Во Струмица ќе се гради плоштад во вредност од четири милиони евра

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Се шо се прај е убо, без разлика на политичката припадност на градоначалнико, а за јадењето лајна оти некој напрајл нешто, а не ги дал парите на стечајците или да го помогнеле стопанството (големите газди и онака профито го изнесуваат од Македонија, не плајчаат данок, придонеси и ред други работи) НЕ ЧИНИ!!!

Член од
22 август 2010
Мислења
110
Поени од реакции
14
Гадове почнаа да го уништуват центаро, ццц колко прост народ, абе на наште стоки само трева им стави и клдрма бе Зоки, каков центар, какви гранитни плочки, тава е за човеци.
Прекрасна идеја, уште поубава реализација ама џабе, 2 дена поминаа и почна да се уништува центаро.

Z

Zoza

Гостин
Гадове почнаа да го уништуват центаро, ццц колко прост народ, абе на наште стоки само трева им стави и клдрма бе Зоки, каков центар, какви гранитни плочки, тава е за човеци.
Прекрасна идеја, уште поубава реализација ама џабе, 2 дена поминаа и почна да се уништува центаро.
ne zezaj so napravija "covecite"

Z

Zoza

Гостин
Епа мош треба да видаш претходна страна за да ти стане јасно, наместо да коментираш без врска.
de malku imaj kultura ako sakas....drugo SE IZVINUVAM definitivno ne sum bila rasonena dodeka sum citala propusteno na forumor

vo vrska so ovaaa sta reci a nezapalakati....najdobro ke bide da im se vrati pazarot na sred centar pa posle neka unistuvat se....

Г

Грејвдигер

Гостин
Јас как шо разберах ќе биде осветлана само Македонија...
Да де... само лошо се изразих јас. :)

----------

Има многу распукани плочки, а уште не е завршен целиот плоштад... тоа народот за ништо не е... само стап :)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Убаво шо го изградија центаро ама изгледа на ного работи не се мислиле, безбедноста на тие шо ќе се наваѓат у тунело коо ќе има земјотрес или как шо знаа да врне дожд кај нас ако се наплне тунело вода?
Некако и ного брзо го изградија, дали некој ја израчуна силата на потпорните ѕидови и дали ќе можат притисоко да го издржат шо го прават Стоковната, Скривницата и Културнио Дом.
Најголема грешка е шо не направиле кружен ток, ќе немало ич гужва а саа коо ќе доо Сабота па и Баничане со коњските коли коо ќе се набутат ела да те видам...
Убаво е да се праа ама не е убаво само од ред да се излезе...
Воопшто не се секирам за статиката на целиот објект. Македонските градежници, а посебно оние дипломираните после 1963, се врвни статичари, така да е невозможно статички да го заебале објектот, и би стоел долу во случај на не дај Боже земјотрес.:)
Околу водата...незнам како испланирале, ама ќе се покаже на првиот посилен дожд.
Апсолутно се согласувам дека милион пати поубаво решение ќе беше кружен тек. Можеби ќе загубеа 10-на паркинг места ама минувањето ќе беше многу побрзо. Или сега ако се може нешто со репрограмирање на тоа семафорите, вака е безвеза.

Да де... само лошо се изразих јас. :)

----------

Има многу распукани плочки, а уште не е завршен целиот плоштад... тоа народот за ништо не е... само стап :)
Не е до народот, до мајсторите е. Гранитна плочка не пука од одење по неа, а не верувам некоја будала да шета со токмак и да ги крши. Погледнете само колку плочки се лошо наместени. Неправилна фуга, различна висина, башка и механизацијата шеташе по нив.
Од друга страна, не се и тие најголемите виновници.
Градежниците треба да градат, а не политичарите. 7-8 месеци...и пак не е целосно готово, а се работеше набрзина, се разбира од политички причини. Не мораше да биде сега готово, нека беше за некој месец повеќе, ама поштено изградено.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Воопшто не се секирам за статиката на целиот објект. Македонските градежници, а посебно оние дипломираните после 1963, се врвни статичари, така да е невозможно статички да го заебале објектот, и би стоел долу во случај на не дај Боже земјотрес.:)
Околу водата...незнам како испланирале, ама ќе се покаже на првиот посилен дожд.
Апсолутно се согласувам дека милион пати поубаво решение ќе беше кружен тек. Можеби ќе загубеа 10-на паркинг места ама минувањето ќе беше многу побрзо. Или сега ако се може нешто со репрограмирање на тоа семафорите, вака е безвеза.

Не е до народот, до мајсторите е. Гранитна плочка не пука од одење по неа, а не верувам некоја будала да шета со токмак и да ги крши. Погледнете само колку плочки се лошо наместени. Неправилна фуга, различна висина, башка и механизацијата шеташе по нив.
Од друга страна, не се и тие најголемите виновници.
Градежниците треба да градат, а не политичарите. 7-8 месеци...и пак не е целосно готово, а се работеше набрзина, се разбира од политички причини. Не мораше да биде сега готово, нека беше за некој месец повеќе, ама поштено изградено.
Одма реплика ти давам!
Јас како шо видех там беа новокомпонирани инџилери, ако тие инџилери биле салам немало и плочките да бидат такви. Тај шо ја контролира работата на мајсторите се вика палир а тај некој си палир кој знаа дека е зејал додека мајсторите се ги лепиле плочките.
Исто ти е армирањето и бетонирањето, ако палира не е водил контрола плочките как се лепат за другото нема шо ни да пишам.
Таа работе ќе излезе како некој ѕидар коо ѕидал и газдата на куќата му кажал: Мајсторе, тај ѕидо тее крив а мајсторо му кажал: Бељачо ќе ги исправе.
Мајсторо не можел ус малтер да го испраа а па бељачо ус вода ќе го исправе!
Некој одма ќе каже оти сум против се ама ќе се заеба, јас сум за да се граде ама нека праат салам и нека доот да ги напраат и тии неколку улици дек шо газеме оште по калта, јас не живеем на центаро и ме боле Трајчето дали центаро ќе бил убав или грозен, шо имам јас од тва?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ja ти реплика и од мене :)

Ако инџилеро завршил на државнио у Скопје, веруви оти за статика е светски стручњак!
А за другото, се согласувам и пак ќе кажам оти причината е БРЗАЊЕТО!!!!
И, апсолутно си у право дека у твојта маала е катастрофа, и дека треба под итно нешто да направат градските татковци. И апсолутно е точно дека има многу работи по градо шо треба да се направат...ама и апсолутно е точно дека неможе митинг да се направе и лента да се сече за една улица.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Ja ти реплика и од мене :)

Ако инџилеро завршил на државнио у Скопје, веруви оти за статика е светски стручњак!
А за другото, се согласувам и пак ќе кажам оти причината е БРЗАЊЕТО!!!!
И, апсолутно си у право дека у твојта маала е катастрофа, и дека треба под итно нешто да направат градските татковци. И апсолутно е точно дека има многу работи по градо шо треба да се направат...ама и апсолутно е точно дека неможе митинг да се направе и лента да се сече за една улица.
Не е толку до лентата и до центаро колку до тај бандито шо се појави, колку ниско паднааме, прааме центар шо никој не го ни примеќа ама сите медиуму знајаа да јадат лајна оти БЦ ја сечел лентата, мислеш кој знаа шо направил.
И Груевски да дооше пак ќе беше исто срање, јас оште ќе си газам у калта а они оште ќе си сечат лентички и ќе ги ебават членовите на партиите.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Струмикс, секогаш ама секогаш без исклучок криви се тие што го водат проектот, тие требале да контролират , тие трбале да најдат добри мајстори и тн.
Мёјсторите и работниците немат никаква одговорност, тие треба да летат од работа ако не ги реализират како што треба задачите.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Не е толку до лентата и до центаро колку до тај бандито шо се појави, колку ниско паднааме, прааме центар шо никој не го ни примеќа ама сите медиуму знајаа да јадат лајна оти БЦ ја сечел лентата, мислеш кој знаа шо направил.
И Груевски да дооше пак ќе беше исто срање, јас оште ќе си газам у калта а они оште ќе си сечат лентички и ќе ги ебават членовите на партиите.
Е да де...ама работата е шо за улица не идат „големите“, а финтата е да дојдат „големите“, нели? И ќе си чекаш...за жал.

Струмикс, секогаш ама секогаш без исклучок криви се тие што го водат проектот, тие требале да контролират , тие трбале да најдат добри мајстори и тн.
Мёјсторите и работниците немат никаква одговорност, тие треба да летат од работа ако не ги реализират како што треба задачите.
Лошо можеби се изразив.
Мајсторот е секогаш последен во таа работа. Газдата вика ти правам објект за толку време, инвеститор не сме ти или јас да градиме куќа, па да внимаваме на се и сешто и да се расправаме со мајстори и градежни фирми, туку општина која гради јавен објект, а која има некаков интерес (најчесто политички) да се заврши во определен рок.
И, газдата ги брза мајсторите...
Е, тоа ми беше муабетот.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Каков таков .. пак нее убав и треба да го чуваме. Барем се потруди Зоки направи нешто салам,за разлика од другите претходници. Направи плоштадо,направи амфитеатарче маленко ама интересно и фала му за тва. Ка ќе се заврше сичко .. ка ќе се наместат сите граните и другите саате маате там шо треба .. мислам оти ќее ного подруга сликата.

А сите шо сакате да га посетате СТРУМИЦА повелејте дојдејте, а да ве потсетам и карневало е за 2-3 месца па оште поубав шмек ќе има градо :)

Kajgana Shop

На врв Bottom