Жељу Желев: Грција води срамна политика кон Македонија

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Факт е дека Желев одби планираната средбата - Мицотакис-Милошевич-Желев и побрза да признае РМ,след което да лобира пред Елцин.
.
Vistinskata prichina za osporuvanjeto na pozitivnata uloga na Zelev vo Makedonskoto osamostojuvanje e vo faktot, shto Zelev go odbi planot na Milishevic i Micotakis za podelba na Makedonija. Toa forumskite srbomani ne mu go proshtevaat.

H

^HITMAN^

Гостин
Пак повтарувам- гледаj државниот став. Народ,нациja не се признават со декрети на влади,политичари,председатели и така натаму....
Ако сакаш да градиш добри односи во иднина ништо не ти пречи да подпишеш договор гарантирашт добрите односи.Една влада е со мандат 4 години,а един договор е во сила много повеке.Договора задолжува,а бегането от подпишуване на договор покажува доколко сакаш добри односи...
Па ајде да се потпише договор за добрососедство во кој ќе стои дека Бугарија ја признава Македонската нација и готово(ако треба нека биде и преседан во светски рамки). Ние само тоа го бараме, ништо повеќе и тогаш ќе имаме подобри односи. А за добри ќе бидат тогаш кога ќе го регистрирате ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН. Па не ви е срам да го правите ова? Луѓето си собираат потписи легално повеќе од 5,000 колку што треба. Каква е таа политика на добрососедство?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Па ајде да се потпише договор за добрососедство во кој ќе стои дека Бугарија ја признава Македонската нација и готово(ако треба нека биде и преседан во светски рамки). Ние само тоа го бараме, ништо повеќе и тогаш ќе имаме подобри односи. А за добри ќе бидат тогаш кога ќе го регистрирате ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН. Па не ви е срам да го правите ова? Луѓето си собираат потписи легално повеќе од 5,000 колку што треба. Каква е таа политика на добрососедство?
Както веке ти реков нации,народи не се признават со декрети,договори,декларации и така натаму.:toe:
ОМО е совсем друго прашане,което нема ништо поврзано со РМ,според декларациjaта от 1999 година и РМ нема право да се меши.Това е субект на териториjaта на РБ.РМ има право да се меши когато има неjни грагани.
Не са почитували нашите закони и устав и им е одбита регистрациjaта.
Интересно от кое да ни е срам,от това дека утре вашиот председател ке награди првиот наши демократичен председатле со орден?!
За договор-веке е говорено и праването е во вашите раци.Нашиот премиер даде на Груевски предлог за договор ,коjто ке стапи врз декларациjaта от 1999 година.Сега се зависи от вашата влада.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
fmi браво за храброста што велиш дека македонска нација постои. Само кога ќе се признае разликата меѓу нациите и правото да се нарекуваат како што сакаат и да бидат она што сакаат дури тогаш ќе станеме најблиски што може да сме, и со Бугарија и со Грција и со Србија.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Vistinskata prichina za osporuvanjeto na pozitivnata uloga na Zelev vo Makedonskoto osamostojuvanje e vo faktot, shto Zelev go odbi planot na Milishevic i Micotakis za podelba na Makedonija. Toa forumskite srbomani ne mu go proshtevaat.
Закон беше Желев.Мислел дека македонците се поробени бугари, е нема бугарин шо не мисли така.
Нека мислат, ми менва нешто мене то ? Не.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Закон беше Желев.Мислел дека македонците се поробени бугари, е нема бугарин шо не мисли така.
Може и да мислел така, не би знаел, ама неговото залагање за признавање на Македонија како самостојна земја е за почит.

Ако глеаме кој каква корист имал ќе дојдеме до заклучок дека сите странци всушност се воделе од сопствени интереси те од интересите на нивните држави, а не од интересите на Македонија.

Еве fmi не мисли дека сите Македонци се Бугари :smir:

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Може и да мислел така, не би знаел, ама неговото залагање за признавање на Македонија како самостојна земја е за почит.

Ако глеаме кој каква корист имал ќе дојдеме до заклучок дека сите странци всушност се воделе од сопствени интереси те од интересите на нивните држави, а не од интересите на Македонија.

