ЕУ CE ЗАКАНИ со дестабилизација на Македонија

Па нормално е Европа никогаш не се заканува таман работа.Но треба слеп да бидеш да не ја видиш прикриената закана.Ко Европа да не знае дека Грците играат на таа карта.А уште послеп треба да бидеш да не ја гледаш картата на која игра Грција.Боксерот нема врска не ни до него.Факт е дека ние очекуваме нешто од оние кои во Букурешт некогаш не осакатија.Тоа се истите касапи.
Temata glasi: Eu se zakani so destabilizacija na Makedonija. Toa implicira deka tie direktno taka rekle: ili ke go resete imeto i ke se piknete u nasa utroba, ili nie mame ke vi onadime.
Taka e vo realnosta? Ne.
Realnosta e deka za se sme si nie samite krivi, i za se nie samite treba da snosime odgovornost.
Mnogumina spomenuvaat deka albancite ke bile elementot na destabilizacija, i pri toa primenuvajki logika deka toa ko nekako mu doagja destabilizacija od nadvoresen faktor... demek sea drzavata ke treba da se bori protiv albancite... uste za zal vladee toa staro mnenie, nikako da se sfati deka vsusnost i albancite se del od drzavata, sistemot i opstestvoto, deka vsusnost samata drzava megju drugoto e i albancite... taka da, kontradiktorno, porazitelno i destruktivno e baranjeto drzavata da se bori protiv albancite, oti toa mu doagja drzavata so samata sebesi da se bori... jasna ti e poentata sea?

Grcija moze da igra na koja i da saka karta. Niven nacin, niven metod, nivni interesi, niven problem.
Nie treda da ja utvrdime i definirame nasata igra. A nie ocigledno tuka potfrluvame, zosto osven da barame dezurni vinovnici i sekoj den da vmetnuvame po uste nekogo vo listata na satanizacija, nisto drugo ne znaeme i ne pravime.
I posle Cacko ke ni e kriv... e zimi levo made ke ni e kriv...

Toa е нивно право (на албанците) дали сакат да учат македонски или не... сепак тоа е во нивна корист.. во оваа држава тие се македонци и мора да го знаат мајчиниот јазик.. ако потекнуваат од албанско семејство.. не значи дека треба да учат албански... Во рамковниот договор.. требаше да се постави и ова прашање.. 70% од албанците употребуваат србизми ( дека се дојдени од косово за време на војната) другите 30% не се замараат со јазикот.. тие си го зборуваат, бидејки тие се родени во македонија но сепак не негираат дека имаат албанско потекло... Слушам велат ИМАМ ДВЕ СИНА, КЕ ГО ПОБЕДУВАМЕ, НЕ ГО МИ ГО СМЕЈУВАЈ.... доколку самте би го учеле македонскиот јазик од 1во оделение, нема да претставува проблем за интегрирање во владата за исполнување на точката од рамковниот договор... ае позз .. (извинете ако навредувам)
Gledas koja glupa logika, koe iracionalno tvrdenje, se kosi so sekakvo inteligentno tumacenje...
Milion pati se objasnuvalo, i pak se vergla ko rasipan tranzistor.
Vidi cudo, 70% od albancite da ti bile dojdeni od Kosova za vreme na vojnata. Znaci od segasnite oficijalni 500 iljadi albanci, 350 se dojdeni pred deset godini. I aj posle praj muabet so covek koj rede vakvi nebulozi. Ne mozes, ke te tepa so iskustvo. :toe:

албанциите знаат македонски, камо среќа ние да знаеме албански колку што они знаат македонски, така да дестабилизација на национална основа се создава за да се сврти вниманието од реалните проблеми а тоа е економијата која ние катастрофа!
Pametno kazano.
Sledstveno, izvorot na eventualnata destabilizacija trazete go kaj toj sto gi drzi koncite na ekonomskite i socijalnite tekovi vo drzavava. :toe:

Во една таква мала држава како нашава има голем број на хиени кои се заспани ќелии, а својата храна ја добиваат кога туѓите интереси им потфрлаат мрша. Детонаторите кои преку жиро сметка се активираат во странските банки доведуваат до диригирани експлозии кои се активираат во одредено време и на одредено место. Причината е јасна, а поводи лесно се наоѓаат, впрочем играњето со нервите е наша карактеристика со која си ги исполнуваме нашите сексуални нагони самосебебапкајќисигоинапердиодпозади.

Ја дрочиш гаста, колата рика,џоа лавот македонски е, правецот е ЕУ, ја стартуваш, таа шкрипи, ЕУ се узбуџује, шири нозе, раце, ти улетан, дигаш рачна и пун десни, Русија.
Праќаш пољубци, ЕУ стиска нозе, на дестабилизација ти им одговараш С-400, таа Еу се смее, ја гледаш у суштина штрбава ти била, неможела да гризне, требало само малку тврдо ткиво, наместо комуњарска пифтија.
:smir:STO BI BILO KOGA BI BILO:)

Nema da ima destabilizacija vo Makedonija,no makedoncite treba da se vardat od bugarski i srpski razuznavacki sluzbi,,za Makedonija po golema zakana e Srbija i Bugarija otkolku Grcija i drugite :toe: Preku srpski i bugarski razuznavacki sluzbi ke se saka da ima destabilizacija vo Makedonija,e sega neznam dali preku albancite ili preku nesto drugo:toe:

Nema da ima destabilizacija vo Makedonija,no makedoncite treba da se vardat od bugarski i srpski razuznavacki sluzbi,,za Makedonija po golema zakana e Srbija i Bugarija otkolku Grcija i drugite :toe: Preku srpski i bugarski razuznavacki sluzbi ke se saka da ima destabilizacija vo Makedonija,e sega neznam dali preku albancite ili preku nesto drugo:toe:

Ebati ironijata.Poturnacite izlegoa naj zagrizeni za Makedonija i ke ja spasuvat ot bugari i srbi :)

Temata glasi: Eu se zakani so destabilizacija na Makedonija. Toa implicira deka tie direktno taka rekle: ili ke go resete imeto i ke se piknete u nasa utroba, ili nie mame ke vi onadime.
Taka e vo realnosta? Ne.
Realnosta e deka za se sme si nie samite krivi, i za se nie samite treba da snosime odgovornost.
[QUOTE]Mnogumina spomenuvaat deka albancite ke bile elementot na destabilizacija, i pri toa primenuvajki logika deka toa ko nekako mu doagja destabilizacija od nadvoresen faktor... demek sea drzavata ke treba da se bori protiv albancite...
uste za zal vladee toa staro mnenie, nikako da se sfati deka vsusnost i albancite se del od drzavata, sistemot i opstestvoto, deka vsusnost samata drzava megju drugoto e i albancite... taka da, kontradiktorno, porazitelno i destruktivno e baranjeto drzavata da se bori protiv albancite, oti toa mu doagja drzavata so samata sebesi da se bori... jasna ti e poentata sea?

Grcija moze da igra na koja i da saka karta. Niven nacin, niven metod, nivni interesi, niven problem.
Nie treda da ja utvrdime i definirame nasata igra. A nie ocigledno tuka potfrluvame, zosto osven da barame dezurni vinovnici i sekoj den da vmetnuvame po uste nekogo vo listata na satanizacija, nisto drugo ne znaeme i ne pravime.

Gledas koja glupa logika, koe iracionalno tvrdenje, se kosi so sekakvo inteligentno tumacenje...
Vidi cudo, 70% od albancite da ti bile dojdeni od Kosova za vreme na vojnata. Znaci od segasnite oficijalni 500 iljadi albanci, 350 se dojdeni pred deset godini. I aj posle praj muabet so covek koj rede vakvi nebulozi. Ne mozes, ke te tepa so iskustvo. :toe:

Pametno kazano.
Sledstveno, izvorot na eventualnata destabilizacija trazete go kaj toj sto gi drzi koncite na ekonomskite i socijalnite tekovi vo drzavava. :toe:[/quote]
Добро точно е дека темава е утната уште во насловот ама точно е и тоа дека кога се мисли на дестабилизација се мисли на Албанско Македонски судир.Зошто многумина мислат дека Албанците би можеле да бидат тие кои ќе ја дестабилизираат држават?Па Грција вече рековме дека игра на таа карта а ДУИ и големиот љубител на камерите Тачи го потрврдија тоа со глупи изјави како Албанците би заминале во НАТО и ЕУ и без Македонците.Со такви изјави сме бомбардирани скоро секој ден и во очите на цела Европа изгледаме дека секој момент би се распаднале.

Чим 2001 година не не поделија (а не дестабилизираа) ништо нема да се случи сега, особено кога веќе Американците изградија нешто монструозно на Кале ( не е за деца под осумнаесет години).Особено не сега, кога плус имаме соработка со Америка, плус сме кандидат за алијанса каде и цела ЕУ е дел од неа, и кога сме кандидат за членство во ЕУ, тие работи не се даваат на земји кои се во криза, да се дестабилизираат, а нормално (да не помисли некој дека сум наивен) и тие работи се дадени зошто ЕУ и САД имаат интерес од сето тоа.Особено САД има интерес од нашата држава, со двете нозе стапнати на Балканот и од тука можат да дејствуваат против ЕУ.

Корекција:Под „поделија“ мислев на територијална поделба!

Do nekade si vo pravo,no ne zaboravaj deka amerikancite naj golemata ambasada vo svetot ja imat vo Bagdat,i dzabe e pak,sekoj mesec skoro iljadnici zrtvi odat vo Bagdat,znaci sto sakam da kazam,nedaj boze da ima vojna vo Makedonija,tocno e toa deka nema nisto da se sluci vo ambasadava,zatoa sto amerikancite ke pustat vojnici ako treba za da ja zastitat ambasadata:toe: No nema da ja zastitat Makedonija:toe:Posebno ako stanuva zbor za graganska vojna..:toe:

Еу е полна со педери ми се чини. Никој не ви ја брани сексуалната определеност, но со анализа на еволуцијата на човештвото би можеле без никакви проблеми да заклучите дека слободата на изразување, слободата на етничка определеност, вера и десна или лева ориентација се многу порано згарантирани одколку сексуалната определеност.
Некако интересно бидејќи во некои ваши членки или „партнери“ (кој знае на какви партнери мислите) не се спроведуваат и почитуваат овие права кои потекнуваат со векови наназад!!! :kesa:

ЕU , EU, Euuuuuu wake up !!!! :tapp:

http://daily.mk/Alfa_TV/Brisel-ostro-se-sprotivstavi-na-predlog-zakonot-za-antidiskriminacija/110182

Брисел се огласи по македонскиот предлог-закон за недискриминација изготвен од владата, а во кој нема место за хомосексуалците, бисексуалците и транвеститите.Европските парламентарци директно се спротивставија на ваквиот текст повикувајќи го македонското Собрание добро да го разгледа предлог-законот пред да го усвои.Ако Македонија
mid5970.news
е сериозна за приклучување во Европската Унија
mid5917.news
, мора да не увери дека законите се еднакви со оние на ЕУ и дека категорично исклучувааат дискриминација во областа на сексуалната ориентација. Нема исклучоци во основните правила. “ изјави европскиот пратеник-Мајкл Кешман.На законот строго се спротивстави и европарламентарката Улрике Лунацек која изјави дека ваков чекор од земја-кандидат е неприфатлив.Владата на Поранешна Југословенска Република Македонија
mid5970.news
мора да признае дека хомосексуалците, бисексуалците.... бла бла blah

:) Като те слуша човек се чуди дали тука на балканот наjвластнити служби не са тези на СР и БГ?!
Интересно е зашто толкувате така погрешно става на ЕУ.Разбирам дека сакате да има муабет и да изфрлате некаду фрустрации,ама ни читаjте Библиjaта както ja чита дjaвола!
ЕУ не се заканува на никоj,а алармира...

makedoncite si gi znaat i p rijatelite i neprijatelitem za zal vtorite se poveke.....kaj zdrav nacionalno potkovan makedonec udari te od strana imaat i blagoprijatno dejstvo sto vlijae na podignuvanje na nivoto na odbrambeniot bioloski mehanizan....kolku poveke rovarat tolku poveke stvaraat pojako nacionalno makedonsko jadro.

uste za zal vladee toa staro mnenie, nikako da se sfati deka vsusnost i albancite se del od drzavata, sistemot i opstestvoto, deka vsusnost samata drzava megju drugoto e i albancite... taka da, kontradiktorno, porazitelno i destruktivno e baranjeto drzavata da se bori protiv albancite, oti toa mu doagja drzavata so samata sebesi da se bori... jasna ti e poentata sea?

