Најавени измени во законот за увоз на автомобили

Член од
15 март 2010
Мислења
51
Поени од реакции
2
Здраво. Дечки сакам да земам кола од Словенија, ги гледав на avto.net. Сакам да земам Мондео од 1998-2000 година 115 коња 1.8 бензин. Одприлика се околу 1000 евра.Се на се би требало да ме кошта околу 1700-1800 евра со се регистрација и сервис, така? Што мислите вие дали оваа кола е добра, колку троши, има ли некои мани на кои треба посебно да внимавам?Дали е подобро да идам во недела за да го фатам автопазарот во Љубљана или да одберам кола од avto.net? Sакам и да престојувам во Словенија една ноќ. Колку ке ми се патните трошоци и трошоците за престој одприлика?
Гледам дека RACER е позапознаен со увоз од Словенија па ако може го замолувам да ми одговори.:smir:

zdravo DARMON
moe mislenje e deka na avtopazar vo slovenija ne se isplaka da otides, ima koli samo retko se naoga poevtina od 1000 evra. drugo za FORD MONDEO nesakam da te razočaram ova šo ke ti go pišam e samo moe iskustvo mozebi ne se site fordovi isti :nenene:

imav ford escord 1995 godina 1.8 16v benzin. motorot e so nekoja ford tehnologija šo ja narekuvaat Z-TEC. što znaci toa nemam poima znam samo deka escordot kajmene trosese okolu 13L/100km zboruvam za vo grad t.s. vo Ljubljana :)) do makedonija dojdov so fordot 3 pati i nemam zbor nikakov defekt nemav, nikogas napat ne sum ostanal a potrosuvackata na otvoreno okolu 9L/100km od 120 do 140 ja vozevme, na nekoj mesta i do 160, prosek da stavime 140km...
inaku imav problem so SKAPANO :)) ford escord e procuen po nekvalitetna karoserija, prv pat koga go donesov vo makedonija koga go vide eden majstor mi rece ke si gi izgubel zadnite trkala :D:D TRAPOT bil skroz skapan, posle imav problemi so elektrikata nesto seckaše i sam znaeše da izgasi vo vozenje, go stavija na kompijuter i mi gi zemaa parite a nisto ne napravija po 10 dena pak ista pesna, posle počna da pušta ulje vo svekicite t.s. diktonot na kapačkata na glavata, go smeniv i mi rekoa deka problemi imale ford so toj dikton mi rekoa deka za nekoe vreme pak ke pocnel da pusta, posle kabli na svekici menjavav (toa e potrosen materijal) i ušte nešto šo ne bev zadovolen e toa šo kolata beše 1.8 16v 105 konja ne mnogu golema kola, a dosta mnogu troši A NE ODI :D
nejzinite 105 konja nemozes da gi izvadiš, koga ke stisneš na gasta samo zvuk dobar slušaš misliš kojznae kolku odi kolava a nisto :D a za krajna brzina e dobar do 180 go imam vozeno i mozam da ti kazam deka imase da odi i do 220km/h

inaku prevoz do slovenija ti e 110 evra povratna karta so avtobus a vo eden pravec e 60 evra, so noviot zakon mislam deka moraš da imaš povratna karta za da te puštat na granica, za prestoj najevtino ke pomineš vo restavracija kaj šo možeš da najdes mnogu makedonci, vo restavraciite ti e najevtino samo točno kolku pari e neznam.

moj predlog e RENAULT LAGUNA samo do 1999 god. ponovite nečinat eve ovaa na linkot e dobra

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3635001&show=1

i sekogas prasuvaj za posledna cena (ZADNJA CENA KOJA E) oti 100% ke pustat 50 evra a moze i 100