Еве fmi не мисли дека сите Македонци се Бугари :smir:
Да, ама мисли дека пред 50 години биле(следствено...), не се замарајте со тие работи, одамна престанав и рает ми е глата.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Јас искрено прееска на ТВ бев пријатно изненаден од изјавата но еве неколку часа потоа гледам дека плукате,дека не било така ко шо мисли и таканатаму,такада :toe:

Едно нешто е сосем сигурно во цела изјава кога рече: Зошто Грција не побара решавање на спорот дур бевте под Југославија со Тито? Oти и беше страв! :)

H

^HITMAN^

Гостин
Както веке ти реков нации,народи не се признават со декрети,договори,декларации и така натаму.:toe:
ОМО е совсем друго прашане,което нема ништо поврзано со РМ,според декларациjaта от 1999 година и РМ нема право да се меши.Това е субект на териториjaта на РБ.РМ има право да се меши когато има неjни грагани.
Не са почитували нашите закони и устав и им е одбита регистрациjaта.
Интересно от кое да ни е срам,от това дека утре вашиот председател ке награди првиот наши демократичен председатле со орден?!
За договор-веке е говорено и праването е во вашите раци.Нашиот премиер даде на Груевски предлог за договор ,коjто ке стапи врз декларациjaта от 1999 година.Сега се зависи от вашата влада.
Te сметав за поинаков, но не си. Кога нешто не ти чини, одма почнуваш да вртиш и да одбегнуваш директни одговори. И за нацијата и за ОМО и за се. Крај на дискусијата.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Јас искрено прееска на ТВ бев пријатно изненаден од изјавата но еве неколку часа потоа гледам дека плукате,дека не било така ко шо мисли и таканатаму,такада :toe:
Си пљукат тие, автоматизирана реакција е таја.Штом се види бугарин и србин се пљука се игра мајтап се сити, кој бил, шо бил, каков бил не е важно.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Си пљукат тие, автоматизирана реакција е таја.Штом се види бугарин и србин се пљука се игра мајтап се сити, кој бил, шо бил, каков бил не е важно.
Мал бев ко беше актуелен Желев,не го познавам и не можам да прокоментирам како бил тогаш настроен према нас.Ипак БАРЕМ еден убав гест направил за нас како нација,не признал под устваното име :smir:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14

Zbruvame za negovata izjava obiavena deneska. Za negovite postapki okolu priznavanje na Makedonija i sprechuvanjeto na planot za podelba pomedju Miloshevic i Micotakis. Ashto mislel neznam . Ne sum vidovit.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Мал бев ко беше актуелен Желев,не го познавам и не можам да прокоментирам како бил тогаш настроен према нас.Ипак БАРЕМ еден убав гест направил за нас како нација,не признал под устваното име :smir:
Абе види, ти реков, нема да најдиш бугарин со различен став за македонците(горе долу),за сите македонец = бугарин, јас го разбрав то и не ми е гајле, како тие се чуствуват не ми менва ништо.

То шо треба да гледаме е колку се желни да воспоставиме добри односи и колку сме взаемно спремни да си помогниме.Ете со Желев воспоставувањето на таквите односи тргна по добар пат.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Абе види, ти реков, нема да најдиш бугарин со различен став за македонците(горе долу),за сите македонец = бугарин, јас го разбрав то и не ми е гајле, како тие се чуствуват не ми менва ништо.
Имам куп другари и колеги Бугари, ако сакаш да видиш Бугарин што мисли дека сме различни народи ќе те запознаам. Дури и ако отидеш и запознаеш нормални луѓе (не таксисти) ќе видиш дека Македонија им е на крај памет си тераат со нивните проблеми

Еве неколку цитати од Желев како би се видел неговиот став за Македонија

„Македонската држава на Александар Велики и татко му Филип Втори никогаш не била грчка држава. Таа војувала со грчките полиси и ги завладеала еден по друг... Не случајно по смртта на Александар Велики во повеќето грчки полиси избувнуваат антимакедонски востанија и Империјата се распаѓа“
ако огромниот дел од граѓаните на Република Македонија слободно се самоопределат како Македонци, тогаш македонската нација е факт и таа постои и се развива независно од тоа како науката ќе се произнесе за јазикот на кој зборува“

Kajgana Shop

На врв Bottom