Најавени измени во законот за увоз на автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво. Дечки сакам да земам кола од Словенија, ги гледав на avto.net. Сакам да земам Мондео од 1998-2000 година 115 коња 1.8 бензин. Одприлика се околу 1000 евра.Се на се би требало да ме кошта околу 1700-1800 евра со се регистрација и сервис, така? Што мислите вие дали оваа кола е добра, колку троши, има ли некои мани на кои треба посебно да внимавам?Дали е подобро да идам во недела за да го фатам автопазарот во Љубљана или да одберам кола од avto.net? Sакам и да престојувам во Словенија една ноќ. Колку ке ми се патните трошоци и трошоците за престој одприлика?
Гледам дека RACER е позапознаен со увоз од Словенија па ако може го замолувам да ми одговори.:smir:

Luge poglednete gi cenive na Peugeot vo Romanija (NOVI) pa mozebi ke se predomislite so kupuvanje na star avtomobil, eve vi go linkot:
http://www.peugeot.com.ro/

:nesvest:
107ka za 4990? (MK za 7990 :nesvest:)
206+ Urban za 6490? (MK za 10990 :nesvest:)
207 Active za 8190? (MK za 12280 :nesvest:)

dolu desno pisi nesto na romanski - ne razbiram, ama ima neso TVA include znaci ima DDV. Fantasticni se cenive.
Nasive dileri imaat nekoi problemi izgleda :tapp:. Vo koj svet nie ziveeme!?
:salut:

и дилерите имаат удел ама пак државата.......

107ka za 4990? (MK za 7990 :nesvest:)
206+ Urban za 6490? (MK za 10990 :nesvest:)
207 Active za 8190? (MK za 12280 :nesvest:)

dolu desno pisi nesto na romanski - ne razbiram, ama ima neso TVA include znaci ima DDV. Fantasticni se cenive.
Nasive dileri imaat nekoi problemi izgleda :tapp:. Vo koj svet nie ziveeme!?

DA DA CENITE SE SO DDV I TOE E DEL OD NACIONALNATA PRORAMA ZA OBNOVA NA VOZNIOT PARK, SLICNI SE I RAZLIKITE VO CENITE ZA FORD SEGA NE MOZAM DA GO NAJDAM LINKOT, DRASTICNI RAZLIKI VO CENATA

DA DA CENITE SE SO DDV I TOE E DEL OD NACIONALNATA PRORAMA ZA OBNOVA NA VOZNIOT PARK, SLICNI SE I RAZLIKITE VO CENITE ZA FORD SEGA NE MOZAM DA GO NAJDAM LINKOT, DRASTICNI RAZLIKI VO CENATA
cumparamrable.jpg

Astra III za 7300 eura? :nesvest: kaj nas polovni se 9000evra!
Novo Suzuki za 4200evra :pos2:

Vaka se obnovuva vozen park. Evtini avtomobili + povolni krediti ili lizing

Nie se raduvame na astra od 96 za 3000 evra ili punto 98god a za 4200 eura ganc novo suzuki splash. Ne mi se vervua sto se slucuva kaj nas. Nesporedliva e situacijata.

Nie ke im gi kupime nivnite a tie ke si kupat novi za bagatelni ceni.
Bitno e da kruzi parata. :tapp:

3 cupoane remat...тоа го пишува долу со ситни букви на оној романскиот оглас...
Отприлика тоа би значело нешто во смисла дека остануваат уште 3 рати...или слично...

3 cupoane remat...тоа го пишува долу со ситни букви на оној романскиот оглас...
Отприлика тоа би значело нешто во смисла дека остануваат уште 3 рати...или слично...
А тоа би значело, не сфаќам што би биле тие 3 рати...

па не знам баш....вистина нема никаква логика маздава да чини 6 800:toe:

Poguglav malku i mislam deka Cupoane znaci kupon ili serifikat a REMAT e licencirana firma za recikliranje vo Romania (angliskata strana http://www.rematbv.ro/index.php?lang=en ). Znaci pretpostavuvam deka baraat nekoj sertifikat (dokument) deka starata kola si ja odnel na reciklaza (t.e Daciata stara 40 god nema poke da vozi niz Bukurest :helou:).

значи тоа им доаѓа како кај нас со дачиа, 1600 евра попуст доколку го донесете старото возило

Тие 3 купона се уствари ваучери што се добиваат како програма за обнова на возниот парк во Романија. Еден ваучер е 3800 леи или 930 евра или вкупно секој добива вкупно 2800 евра поддршка од државата ако го стави својот стар автомобил (регистриран) и купи нов. Значи стандардните цени (без оваа програма) се 3000 евра повисоки.
Вака се обновува возен парк. Кај нас владава да донесе ваква програма, нема да го чистиме ѓубрето од европските плацеви, и јас би купил нова кола по тие цени.

Алал да им е. Браво. После цигани вакви такви, ние сме назад 100 години бетер од цигани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom