Формула 1 сезона 2010

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Абе Шумахер имаше 2 сек заостанување зад Алонсо кога влезе карот.Прво поради морални причини не смееше да го претекне.Тој деновиве се бори со притисокот од јавноста и ова не беше начин да се демантира јавноста.Знаеше дека ќе го навлече гневот.Шумахер никогаш не бил супериорен како што велат тие 7 титули.Секогаш сите правила одеа занего а против другите.Сите работеа за него.Сега веќе нема така.Да точно е дека нема никој да го стигне пошто таквиот режим е минато и никој повеќе нема да има ист третман како што имаше тој...
Лани кога првенството беше досадно веднаш ги сменија правилата за годинава да не биде досадно туку напротив сите да имаат шанса за пласман.Кога беше Шумахер правилата се менуваа кога некој ќе го загрозеше Шумахер...Хамилтон не го ценам но убаво му рекол не сакам 7 титули ако ме следат толку контраверзи.Значи чим од Хамилтон стигна такво нешто по денешнава ситуација а познавајќи ги односите ЛУис Фернандо мора да стои некоја многу гадна особа.Шумахер не е легенда Шумахер е срам за формула еден.Најдобро да си се врати во пензија пошто само се бламира

Подобро како алиби користето тоа што нема влезено во болид 3 год него тоа дека нема конкурентен болид пошто знаме каде е Розберг каде е тој...Ако е голем треба да му помогне на младиот колега и сонародник а не да влегува во кофликт сонего.Уште тука се гледа неговата плиткост...

Рос браун со доказите оди кај стујардите.

Zanimljivo je da je odluku o kažnjavanju donio sudac Damon Hill, stari rival Schumachera, koji je kaznu obrazložio kao kršenje sigurnosnih pravila. Članak 40.13 sportskog pravilnika Formule 1 kaže: ' If the race ends while the safety car is deployed it will enter the pit lane at the end of the last lap and the cars will take the chequered flag as normal without overtaking.'

ето видите, си има и закони :smir:
сега ЈАСНО Е?

Оваа сезона Шуми се врати ради појачавање на гледаноста???
Абе ајде!!!
Се килави да ги помине Force India и со тоа ке појача гледаност???

Оваа сезона Шуми се врати ради појачавање на гледаноста???
Абе ајде!!!
Се килави да ги помине Force India и со тоа ке појача гледаност???
Абе тоа само за децата, шо беа мали ко он возеше, па сега потпораснаа и само за него знаат. Исто и за старците (70+) шо не гледаат, само слушаат бучење, па навиваат. Не ти стана јасно на почетокот. :3:

Можиш да збораш за инает колку сакаш... на патеката се гледаат шампионите, а не на маса.

Инаку Шумахер го нејќам, најнефер возач во Ф1 е, а јас сум навивач на Мекларен, не на педерската екипа - фракција од Ферари во 2002 под капата на Мерцедес. Ама џабе, вистината е таа, Алонсо направи грешка. Шо требаше Шумахер да прај? Што ако му откажеше на Алонсо болидот на местото каде што згреши? До крајот на трката никој немаше да смее да го престигне? Или сите што ќе го престигнеа, ќе беа казнети со 20 секунди...

Извини, кој напредна 18 позиции?

Извини колку титули има Шумахер, а колку Алонсо?

Никој не ги оспорува титулите на Шумахер (без разлика како се добиени), а патем ич не го сакам Алонсо. Муабетот беше дека шампионите се познаваат на патека. Колку што забележав јас вчера, Алонсо напредна 18 позиции, а Шумахер ниедна...

Никој не ги оспорува титулите на Шумахер (без разлика како се добиени), а патем ич не го сакам Алонсо. Муабетот беше дека шампионите се познаваат на патека. Колку што забележав јас вчера, Алонсо напредна 18 позиции, а Шумахер ниедна...
Така е, се согласувам. Сепак и спремноста на самите болиди игра значајна улога н перформанси на возачот, но како и да е честитки за победата на Ред Бул.

Извини, кој напредна 18 позиции?
Истиот тој шо напрај дебилска грешка на претпоследниот свиок... Точак да возеше по средина на патеката немаше каде да помине Шумахер. И зборуваме за конкретниот момент и грешката на Алонсо, на сите им е јасно Шумахер дека сезонава е само сенка од она што се очекуваше дека ќе биде. Прашав, и пак ќе прашам што ако се откажеше Алонсо? Немаше да се важат резултатите за сите зад него бидејќи како што се наредени болидите така мора да завршат??

Фана некој поен пензионеров Шумахер, и ви се крена курот.
-Кај бевте да го пофалите на првите 4 трки?
-Младиот Розберг го изеде жив стариов.
-Рос Браун прави посебен болид за стариов, оти со тој што му лежи на Розберг - очигледно не му оди на Старецов.
schumi-old.jpg
:pos2:

Ме потсети ова кога Хамилтон пред 2 сезони доби безвезна казна(уште неможам да сфатам за што ја доби кога овај се слупа,а хамилтон требало да почека таму тоа секундите заради негово излегување од стазата,изгледа требаше да го исклучи моторот додека не измине времето па потоа да го помине излетаниот Раиконен)-
2:44 натака

Ме потсети ова кога Хамилтон пред 2 сезони доби безвезна казна(уште неможам да сфатам за што ја доби кога овај се слупа,а хамилтон требало да почека таму тоа секундите заради негово излегување од стазата,изгледа требаше да го исклучи моторот додека не измине времето па потоа да го помине излетаниот Раиконен)-
2:44 натака
2:51 Хамилтон ја крати кривината добива на брзина и го поминува Раиконен како што се сеќавам за тоа беше казната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom