ЕУ CE ЗАКАНИ со дестабилизација на Македонија

Jas ne primetiv nekade deka EU ni se zakanuva so destabilizacija... vidov deka predupreduvaat za mozna destabilizacija. Ima razlika, iako na nekoi tesko im ide da ia uvidat, ili pak namerno nejkat. :toe:
А зошто не можеме...не дека сме македонци туку го немаме Давид туку само прачките, со стапојте во рака сме буквално...
Ne mozeme oti go iame gvujo na vlast... bokser e covekot, nejke mirno... :toe:

Bokser e covekot, nejke mirno... :toe:
Со голи раце, melee combat :)

Инаку се потсмевавме 80-тите на косовско-албанска граница на албанските граничари оти беа со гумени чизми ама ете, ЈНА ојде крубан за виши цели па тие истите гледаа сеир на екс-ЈНА кога се распаѓаше. Секој доминира во одреден период и се потсмева на другиот, природна работа.

Без разлика на се, ако тие снаги се намерчат да не дестабилизираат или посакуваат да не избришат, тоа нема да им е многу тешко со оглед на фактот дека си играат со мноогу поголеми ѕверки без никаков проблем. Дајбоже никогаш да не им текне такво нешто, ваљда целта на изјавата е малку подруга.

Чим 2001 година не не поделија (а не дестабилизираа) ништо нема да се случи сега, особено кога веќе Американците изградија нешто монструозно на Кале ( не е за деца под осумнаесет години).Особено не сега, кога плус имаме соработка со Америка, плус сме кандидат за алијанса каде и цела ЕУ е дел од неа, и кога сме кандидат за членство во ЕУ, тие работи не се даваат на земји кои се во криза, да се дестабилизираат, а нормално (да не помисли некој дека сум наивен) и тие работи се дадени зошто ЕУ и САД имаат интерес од сето тоа.Особено САД има интерес од нашата држава, со двете нозе стапнати на Балканот и од тука можат да дејствуваат против ЕУ.

Корекција:Под „поделија“ мислев на територијална поделба!

Според Сем Ванкнин, мислам дека го кажа тоа во емисијата во центар, на кале е ФБИ или ЦИА, не сум сигурен која од тие две беше.

ЦИА! ФБИ дејствува само во Америка мислам.
ФБИ имаат преставништво (и тоа поголемко) во Софија, го отворија баш пред да почнат престрелките по сокаците помеѓу мафијашките банди. Имаат они инадвор преставништва ако мислат дека имаат некакви мафии кои негативно влијаат врз САД, како на пример албанската. Но пологично е ЦИА, баш ќе побарам па ќе едитирам накнадно.

Можда ке ја дестабилизираат Македонија, но нас никад!

Во оваа криза само војна ви треба ... Смирите се малку .. Правилно вели ФМИ - предупредуваат ви, а не ви се заканват, ниту ви го ветуваат.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Дестабилизација од типот на 2001 не очекувам. Но можное да има дестабилизација која на почетокот ке биде мегуетничка. Се разбира дека не очекувам повторно да пукаат шарци и хеликоптери иако секогаш постои можност за такво нешто. Мегуетничкиот конфликт доколку дојде до такво нешто ќе биде во стилот на Гостиварските немири но за разлика од нив ќе ја разниша кревката коалиција . Доколку во исто време се јави и опозицијата со свој масовни протести ќе биде добитна конбинација за соборување на валаста и распишување на пред времени избори.

Ako meguetnickata destabilizacija e uslovuvanje za promena na ime togas neka ima destabilizacija, samo ne veruvam deka albancive se bas spremni da se borat za grcki interesi, tie ziveat so ova ime mnogu dolgo vreme taka da ne mislam deka im smeta, moze da ima nekoj platenici ama ke jadat vcelo, neli gujo e bokser.

Toa е нивно право (на албанците) дали сакат да учат македонски или не... сепак тоа е во нивна корист.. во оваа држава тие се македонци и мора да го знаат мајчиниот јазик.. ако потекнуваат од албанско семејство.. не значи дека треба да учат албански... Во рамковниот договор.. требаше да се постави и ова прашање.. 70% од албанците употребуваат србизми ( дека се дојдени од косово за време на војната) другите 30% не се замараат со јазикот.. тие си го зборуваат, бидејки тие се родени во македонија но сепак не негираат дека имаат албанско потекло... Слушам велат ИМАМ ДВЕ СИНА, КЕ ГО ПОБЕДУВАМЕ, НЕ ГО МИ ГО СМЕЈУВАЈ.... доколку самте би го учеле македонскиот јазик од 1во оделение, нема да претставува проблем за интегрирање во владата за исполнување на точката од рамковниот договор... ае позз .. (извинете ако навредувам)

Jas ne primetiv nekade deka EU ni se zakanuva so destabilizacija... vidov deka predupreduvaat za mozna destabilizacija. Ima razlika, iako na nekoi tesko im ide da ia uvidat, ili pak namerno nejkat. :toe:

Ne mozeme oti go iame gvujo na vlast... bokser e covekot, nejke mirno... :toe:
Па нормално е Европа никогаш не се заканува таман работа.Но треба слеп да бидеш да не ја видиш прикриената закана.Ко Европа да не знае дека Грците играат на таа карта.А уште послеп треба да бидеш да не ја гледаш картата на која игра Грција.Боксерот нема врска не ни до него.Факт е дека ние очекуваме нешто од оние кои во Букурешт некогаш не осакатија.Тоа се истите касапи.

албанциите знаат македонски, камо среќа ние да знаеме албански колку што они знаат македонски, така да дестабилизација на национална основа се создава за да се сврти вниманието од реалните проблеми а тоа е економијата која ние катастрофа!

еу може да :pusk:
името не го даваме...
доста не уценуваат!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom