнам како уште стои оваа тема кога сите знаеме дека задолжителна војска имаше само во комунизмот и денес постои во држави кои се во потенцијална воена опасност како Израел. Нема потреба од обучување на цел народ за војување и одењето војска не е само да го зајакнеш карактерот и физичката сила а после кога ќе не нападнат планинци да се исереш и да се криеш во гулабарник како Трендафил во филмот балканкан.

Не бе грешка си мене ми кажаа најново дека и на Јупитер имало , Марс веќе не бил во мода немало "атмосфера" :baeh:
Ако отвореше на прва страна кога ја почнав темата ке видеше дека нигде не сум спомнал , дека ова е точна информација добиена од доверливи извори..... :nenene: Пишав само дека има некои гласини и дали некој знае нешто повеќе околу ова, така да шшшшшшшш..... Не се мешај во работа на администраторите и модераторите , дали да постои темава сеуште или да се кикне.

Само земји кој што се во потенцијална опасност?? А кај нас е утопија, гледам на нас Бугарија секој ден ни праќа вино беспари , а грција не храни со амброзија , сега слушнав дека и другиве соседи ке се активирале да ни праќаат мед и млеко онака гага ептен дека не "сакаат" :uvo:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Оди на матичен па тој ке ти даде упат каде можеш да добиеш уверение дека не си ментално и физички способен за во војска...
Види, вакви коментари се повеќе од излишни.

Јас би одел, не е тоа проблем, ама тоа ќе биде залудно потрошено време. Сите што сакаат да продолжат со своето образование по средно ќе си го губат времето со војска. И немојте ви се молам, дисциплина, ова, она. Ако вие сте дисциплиран човек, ќе бидете и по и пред војска. Ако не знаете да си го дадете редот, ваш проблем. Ништо корисно не гледам од војскава. Башка што не верувам дека ќе се донесе.

Уште еднаш, катастрофа.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
па војничка 650 и десеттарска 840 барем толку беше во 2001
и каков бром какви црни камења на кој нормален ке му се дигне во војска кога на капење гледа 50 пендраци и влакнести газови а ППЗ против хомосексуалци тие со ластик да си го врзеш сапунчето и да си го обесиш на врат
Шмуре, море ќелепуресто куре, ахахахаха!

2001 година, хахахаха!

1991 златен, тоа ратно стање, не нашево! Нишка специјална! ЈНА. пари курац на бисиклу, затоа реков. цар бе. 2001 хахахаха!
Ме подмлади и изнасмеа.
Бром дека у тоа време имаше лесни пичиња кои се мотаа и сакаа со војници да се ебат, башка, бром за да не ти се дигне, а и да не му се придигне на некој хомислав па....!

M

Mario Gómez

Гостин
Не бе грешка си мене ми кажаа најново дека и на Јупитер имало , Марс веќе не бил во мода немало "атмосфера" :baeh:
Ако отвореше на прва страна кога ја почнав темата ке видеше дека нигде не сум спомнал , дека ова е точна информација добиена од доверливи извори..... :nenene: Пишав само дека има некои гласини и дали некој знае нешто повеќе околу ова, така да шшшшшшшш..... Не се мешај во работа на администраторите и модераторите , дали да постои темава сеуште или да се кикне.

Само земји кој што се во потенцијална опасност?? А кај нас е утопија, гледам на нас Бугарија секој ден ни праќа вино беспари , а грција не храни со амброзија , сега слушнав дека и другиве соседи ке се активирале да ни праќаат мед и млеко онака гага ептен дека не "сакаат" :uvo:
Океј ти не си крив, нормално ама мислам дека да се прави муабет за ова е исто како да се збори за тоа дали постојат вонземјани. Не е финтата во воено време да имаш најбројна војска и голема мобилизација, што ќе им дадеш да се борат. На некој секира, на некој пиштолче, на друг нож. Нормално дека нема потреба од задолжително служење на воен рок, и сите го знаеме тоа, туку темава да разбиеме монотоност на форумот.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Плус, темава да се види коолку има ќелешчиња, мамини синој, татини мази, а колку мажишта кои заслужуваат пичка!

Kajgana Shop

На врв Bottom