Најавени измени во законот за увоз на автомобили

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Само внимавај над 80 километри на сат Југото оди тоа каде сака а не шоферот.
Изгледа немаш возено добро средено југо со 175 50 13 brigeston potenza или yokohama advan гуми со правени амортизери со нагип на тркала не 80 и 180 ако сакаш вози колата се лепи за асфалт.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
не 80 и 180 ако сакаш вози колата се лепи за асфалт.
И после одлепуење амин, ни од судска медицина не ќе те одлепат салам.:pos2: Мала шега. :) Ама сепак јас југо не би возел повеќе од 100.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
зато владата даде амин да се купуваат странски автомобили по пониски цени,само заборави и да направи патишта за истите...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Изгледа немаш возено добро средено југо со 175 50 13 brigeston potenza или yokohama advan гуми со правени амортизери со нагип на тркала не 80 и 180 ако сакаш вози колата се лепи за асфалт.
Штом југото не е фабричко и му си сменал гуми, амортоизери, монтирал кочници менвал нагиби.... то веќе е друга кола
Јас ти кажувам за Југо кое излезе од фабрика.
Ти твоето си го доправил.

Tommy1207

Појмааа немаммм
Член од
2 декември 2009
Мислења
64
Поени од реакции
4
Штом југото не е фабричко и му си сменал гуми, амортоизери, монтирал кочници менвал нагиби.... то веќе е друга кола
Јас ти кажувам за Југо кое излезе од фабрика.
Ти твоето си го доправил.
Абе друже на магаре коа ќе му стајш тркачко седло може да биде тркачко магаре, коњ сигурно нема да стане:tapp:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ако може некој да ми каже искуство со Коли на Плин?

Порано не ги признаваа тука и не даваа да се регистрират ако колата увезена има плин!
Сега како некој спомна дека се оправиле сега и ги регистрираат и плинските коли!

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Абе друже на магаре коа ќе му стајш тркачко седло може да биде тркачко магаре, коњ сигурно нема да стане:tapp:

уште си сигурен во тоа што го напиша изгледа затоа ги држеше сите рекорди во македонија југово побрзо беше и од хонда цивик тајп р тјунирана во германија милам беше :smir:

Tommy1207

Појмааа немаммм
Член од
2 декември 2009
Мислења
64
Поени од реакции
4
Да ама кој идиот ја возеше Хондата.(отидовме многу офтопик)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Да ама кој идиот ја возеше Хондата.(отидовме многу офтопик)
Блаже Јанакиевски освојувач на златна кацига!!!

Модераторите нека ги преместат постовите во друга тема баѓи оф топик сме

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
@Boki Хондата беше тјунирана во Италија, не во Германија колку што се сеќавам.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Знаете шо е спортско југо??

Шоферот ако носи најки патики!

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
@Boki Хондата беше тјунирана во Италија, не во Германија колку што се сеќавам.
Во право си во Италија е тјунирана се смешав со една друга Хонда од хрватска, грешки сме луѓе правиме :pos2:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Сега со новиот закон ќе дојде ситуацијата како во Америка со Југовците, влагва чоек во продавница за авто делови и му вели на продавачот “Дали можам да добијам рачка за отварање џам за Југо“
Продавачо го гледа го гледа се мисли и вели... додај уше 20 долари и да праиме работа.

Член од
1 март 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Нели е само предлог?!

Ај нека е честито, и среќен пат на сите што ќе патувате утре :pos2:
Преземено од ТелмаТВ

Собранието на Република Македонија денеска го изгласа Предлогот по итна постапка да се донесе закон со кој ќе се намалат акцизите за увоз на возила. Заменик министерот за финансии Недим Рамизи објасни дека Владата решила да предложи измените да бидат изгласасни по скратена постапка бидејќи во моментов има проблеми и застој во царинењето на старите автомобили што се увезуваат од земјите на ЕУ.
Со овие измени предложени од Владата се намалува акцизата за старите возила и за 90 проценти од новите, а се воведува и нов модел за пресметка на таа давачка што се базира на вредноста на возилата, наместо досегашната зафатнина на моторот.
Според понудениот модел за пресметка, возилата со фактурна вредност до 3.000 евра се целосно ослободени од плаќање акциза. За сите возила до 6.000 евра фактурна вредност акцизата е до 90 евра. Намалувањето на акцизите се движи од 50 до 600 евра, во зависност од вредноста на возилата, додека зголемување има за акцизите на околу 10 проценти од возилата, кои спаѓаат во најлуксузната категорија....

Значи треба да се подготви предлог закон за изменување, па да се достави до Влада и потоа до собрание...Да не тргниме многу рано на шопинг;)..By the way, гледајќи ги коментарите претходно во однос на купување на кола, посебно од Бугарија, не видов една работа која мене ме интересира (човек кој ќе заменува југо45,'89 година-со тешко срце;)) и колку им верувате на Бугарите и колку се реалните цените на колите..јас искрено со скептичност гледам кон нивните понуди, иако ми изгледаат привлечно,за мојот скромен буџет;.Добредојдов на форумов

Kajgana Shop

На врв Bottom