Pametno kazano.
Sledstveno, izvorot na eventualnata destabilizacija trazete go kaj toj sto gi drzi koncite na ekonomskite i socijalnite tekovi vo drzavava. :toe:
[/quote] Добро точно е дека темава е утната уште во насловот ама точно е и тоа дека кога се мисли на дестабилизација се мисли на Албанско Македонски судир.Зошто многумина мислат дека Албанците би можеле да бидат тие кои ќе ја дестабилизираат држават?Па Грција вече рековме дека игра на таа карта а ДУИ и големиот љубител на камерите Тачи го потрврдија тоа со глупи изјави како Албанците би заминале во НАТО и ЕУ и без Македонците.Со такви изјави сме бомбардирани скоро секој ден и во очите на цела Европа изгледаме дека секој момент би се распаднале.[/quote]

Убави размислувања ама сепак ќе се сложам повеќе со погоре болдираното. Жалам што не можеме нормално да живееме со албанците во Македонија, оти сепак сме во границите на една иста држава (секако жалам што тие повеќе го милуваат англискиот одколку македонскиот јазик, жалам што повеќе би умреле за Косово одколку Македонија, жалам што палат Македонски а се поклонуваат само под албански знамиња - и сето ова во онаа истата држава Македонија).
Па секако дека нивните „големо-албански“ идеи се искористувани и злоупотребувани за сите надворешни цели кои си ги имаат во тајните агенди „големите сили од 21 век“. - Целта ги оправдува средствата (нечии судбини или ако сакате животи).
Во цела оваа траги-комедија повторно патиме најмногу ние Македонците а заедно во пакет со нас и Албанците и сите други граѓани на таа истата Македонија (секако со исклучок на оние безгрижните искусни и ситуирани господа од „повисоките кругови“).

Фуере: Преговори со ЕУ оти се можни тензии

09.02.2010 09:38
ervan-fuere2.jpg
Ерван Фуере
Одолговлечувањето со одредување термин за почеток на преговори за членство на Македонија во ЕУ може да биде „потенцијал“ за меѓуетнички тензии во таа земја, предупреди шефот на делегацијата на ЕУ во Скопје Ерван Фуере.
„Доколку решението и натаму временски се забавува, тогаш тоа сигурно може да има потенцијал кој води кон меѓуетнички тензии“, изјави Фуере за виенски „Стандард“.
Тој предупреди дека во Македонија владее разочарување што ЕУ ја „остави на цедило“ во спорот со Грција околу името, додека Загреб ја доби поддршката од Брисел во несогласувањата со Словенија.
„Што повеќе време минува, тоа ќе биде потешко да се одржи духот на реформите во Македонија“, истакна Фуере, додавајќи дека не сака да зборува за каков било датум за почеток на преговори со ЕУ.
Тој смета дека до решение за името може да се дојде само доколку состаноците на водечките политичари од Македонија и Грција се оддржуваат во „интензивен ритам“.
Виенскиот весник потсетува дека Грција минатата година и стави вето на Македонија за прием во НАТО поради спорот со името.
„Стандард“ оценува дека Македонија нема проблем со идентитетот само поради Грција и наведува дека Бугарија на голем број Македонци им дала работни дозволи и пасоши, а дека голем дел од македонските Албанци го претпочитаат албанското пред македонското знаме.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=119680

Фуере: Преговори со ЕУ оти се можни тензии

09.02.2010 09:38 Ерван Фуере
Одолговлечувањето со одредување термин за почеток на преговори за членство на Македонија во ЕУ може да биде „потенцијал“ за меѓуетнички тензии во таа земја, предупреди шефот на делегацијата на ЕУ во Скопје Ерван Фуере.
„Доколку решението и натаму временски се забавува, тогаш тоа сигурно може да има потенцијал кој води кон меѓуетнички тензии“, изјави Фуере за виенски „Стандард“.
Тој предупреди дека во Македонија владее разочарување што ЕУ ја „остави на цедило“ во спорот со Грција околу името, додека Загреб ја доби поддршката од Брисел во несогласувањата со Словенија.
„Што повеќе време минува, тоа ќе биде потешко да се одржи духот на реформите во Македонија“, истакна Фуере, додавајќи дека не сака да зборува за каков било датум за почеток на преговори со ЕУ.
Тој смета дека до решение за името може да се дојде само доколку состаноците на водечките политичари од Македонија и Грција се оддржуваат во „интензивен ритам“.
Виенскиот весник потсетува дека Грција минатата година и стави вето на Македонија за прием во НАТО поради спорот со името.
„Стандард“ оценува дека Македонија нема проблем со идентитетот само поради Грција и наведува дека Бугарија на голем број Македонци им дала работни дозволи и пасоши, а дека голем дел од македонските Албанци го претпочитаат албанското пред македонското знаме.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=119680
Човекот просто е реалист :toe:

За мене Фуере е обичен европски бирократ со определени лесно видливи цели

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom