Здраво. Дечки сакам да земам кола од Словенија, ги гледав на avto.net. Сакам да земам Мондео од 1998-2000 година 115 коња 1.8 бензин. Одприлика се околу 1000 евра.Се на се би требало да ме кошта околу 1700-1800 евра со се регистрација и сервис, така? Што мислите вие дали оваа кола е добра, колку троши, има ли некои мани на кои треба посебно да внимавам?Дали е подобро да идам во недела за да го фатам автопазарот во Љубљана или да одберам кола од avto.net? Sакам и да престојувам во Словенија една ноќ. Колку ке ми се патните трошоци и трошоците за престој одприлика?
Гледам дека RACER е позапознаен со увоз од Словенија па ако може го замолувам да ми одговори.:smir:
zdravo DARMON
moe mislenje e deka na avtopazar vo slovenija ne se isplaka da otides, ima koli samo retko se naoga poevtina od 1000 evra. drugo za FORD MONDEO nesakam da te razočaram ova šo ke ti go pišam e samo moe iskustvo mozebi ne se site fordovi isti :nenene:
imav ford escord 1995 godina 1.8 16v benzin. motorot e so nekoja ford tehnologija šo ja narekuvaat Z-TEC. što znaci toa nemam poima znam samo deka escordot kajmene trosese okolu 13L/100km zboruvam za vo grad t.s. vo Ljubljana
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
) do makedonija dojdov so fordot 3 pati i nemam zbor nikakov defekt nemav, nikogas napat ne sum ostanal a potrosuvackata na otvoreno okolu 9L/100km od 120 do 140 ja vozevme, na nekoj mesta i do 160, prosek da stavime 140km...
inaku imav problem so SKAPANO
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
) ford escord e procuen po nekvalitetna karoserija, prv pat koga go donesov vo makedonija koga go vide eden majstor mi rece ke si gi izgubel zadnite trkala
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
TRAPOT bil skroz skapan, posle imav problemi so elektrikata nesto seckaše i sam znaeše da izgasi vo vozenje, go stavija na kompijuter i mi gi zemaa parite a nisto ne napravija po 10 dena pak ista pesna, posle počna da pušta ulje vo svekicite t.s. diktonot na kapačkata na glavata, go smeniv i mi rekoa deka problemi imale ford so toj dikton mi rekoa deka za nekoe vreme pak ke pocnel da pusta, posle kabli na svekici menjavav (toa e potrosen materijal) i ušte nešto šo ne bev zadovolen e toa šo kolata beše 1.8 16v 105 konja ne mnogu golema kola, a dosta mnogu troši A NE ODI
nejzinite 105 konja nemozes da gi izvadiš, koga ke stisneš na gasta samo zvuk dobar slušaš misliš kojznae kolku odi kolava a nisto
a za krajna brzina e dobar do 180 go imam vozeno i mozam da ti kazam deka imase da odi i do 220km/h
inaku prevoz do slovenija ti e 110 evra povratna karta so avtobus a vo eden pravec e 60 evra, so noviot zakon mislam deka moraš da imaš povratna karta za da te puštat na granica, za prestoj najevtino ke pomineš vo restavracija kaj šo možeš da najdes mnogu makedonci, vo restavraciite ti e najevtino samo točno kolku pari e neznam.
moj predlog e RENAULT LAGUNA samo do 1999 god. ponovite nečinat eve ovaa na linkot e dobra
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3635001&show=1
i sekogas prasuvaj za posledna cena (ZADNJA CENA KOJA E) oti 100% ke pustat 50 evra a moze i 100