Член од
14 март 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
luge..sakam da prasam slednovo...drugar mi kupi VW polo 1996 god od SLO i platil carina od 5 %..i ne mu pobarale dokument deka e od EU za da plati 1%.sakam da prasam, koj e toj dokument EUR1 ili izjava vo kupoprodazniot dogovor deka e od EU za da bide carinata 1%?.go prasuvav i bratucedmi od germanija i toj pojma nema za takov dokument..pa ako nekoj znae od kade se vadi i koj go dava i sl. neka odgovori..blagodaram

mamba

UNITED MACEDONIA
Член од
13 декември 2009
Мислења
93
Поени од реакции
3
Imam dve koli na slovenecki tablicki ednata e
Ford fokus (od dolgite) 1.6 74kw/101km 1999 godina benzinec so 5 vrati so dosta oprema: ABS, vozdusni pernicinja, servo .... dali moze da se prodade na slovenecki tablicki za 2000 evra
Opel Vectra bela karavan 1999 g. benzinec 74kw/101km so klima, ABS, Servo ...i toa za 2000 evra epten zacuvana
Za taa cena kolite ke bidat vo Skopje
Ako e nekj zainteresiran ke mu pratam sliki ne se udirani vo super sostojba

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Ford fokus (od dolgite) 1.6 74kw/101km 1999 godina benzinec so 5 vrati so dosta oprema: ABS, vozdusni pernicinja, servo .... dali moze da se prodade na slovenecki tablicki za 2000 evra
Opel Vectra bela karavan 1999 g. benzinec 74kw/101km so klima, ABS, Servo ...i toa za 2000 evra epten zacuvana
Незнам колку се движат цените на тие коли во Словенија но ако имаш на тоа заработка 100-300€(за услуга) можеби ќе ја купе некој, а ако е значително поголема цената од тоа колку кошта истата доколку некој отиде сам да си ја увезе тешко дека ќе ја продадиш :toe:, можеби за почеток додека не се стабилизирани цените ќе се најде некој :tv::toe:

mamba

UNITED MACEDONIA
Член од
13 декември 2009
Мислења
93
Поени од реакции
3
Ако имаш на тоа заработка 100-300€(за услуга) можеби ќе ја купе некој, а ако е значително поголема цената од тоа колку кошта истата доколку некој отиде сам да си ја увезе тешко дека ќе ја продадиш :toe:, можеби за почеток додека не се стабилизирани цените ќе се најде некој :tv::toe:
Pa i samiot mozes da vidis koja cena se tie koli vo Slovenija taka da i samiot mozes da si napravis matematika dali ti se isplati da odis do Slovenija samo za kola i na krajot da ti ispadne poevtino od ovaa cena.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Pa i samiot mozes da vidis koja cena se tie koli vo Slovenija taka da i samiot mozes da si napravis matematika dali ti se isplati da odis do Slovenija samo za kola i na krajot da ti ispadne poevtino od ovaa cena.
Ме мрзеше да гледам но сега видов и спрема тие цени што ги видов мислам одма ќе ја продадиш :)

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Мислам дека ова го има и во Германија?:toe:
Кога го нема кај нас ЏАБЕ е.

Гледав по страните на импортерите во Романија и цените им се смешни (фиат панда 3500евра+ддв:nesvest:!!!).
Ех кога и кај нас би се спроведила ваква акција, а не увоз на коли од 95та кои прекупците ги продаваат за цени како новите во Романија.
:salut:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Кога го нема кај нас ЏАБЕ е.

Гледав по страните на импортерите во Романија и цените им се смешни (фиат панда 3500евра+ддв:nesvest:!!!).
Ех кога и кај нас би се спроведила ваква акција, а не увоз на коли од 95та кои прекупците ги продаваат за цени како новите во Романија.
:salut:

Еве бе некој се свестил...........изгледа го чита форумот на Кајгана!poser

Без заебанција, одличен гест на Дачиа или поточно Аутомотив Груп кој со оваа акција и те како ке биде мотивирачки за Нов автомобил!

АКЦИЈА НА „АУТОМОТИВ ГРУП“
„Дачиа“ дава попуст на старо за ново
„Аутомотив Груп“ и „Дачиа“ во рамките на проектот „Дачиа за природата“, им овозможуваат на граѓаните старите автомобили да ги заменат со нови и тоа со попуст од 1.600 евра. Директорот на „Аутомотив Груп“, Кирил Келеников, рече дека овој проект има за цел подигнување на свеста на граѓаните за околината во која што живеат. - Во Македонија 50 проценти од автомобилите се постари од 20 години. Ова состојба предизвикува еколошка опасност. Според анализите, еден стар автомобил на поминат еден километар емитува 315 грама отровни гасови. Новите автомобили, пак, емитуваат 165 грама отровни гасови - рече Калеников. Тој потенцира дека од тие причини автомобилите се рециклираат и граѓаните можат да земат нов еколошки автомобил „дачиа“ за поевтина цена. - Придобивки од овој проект се поголема сигурност, помала емисија отровни гасови, помала потрошувачка и рециклирање на автомобилите - нагласи Калеников.
Ако за таа цена колите се во Скопје, тогаш се прилично ефтини!

Од прилика ке кариш 200 - 150 евра!:toe:

mamba

UNITED MACEDONIA
Член од
13 декември 2009
Мислења
93
Поени од реакции
3
Ако за таа цена колите се во Скопје, тогаш се прилично ефтини!

Од прилика ке кариш 200 - 150 евра!:toe:
Kolite se uste ne se vo skopje ama sega se rasprasuvam dali ke mozam da gi prodadam za tie pari, ostana uste na vectrata da i najdam kupec.

Член од
15 март 2010
Мислења
51
Поени од реакции
2

ne mislam deka kolite gi prodavaš mnogu skapo, samo mislam deka gi imaš kupeno za evtini pari :D sorry moe mislenje :toe:
inaku vektrite ne drzat mnogu cena vo slovenija, od vektrata garantiram deka imaš najmalku 500 evra kar :)))
moe mislenje bez da se navrediš eve nekolku dobri primeri so dobra oprema i mnogu dobro socuvani, a cenata gledajte ja so najmalce 50 do 100 evra poniska.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3634034&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3547373&show=1

inaku za tie šo me sledea pred nekolku dena pisav deka samo 80 evra me čineše celata procedura ta renault twingo a sega mozam da kazam deka e okolu 700 evra :))) danokot mnogu krena na cena a da ne gi stavam i davačkite kako na primer 900 denara za da vlezeš na terminal a ne ti davaat fiskalna :D pred tebe parite vo dzeb si gi stava :zlo:, i 3000 denari za da ti gi napravat dokumentite c c c c apaška država :zid::zid:
ako na vlezot pobaras fiskalna ke ti recat ( ako ti čini vaka arno ako ne, ke vlezes bezpari ama nema da ti završat rabota) STRAŠNO :tapp::uvo::uvo::uvo:

mamba

UNITED MACEDONIA
Член од
13 декември 2009
Мислења
93
Поени од реакции
3
ne mislam deka kolite gi prodavaš mnogu skapo, samo mislam deka gi imaš kupeno za evtini pari :D sorry moe mislenje :toe:
inaku vektrite ne drzat mnogu cena vo slovenija, od vektrata garantiram deka imaš najmalku 500 evra kar :)))
moe mislenje bez da se navrediš eve nekolku dobri primeri so dobra oprema i mnogu dobro socuvani, a cenata gledajte ja so najmalce 50 do 100 evra poniska.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3634034&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3547373&show=1

inaku za tie šo me sledea pred nekolku dena pisav deka samo 80 evra me čineše celata procedura ta renault twingo a sega mozam da kazam deka e okolu 700 evra :))) danokot mnogu krena na cena a da ne gi stavam i davačkite kako na primer 900 denara za da vlezeš na terminal a ne ti davaat fiskalna :D pred tebe parite vo dzeb si gi stava :zlo:, i 3000 denari za da ti gi napravat dokumentite c c c c apaška država :zid::zid:
ako na vlezot pobaras fiskalna ke ti recat ( ako ti čini vaka arno ako ne, ke vlezes bezpari ama nema da ti završat rabota) STRAŠNO :tapp::uvo::uvo::uvo:
Pa cenata zavisi od sostojbata na kolata inaku taa obicnta(ne karavanot) i istekuva registracija znaci treba da se nosi na tehnicki vo mart (i za col tabli ako ne e registrirana ti treba tehnicki) a mart skoro pomina a seto toa kosta mnogu ali sekoj si znae sekoj so svoj pamet a i nikoj ne ti nosi bez pari kola 1000 km vo eden pravec a dobivkata ne e 500 evra veruvaj mi so sigurnost ti tvrdam.
A pred kolku vreme go prevede twingoto mnogu malku e 80 evra, spored ova sto go procitav ispadna deka porano bilo poevtino otkolku sega:toe: Site davacki li ti bea vkupno 80 evra se razbira bez registracija i transport.

Kajgana Shop

На врв Bottom